Muslera'nın yerine yerli kaleci! Terim'in istediği isim...

08.07.2020 - 18:08 | Son Güncellenme: 08.07.2020 - 18:08

Muslera'nın yerine yerli kaleci! Terim'in istediği isim...

Galatasaray’da takımın yıldızı Fernando Muslera’nın sakatlığının ardından sarı-kırmızılılarda yeni kalecinin kim olacağı en çok merak edilen konuların başında geliyor.

Galatasaray’da birçok file bekçisi transfer havuzuna alınırken, teknik direktör Fatih Terim’in en çok istediği isim milli kaleci Volkan Babacan. Tecrübeli teknik adam, uzun yıllardır tanıdığı deneyimli kaleciye çok güveniyor ve Muslera’nın boşluğunu en iyi onunla dolduracağını düşünüyor. Volkan Demirel’in milli takımdan ayrılmasıyla o dönem kaleyi de Volkan Babacan’a teslim eden Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası’nda da deneyimli kaleciye görev vermişti.

Muslera'dan gol yemişti

Volkan Babacan’ın kariyerinde Galatasaray ile ilgili ilginç bir anekdot var. 2011-12 sezonunda Manisaspor forması giyen Volkan Babacan, o sezon sarı-kırmızılı takımla Manisa’da oynanan maçta kaleyi koruyordu. Mücadele 2-0 Galatasaray’ın üstünlüğüyle devam ederken, Aslan penaltı kazandı. Taraftarın da desteğiyle beyaz noktaya kaleci Muslera geldi ve golü attı. Muslera’dan golü yiyen isim de Volkan Babacan’dı.

Volkan Babacan'ın kariyeri

31 yaşındaki Volkan Babacan Sidespor'un altyapısında futbola başladıktan sonra 2002 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçe'nin altyapısında forma giyen Babacan, buradan İstanbulspor'a kiralandı.

Volkan Babacan, bunun ardından Kayserispor ve Manisaspor'a kiralandı.

2012 yılında Manisaspor Volkan Babacan'ın bonservisini alırken, tecrübeli kaleci 2014 yılından beri Başakşehir forması giyiyor. Babacan'ın İstanbul ekibiyle sözleşmesi 2021 yılında sona erecek.

Kariyerinde toplam 258 resmi maça çıkan Babacan kalesinde 256 gol görürken, 105 maçı da gol yemeden tamamladı.

Öte yandan Volkan Babacan kariyerinde Fenerbahçe forması giyerken 2 kez Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler