Mustafa Cengiz, Burak Elmas’a basın açıklamasıyla yanıt verecek

09.08.2021 - 19:21 | Son Güncellenme: 09.08.2021 - 19:27

Galatasaray eski başkanı Mustafa Cengiz, disipline sevkleri üzerine Abdurrahim Albayrak, Yusuf Günay, Dilek Kutlu ve Ömer Cansever'le basın açıklaması yapacak.

Mustafa Cengiz, Burak Elmas’a basın açıklamasıyla yanıt verecek

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray Kulübü eski başkanı Mustafa Cengiz, Disiplin Kurulu'na sevk edilmeleri üzerine yarın (10 Ağustos Salı) saat 15:00’te bir basın açıklaması yapacak. Abdurrahim Albayrak, Yusuf Günay, Dilek Kutlu ve Ömer Cansever gibi önceki dönemin yöneticileri de eski başkan Cengiz’in yanında olacak.

Burak Elmas üyelerin şikayetini işleme koydu

Galatasaray'da Burak Elmas yönetimi, haziran ayında yapılacak seçimi iptal kararına imza atan eski başkan Mustafa Cengiz ve yönetim kurulu üyelerini disipline sevk etmişti. Elmas yönetimi aldığı kararla eski Galatasaray başkanı ve yönetim kurulu üyeleri hakkındaki şikayeti işleme koymuş oldu. 

Elmas, Galatasaray Tüzüğünü işaret etti

Başkan Elmas, eski başkanın disipline verilmesine gerekçe olarak Galatasaray Tüzüğü'nün 111. maddesini gösterdi. İlgili maddede “Yönetim Kurulu, işbu Tüzük'ün 110.1 maddesi uyarınca yapılan başvuruları en geç 15 (on beş) gün içinde Disiplin Kuruluna sevk etmekle yükümlüdür” ifadeleri yer alıyor.

Seçimin ertelenmesine sert tepki geldi

Galatasaray, Mustafa Cengiz’in başkanlık koltuğunda oturduğu 5 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, pandemi koşullarını gerekçe göstererek başkanlık seçiminin iptal olduğunu açıklamıştı.

 

Burak Elmas ise bu duruma tepkisini, “Devlet organ, yetki ve kararları adına niyet okuyarak, yasal takvimi devam eden, etmesi önünde aksi yasal bir karar ve hiçbir engel olmayan seçimin iptali söz konusu olamaz. Erteleme koşulları ve süreleri ise tüzüğümüzde açıkça belirtilmiştir. Bu seçim mutlaka yapılacak. Galatasaray demokrasi kültürünün gücünü herkese göstermek adına, yasal süre bitimi 7 Mayıs 2021 saat 18.00'e kadar, seçim listeleri ve ilgili evrakımızı divan kuruluna teslim edeceğimizi beyan ederiz. Genel kurul iradesinin sandığa yansıması için elimizden geleni yapacağız.” sözleriyle göstermişti.

Mustafa Cengiz’in basın açıklamasında yaşanan süreç ve disipline sevkleriyle ilgili kamuoyunu aydınlatması bekleniyor.  

Senin için hazırladığımız haberler