Uruguay'da 15 yıllık Oscar Tabarez dönemi bitti!

19.11.2021 - 22:04 | Son Güncellenme: 19.11.2021 - 23:03

Galatasaraylı Fernando Muslera'nın formasını giydiği Uruguay Milli Takımı, 15 yıldır teknik direktörlüğünü yapan Oscar Tabarez'in görevine son verdi.

Uruguay'da 15 yıllık Oscar Tabarez dönemi bitti!

AJANSSPOR-HABER

Dünya Kupası Elemeleri'nde peş peşe kötü sonuçlar alan Uruguay'da beklenen oldu. Güney Amerika temsilcisiyle adeta özdeşleşen teknik direktör Oscar Tabarez'e yol gösterildi.  

Dünya rekoru kırdı

Deneyimli teknik adam tam 15 yıldır Uruguay Milli Takımı'nı çalıştırıyordu. Bu sürede 221 karşılaşmayı geride bırakan Tabarez, "dünyada tek bir milli takımla en çok maça çıkan teknik direktör" unvanını aldı. Ayrıca 104 galibiyetle Joachim Löw'den (124) sonra tek bir milli takımda en çok maç kazanan hoca oldu.

Üst üste 2 yenilgi sonu oldu 

Geride kalan milli maç haftasında önce evinde Arjantin'e 1-0 yenilen Uruguay ardından Bolivya'ya da deplasmanda 3-0 kaybetmişti. Bu sonuçlarla Katar 2022 şansını iyice zora sokan Güney Amerika ekibinde Tabarez'in de koltuğu sallanmaya başlamıştı.

Uruguay'da 15 yıl sonra görev değişimi 

'El Maestro' lakabıyla tanınan 74 yaşındaki teknik adam yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen koltuk değnekleriyle de olsa her maçta takımın başında sahaya çıkmaya devam ediyordu. Galatasaraylı Fernando Muslera'nın kalesini koruduğu Uruguay'da Tabarez sonrası dönem için Diego Aguirre ismi ön plana çıkıyor. 56 yaşındaki teknik adam Brezilya'nın Internacional takımını çalıştırıyor. 

Muslera da eleştiriliyor

Uruguay'da Oscar Tabarez ile birlikte son dönemdeki kötü sonuçların faturası Fernando Muslera'ya da kesildi. Son Bolivya maçında hatalı bir gol yiyen Galatasaray'ın file bekçisi daha önce kaybettikleri Arjantin karşılşamasında da eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Muslera'nın da Dünya Kupası'na gidilememesi durumunda Uruguay Milli Takımı'na veda etmesi bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler