Mustafa Cengiz: ''19.05 yüreğimizi yaraladı!''

05.09.2019 - 20:04 | Son Güncellenme: 05.09.2019 - 23:04

Mustafa Cengiz: ''19.05 yüreğimizi yaraladı!''

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, teknik direktör Fatih Terim ve antrenör Ümit Davala'ya verilen ceza sonrası Galatasaray TV'de açıklamalarda bulundu. 

Başkan Cengiz'in sözlerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Aslında bu toplantıyı basın mensubu arkadaşlarımızla planlıyorduk fakat dediğinizi ben görünce buraya gelmek zorunda kaldım. Bu açıklamanın 19.05'te olması beni buraya getirdi. Ben bunu TFF'ye yakıştıramadım. TFF herhangi bir tarikatın ya da bir takımın kurumu değildir. Siz eğer bir takıma karşı cephe karşı alırsanız bu ne o cepheyi kuranlara ne de bir başkasına fayda sağlamaz. Bu tip hatalar iyi niyetle açıklanamaz.

Bütün maçlara gitmeye çalışıyorum. Bazı maçlarda özellikle bizim yedek kulübemizin arkasına militan unsurlar yerleştiriliyor. Bunlar özellikle hocamıza ve teknik heyetimizdeki isimlere hakaret ve küfür ediyorlar. Sevgili hocamızla dün özellikle bu konuyu görüştüm. 'Siz organize kötülük derken herhangi bir kurumu hedef aldınız mı?' dedim, 'Hayır, bize karşı geçen yıldan olan aşırı tepkilerin organize olarak daha büyük hale geldiğini söyledim' dedi.
 

Birçok stadyumda bu durum oldu. Güvenlik güçlerine teşekkür ediyorum. Fedakarca mücadele ediyorlar. Güvenlik önlemleri artırılmalı. Bizim yaptığımız faullere verilen sarı kartların sayısı %43 civarında. Rakibimiz 19 faul yapıyor 0 sarı kart. Bizim 2 faulümüzden birisine sarı kart çıkartılıyor. Biz bu duruma bir şey demiyoruz. Aynı cesaretin rakiplerimize de gösterilmesini istiyoruz. Er meydanından kaçmayız, biz mücadeleden kaçmayız. FFP uygun her şeyi yapmaya çalıştık. Galatasaray'ın önünü teknik olarak kesmenin amacını anlamıyorum. Geçen yıl Kulüpler Birliği bir açıklama  yayınladı. Başlığı nedir; 17 kulüp... Galatasaray'a karşı. Kulüpler Birliği'nde böyle bir karar yok! Sadece web sitesinde yayınlandı. Başlık yakışmadı.

Bizim Konyaspor'la hiçbir problemimiz yok. Kararlar verilebilir. Bizim orada itiraz ettiğimiz penaltı kararı değil. Bizim tepkimiz penaltı pozisyonunu 5 dakika düşünülmesi. Ne Ali Dürüst'ün TFF'den istifasında ne de geri dönmesinde bir etkimiz yoktur. Ali Bey, Galatasaray'a hizmet etmiş değerli birisi. TFF'deki görevinde ondan bir şey istememiz söz konusu olamaz.

Sezon başladı, iki hakem açıkça deklare edildi. İsimleri burada gerekmiyor. İki hakemin Galatasaray maçlarından dolayı askıya alındığı söylendi. Geçen yıl neler konuşuldu? Bu nasıl çelişki!

Kulüpler Birliği Başkanı olduğunuzda, kulübünüzün menfaatlerini bir kenara koymalısınız. Siz çıkıp 'G.Saray'ın iki şampiyonluğu lekelidir' derseniz, TFF'ye suç atmış olursunuz. Taraftarına şirin görünme çabasının farkındayız ama söylemler futbola yarar getirmez. Siz şu algıyı yaratamazsınız: Galatasaray'ın lehine hata yapanları cezalandırırım, aleyhine hata yapanları onurlandırırım. Bu olmadı. Men dakka dukka. Çalma kapını çalarlar kapını"
 
PFDK'ya sevkin nedenini sorduk, bütün konuşmamı sevk edemezsin. Hangi kelimeler suç, bunu açıklamak durumundasınız. Biz de bunun için savunma yapalım. Bu sistem, bu zihniyet değişmeli. Bu olmadı. Bu zihniyet ve sistemin değişmesi gerek. Eski kafa ve fanatik düşüncelerle bir yere gelemeyiz. Ben bu açıklamayı 19.05'te yapanlara karşıyım. Benimle birlikte futbolun tüm paydaşlarının karşı olması gerektiğini düşünüyorum. 'Hakemi silahla vururum' diyenlere 11 gün ceza verenlere karşıyım.
 
 
Hocamıza verilen cezayı asla kabul etmiyoruz. Futbolda neden zorluklar yaratıyoruz? Ortamı ateşe verecek şeyleri neden yapıyoruz? Biraz izan diyoruz... Kelimeler bazen yetersiz hale geliyor. Taraftarımız 300 binde olsa 30 milyonda haksızlık yapılmamalı. Fenerbahçe, Beşiktaş için de aynı şeyleri düşünüyorum. Türk futbolu için total kalkınma yapmalıyız. Hepimiz konuştuğumuzu bilelim. Boğaz dokuz düğüm. Sevgili Fikret Orman kardeşim deme...Bir taç yanlışından yediğin golü şampiyonluk lekelemeye kadar götürme, yapma.
 
Ben bunu sadece Galatasaray için istemiyorum. Her kulüp için istiyorum. Türkiye'de sadece Galatasaray değil, birçok takım çok güzel transferler yaptı. Trabzonspor çok güzel transferler yaptı. Benim ricam camiayı temsil eden insanların kırıcı açıklamalardan kaçınması.
 
Birbirimize saygılı olmak zorundayız. 19.05 yüreğimizi yaraladı. Bu soruşturulmalı. Görülmekte olan bir dava hakkında ben bir yorum yapamam. Biz rakibimiz kadar güçlüyüz.
 

Biz Falcao ile 3 aydır görüşüyoruz. Daha önce bir takımım tecrübeler yaşadım. Falcao'nun dik duruşunu gördüm. Adam bir buçuk ay önce evini terk etti. Falcao'nun kız çocuğu var. Fedakarlık yaptı. O sözleşmeyi yayınlamak suç fakat biz şeffafız.

Falcao'ya Monaco'dan yıllık 9 milyon Euro'dan 2 yıllık sözleşme teklif edildi. Falcao bizim takımımızda Şampiyonlar Ligi şampiyonu olsa da bu ücreti kazanamaz. Falcao odama geldiğinde sordum; 3'lü çektirmeyi nereden biliyorsun? diye... O da '1.5 ay boyunca Türk futbolu ile videolar izledim' dedi.

 
Herkes cephesini bize karşı almış durumda. Bize öyle geliyor. Sarı kartlar çok kolay çıkıyor. Hoca medyanın ve taraftarın verdiği tepkiden daha fazlasını veriyor. Hoca bunu yaşıyor. 6222 bizim için yok ama bize karşı var.
 
Ümit Davala'ya verilen cezada 19 bin 500 TL şaka gibi, burada mesaj mı var? Sevgili camiamız ve taraftarımız biz çocukluk aşkımızın hizmetçisiyiz. Biz değerlerimize sahip çıkmalıyız. Hocamın da benim de hiçbir şeye hiçbir kimseye karşı eyvallahımız yok. TFF'ye söyleseydi ben bu lafı TFF'ye söylerim derdi. Ağır şartlarla mücadele ediyoruz. Kim olursa olsun karşımızda sizin başınızı eğdirmeyeceğiz.
 
Neden Ümit Davala'ya 20 bin 500 TL değil de 19 bin 500 ceza kesildi, neden 19.05'te cezalar yayımlandı? Açıklama bekliyoruz.
 
Senin için hazırladığımız haberler