Mustafa Cengiz seçime gidebilir!

12.02.2020 - 23:46 | Son Güncellenme: 12.02.2020 - 20:49

Galatasaray'da seçim olacak mı, ne zaman? Sarı - kırmızlı ekipte Şubat ayı divan kurulu toplantısı yapıldı. Taraftarlar ise 'Mustafa Cengiz seçime gidecek mi' sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte detaylar..

Mustafa Cengiz seçime gidebilir!

Galatasaray'da Şubat ayı divan kurulu toplantısı yapıldı.  Sert geçmesi beklenen toplantıda tansiyon nispeten düşük olsa da zaman zaman kürsüde gerilim yükseldi. Galasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, özellikle ibraya dair yargıya intikal eden dava süreçleriyle ilgili konuların deşilmemesi yönünde telkinlerde bulunup, birlik beraberlik çağrısı yaptı.

Burhan Can Terzi

Divanda ilk sözü alan Hatice Günay, geçen yıl idari açıdan ibrasızlıkla neticelenen genel kuruldan bu zamana kadarki süreci özetleyip, başkan Mustafa Cengiz'i üslup yönünden eleştirdi. Günay, yönetici Mahmut Recevik'i de kamuoyuna yanlış bilgi vermekle itham edince tansiyonu artırdı. Recevik ise bu iddiaya “Mahkeme sonuçlanmadı” diyerek cevap verdi.

Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak ile divanın etkili üyelerinden Hayrettin Kozak arasındaki gerginlik de güne damga vuran olaylardan biriydi. Albayrak'ın “Futbolculara borcumuz yok, ödemeler yapılıyor, artık büyük transferler yapmayacağız, gençlere yöneleceğiz” yönündeki sözlerinden sonra kürsüye çıkan camianın tecrübeli ismi Kozak, doğrudan Albayrak'a hitap etti. Kozak, “Şimdi transfer yapmayacağız diyorsunuz da var olan ödemeleri nasıl yapacaksınız” sorusunu sorarken yönetimin mali yükü, borcu bilmediğini ileri sürdü. Albayrak, Kozak'ın konuşması devam ederken salonu terk etti.

Mart ayı yaklaşırken, yönetim idari ve mali açıdan ibra oylamasına sunulacağı yıllık olağan genel kurul öncesi seçim konusu her geçen gün daha yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Olası seçimde başkan adayı olması beklenen Metin Öztürk de bugün divan kurulundaydı. Öte yandan bir başka aday Ozan Korkut da divanı yerinden takip etti. Korkut, eski yöneticilerden Ali Dürüst ile divan kurulunda yan yana otururken ikili uzun süre sohbet etti.

 Bir başka yakınlaşma da eski Dursun Özbek ile Galatasaray mevcut yöneticilerinden Kaan Kançal arasında gerçekleşti. Toplantı öncesi Özbek ile Kançal mini bir toplantı yaptı. Özbek'in seçime girme gibi bir planı olmadığı konuşulsa da camiayı yakından izlemeye devam ediyor. Eski yöneticilerden Sedat Doğan da divan toplantısında birçok üyeyle temasta bulundu. Mart ayı yaklaşırken Galatasaray'da hareketlilik giderek artıyor. Camiada büyük bir kesim de başkan Mustafa Cengiz'in genel kurul öncesi seçimi kararı almasını bekliyor.

Ali dürüst ile Ozan Korkut , yan yana divanı izledi 

Senin için hazırladığımız haberler