Mustafa Cengiz: "Bizi tehdit ediyorlar"

19.08.2020 - 14:09 | Son Güncellenme: 19.08.2020 - 15:07

Son dakika Galatasaray haberleri... Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımı'nın yeni transferlerinin imza töreninden sonra gündeme dair konuştu. Harcama limitlerinden, Ali Koç ve Fenerbahçe'ye, oradan Cumhurbaşkanı ile olan görüşmesine birçok konuda açıklama yapan Mustafa Cengiz'in sözlerinin tamamı haberimizde...

Mustafa Cengiz: "Bizi tehdit ediyorlar"

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımı'nın yeni transferlerinin imza töreninde, kulübün voleybol branşında yer alan takımlar hakkında demeçler verdi.

"Galatasaray bu ülkeye voleybolu getirdi"

Galatasaray'ın voleybolu ülkeye getirdiğini savunan Cengiz, "Hem erkek hem de kadın voleybol takımımız başarılı sezon geçirdi. Okan Böke'nin, Nedim Hoca'nın ve oyuncuların payı var. Bizim bir şansımız Okan Bey değil, Nedim Hoca gibi bir karakterin bizimle birlikte olması. Galatasaray da şanslı. Hocamız milli takıma da kendisini veriyor. Galatasaray bu ülkeye voleybolu getirdi. Olimpik anlamda da katkıları var. Büyük galibiyetler elde ettik." dedi.

"Maddiyat her şey demek değil"

Bütçelerinin rakiplerine göre daha az olduğunu vurgulayan Mustafa Cengiz, "Bizim bütçemiz, adı bizimle anılan değerli rakiplerimize nazaran 3-4 kat düşük bütçe. Maddiyatın her şey demek olmadığını, amatör ruhun yaşadığını gördük. Kendilerine tekrar teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Gündeme dair açıklamalar da yaptı

Mustafa Cengiz imza töreninin ardından futbol gündemine dair önemli açıklamalarda da bulundu. Kulübün borç durumlarından, Cumhurbaşkanı ile olan görüşmesine birçok konuda değerlendirme yaptı.

"Biz, bizi isteyenle birlikte oluruz"

Parasal tuzaklara düşmemeye çalıştıklarını söyleyen başkan, "Bu tip sporlarda manevi katkı çok önemli. İnşallah başarılı olmaya devam edeceğiz. Lansman yapıyoruz. Adam 60 milyon para vermiş, millet transferi soruyor. Cevap veriyorsun, 'Bu başkan güvenlik kamerası görse konuşuyor' diyorlar. Vermeyince de konuşacak bir şeyi yok diye düşünüyorlar. Herkes kendi destanını yazar. Bir Galatasaray SK olarak 40 kere dedik. Biz, bizi isteyenle birlikte oluruz. Yoksa biz parasal tuzaklara düşmemeye çalışırız." dedi.

"Bizi tehdit ediyorlar"

Limitten rahatsız olmadığını dile getiren başkan Cengiz, "Tüm sporcular değerli. Haberciler nasıl haber peşindeyse, sporcular da form tutmak için fedakarlıklar yapıyor. Hiçbir sporcuyu ayırmıyoruz. Biz scout ve teknik ekiple doğru çalışıyoruz. Bizi tehdit ediyorlar. Sen limite karşısın diyorlar. Niye rahatsız olayım. Ben rahatsız olmam. Rakibim ne kadar güçlüyse ben de o kadar güçlüyüm. Bir kural var. Orada yeşil ve kırmızı ışık var. Ben buna uyarım. Uymazsam, orada anarşi vardır, kaos vardır. Benim aldığım eğitim kurallara uymayı öğretmiştir. Sandalye üzerine oturmak içindir, sıçramak için değil." ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe ile ne işimiz var?"

Gerektiğininde gitmesini bildiklerinin altını çizen Mustafa Cengiz, "Fenerbahçe ile ne işimiz var? Değerli rakibimizin başkanı ile neden sorunum olsun? Kişisel de sempatim var. Bedava tedavi bile görmüşüm. Ali Bey öyle bir insan değildir. Yalanlama yapmasını isterdim. Üzüldüm. Allah beni öyle bir duruma düşürmesin. Biz gerektiğinde kafamıza kurşun sıkıp gitmesini biliriz." şeklinde konuştu.

"Herkes borcunu açıklasın"

Cumhurbaşkanı ile olan görüşmesini anlatan Cengiz, "Cumhurbaşkanı ile bir araya geldim. Vergi konusu gündeme gelmedi. Biz vergimizi ödüyoruz. Rakam veriyoruz. Başkaları da bizim gibi rakam açıklasın. 300 milyon ödedik. 200 milyon kadar da borcumuz var. Diğerlerinin de var. Ama söylemiyorlar. Maliye bazı şeyleri yapamayacağınızı söylüyor. Hatta vergi kaçırıyorsunuz diyorlar. Ağır cezalar da veriyorlar. Neymiş, vergimiz siliniyormuş? Bizim ne kadar taksitlendiriliyorsa herkesin öyle. Bizimki çok göze mi batıyor?" dedi.

"Türk sporuna büyük desteği var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk sporuna büyük katkılar yaptığını söyleyen başkan, "Birçok siyasi ile çalışma şansına eriştim. Sayın Cumhurbaşkanımız, her şeyden haberi olan biri. Bütün branşlarla ilgileniyor. Ben şok yaşıyorum. Öyle şeyler söylüyor ki ben karşısında kalıyorum. Sadece Türkiye değil, her şeyden haberi var. Galatasaray'ı değil, Altınordu'yu da izliyor. Dünyayı izliyor. Bu bizim için bir şans. Yiğidi öldürün, hakkını inkar etmeyin. Türk sporu açısından büyük desteği var. Şu anda bulunduğumuz statta, kendisi olmasa şu fiziki mekan olmazdı. Bunu niye göz ardı etmeyelim. Alpaslan'ın dediği gibi Galatasaray için 1 taşı, 1 metre öteye götürene saygı duyarım. Sayın Erdoğan'a teşekkür ederim. İlgisinin devam etmesini arzu ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Hedef gösterenler var"

'Bizi tehdit ediyorlar' sözlerine açıklık getiren Cengiz, "Fiziki tehdit yok. Öyle bir şey söylerken ben mecazi anlamda söyledim. 'Yarın senin de başına gelir' diyorlar. Köylü kurnazlığı yapıyorlar. Böyle bir mantık olur mu? Hedef gösterenler var. 'İş yerini mi satacaksın? Çulsuz' diyor. Bir zenginin önünde eğiliyorsanız, daha zenginin önünde yere yapışmanız gerekir. Kariyer maddiyatın önünde olmalı. Bunu asla unutmayın. Çocuklarımıza bunu vermezsek, tehlikeli ve kırılgan bir kuşak yaratırız. Bizim yetiştiğimiz topraklar buna cevaz vermez. Biz cezamız neyse çekeriz diyebiliyoruz. Paraları harcadık, ben sebep oldum deriz. Bunu diyebilmek bazıları için çok güç olabilir." diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler