Mustafa Cengiz, Belhanda kararını bu yazı yüzünden mi aldı?

10.03.2021 - 19:01 | Son Güncellenme: 10.03.2021 - 19:10

Son dakika haberleri... Galatasaray'ın Younes Belhanda'nın sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmesi futbol gündeminin başına oturdu. Sivasspor maçının ardından Faslı futbolcunun sarı-kırmızılı yönetim hakkında sözleri, Galatasaray kariyerinin sonunu getirdi. Hıncal Uluç'un bugünkü köşe yazısı ise dikkat çekti. Hıncal Uluç, Mustafa Cengiz'e Belhanda'yla ilgili mesaj attığını söyledi. İşte detaylar...

Mustafa Cengiz, Belhanda kararını bu yazı yüzünden mi aldı?

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'ın Sivasspor ile 2-2 berabere kaldığı maçın ardından Younes Belhanda'nın sarı-kırmızılı yönetimi hedef alarak stadyum zemini hakkında sözlerinin ardından Faslı futbolcunun sözleşmesi tek taraflı olarak feshedildi.

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç'un Belhanda hakkında yazdığı köşe yazısında Mustafa Cengiz'e mesaj attığını söylemesi, akıllara köşe yazısının etkisinin olup olmadığını getirdi.

"Bunu da yalayıp yutarsan..."

Hıncal Uluç, köşe yazısında Galatasaray'ın başkanına hakaret edildiğini belirterek, "Ali Sami Yen bozgununun ardından Galatasaray'ın baş efendisi Belhanda Hazretleri, yayıncı kuruluş tarafından marifet yapmış gibi, röportaja alındı ve o da milyonların önünde, Galatasaray Başkanı'na hakaret etti. Galatasaray'ın maaşlı tercümanı bu sözleri çevirmedi, ama millet dil fukarası değil. Anladı ve ertesi gün başta Milliyet, bu haber yayınlandı. (Editör notu: Medyada Belhanda'nın sansürlendiğini ilk haber yapan yayın organı Ajansspor oldu) Olay yazılı basına yansıyınca, kırk yıllık arkadaşım Başkan Mustafa Cengiz'e mesaj attım. 'Bunu da yalayıp yutarsan..' diye başlayan. Ve Mustafa, yaladı, yuttu." dedi.

Ajansspor yazdı, Galatasaray Belhanda ile yollarını ayırdı!

"Mustafa Cengiz'in gözü koltukta"

Mustafa Cengiz'in başkanlığı bırakması gerektiğini daha önce söylediğini dile getiren Uluç, "'Yahu zaten hastasın.. Bırak, ailene dön' dedim kaç defa.. Ama o manşetlerde, sporun ana haberlerinde olma hırsı var ya, üç büyüklerde başkanlık koltuğuna oturan hemen herkesi saran. Mustafa'nın da gözü dünyada değil, o koltukta.. O koltuğun yolu da şampiyonluktan geçiyor.. Şampiyonluğun yolu da Fatih Terim'den.. O zaman, köprüyü geçene dek, sus, hiçbir şeye, hatta ekranlarda suratına edilen hakaretlere de göz yum. O zaman Mustafa, Fatih Terim'in uğruna Galatasaray'ı sattığı Sevgili Belhanda'sına laf edebilir mi? Bir yanda acz.. Bir yanda ağır hastalık.. Ama bir yanda hepsini basan koltuk, makam hırsı.." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler