Mustafa Cengiz'den çarpıcı açıklamalar! Şampiyonluk, Terim, Tudor, seçim, Sneijder...

09.05.2018 - 18:09 | Son Güncellenme: 09.05.2018 - 18:09

Mustafa Cengiz'den çarpıcı açıklamalar! Şampiyonluk, Terim, Tudor, seçim, Sneijder...

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz; şampiyonluk yarışı, yaşanan seçim heyecanı ve takıma dair önemli açıklamalarda bulundu.

TRT Spor'da yayınlanan Spor Bahane programına konuk olan Cengiz'in öne çıkan açıklamaları şu şekilde:

Mustafa Cengiz: "Bunlar beni camiaya bağlıyor"

"Divan Kurulu Listesi'nde 3 ay önceki 10 kişi bu listenizde yok" sorusuna Cengiz: "Kesinlikle bir bayrak yarışı. Benim bir rahatsızlığım dışında, 1-2 kişi dışında tamamı oradaydı, tamamı yanımdaydı. Görevi yeniden almayanlar veya çekilenler. Biz 3 ay için geldik. Biz 3 aylık bir dönem kurmuştuk. Şimdi 3 yıllığa geçiyoruz. Fakat bayrağı devredeceğimiz bir yarış. Bayrak yarışı hep Alp Yalman'ı örnek gösteririz. Onun gösterdiği başarı Galatasaray'ı 15 yıl götürdü. Onun yanındaki genç ekip hep Galatasaray'ı yönetti. Ben bir daha seçilirsem hiç olmazsa bu ekip 3 yıl sonra buradaki ekip bunu sürdürsün, kurumsal hafızayı da edinerek gitsin devam etsin. Hepsi bunu çok anlayışla karşıladı. Bunlar bir de artık aşmış insanlar. Bizlere kendileri özgürlük verdi. 'Değiştireceksiniz lütfen rahatsızlık duymadan bizlere iletin.' dedi. Bunlar beni camiaya bağlıyor, sosyal sorumluluğa bağlıyor." dedi.

Terim ve Albayrak yorumu

"Genel Kurul devam derse devam ederim. Ben bir tepkiyi dile getirdim. Şansımız da yardım etti, Abdurrahim Albayrak ve Fatih Terim'in varlığı büyük şans. Şampiyonluk devam etti. Ben taraftar olarak çok mutluyum. Yöneticiliği bırakın. Ben bundan mutluyum. İnşallah biz bu riski aldık. Şampiyonluk 20-26'sında olur dedik. Baktık onu bile eleştiriyorlar. Hemen dedik 26. Kazasız belasız inşallah şampiyon Galatasaray olur. Yüzde 100 olmadan bunu demem.  Göztepe maçı sonrası çalınacak düdük önemli. Diğer takımların da şampiyonluk iddiası devam ediyor. Biz Denizli maçında da stattaydık. Boş kaleye Appiah atamadı. Bazen olmayacak şeyler oluyır. Neler olmadı ki? Şampiyonuz diye sahaya girdiler. Biz bu hayal kırıklıklarını istemiyoruz."

"UEFA' da da anlattık..."

"Ben konuşurken 'liseci' sözcüğüden bile rahatsız duyuyorum. Bizim kurucu okulumuz; 6-7 sınıf öğrencisi oturacak, bir takım kuracak. Bir marka haline gelecek ve bu liseden çıkacak. Biz bununla övünürüz. Bunu UEFA' da da anlattık. Bizim liseye sahip çıkmamız gerekir. Aslını inkar eden haramzadedir. İster liseli olun ister olmayın. Biz Ankara'da bu adımı attık. Cemiyet ve iş adamlarını bir araya getirdik. Önce yemek yedik. Üst katı kiraladık ve İzmir'deki derneği Galatasaraylılar Derneği yaptılar."

UEFA görüşmesi

"UEFA'ya da benzer sunumlar yaptık. En kötü ve en iyi mevcuta göre. Biz Şampiyonlar Ligi'ne gidersek ne olur, gidemezsek ne olur; Avrupa'ya gidersek ne olur, gidemezsek ne olur? Ona göre sunum yaptık. Genel Kurul karşısına da bunun için çıktık. Kimseye vaaad etmedik. Galatasaray'ın önündeki kurtuluşu tüm takımlarının kurtuşudur. Fenerbahçe, Beşiktaş.. Diğer takımlar alınmasın, hepsi çok değerli. UEFA, futboldan elde ettiğimiz geliri yine futbolda kullanmamızı istiyor."

"Ülkemizi Avrupa'da daha çok temsil etmeliyiz"

"Devletimiz bizlerin de müracatıyla torba kanunuyla bir şey çıktı. Müthiş bir olay. Devletimiz bize yardımcı olmaya karar verdi. Maliye Bakanı, Spor Bakanı çok büyük katkı verdiler. Doğru bir adım attık. İnşallah bu adımla kulüplerin mali baskısının azalacağına ben buna inanıyorum. Çevirilebilir durumda olması için; en az 8 takımın şampiyonluğa oynaması lazım. Ülkemizi Avrupa'da daha çok temsil etmeliyiz."

"Ben Galatasaray Lisesi'nden değilim ama..."

"Benim ne hatam var, ben nerede yanlış yaptım? Sürekli sorarım kendime. Bana lise düşmanı diye hitap ediyorlar. Ben liseyi en iyi şekilde değerlendiren insanım. Ben Galatasaray Lisesi'nden değilim ama olmak isterim.  Galatasaray Lisesi sıradan bir lise değildir. Benim liseli olmam belli bir kültür, belli bir değer anlamına gelir. Biz iç içe büyüdük. Yatılı okurken sürekli beraberdik. Espri yaptık. Konu buralara geldi."

Fatih Terim sözleri

"Fatih Hoca benden 10 gün önce gelmişti. Hocam çok nazik bir insan. Ben seçildiğim zaman eve geldiğinde bana telefon etti, 'Sayın başkanım, hayırlı uğurlu olsun. Sizin önünüzü açmak için istifa etmeye hazırız.' dedi. Bunu her hoca etmez. Ben derhal şu cevabı verdim: "Hiçbir yere gitmiyorsun. Senin oraya gelmeni en çok isteyen bendim. Hiç bu konuşmayı yapmamış olalım, aynen devam ediyoruz.' dedim."

"Hiç basında da haberi olmadı. Oradaki sıkıntıları da gördüm. Hoca herkes için bir şanstır. Hoca motivasyon yönüyle sergilendi. Ben hocamın her maç sonu hem de antrenman sırasında çok şaşırdım. Müthiş bilgisayar programlarıyla deşifre ediyor. Futbolculara göre teknik, taktik idmanlar yaptı. Ben işine böyle aşık insan çok az gördüm. Tutkuyla işine sarılan insan çok az gördüm. Evine falan gitmiyor. Ev falan yok. Sürekli Florya'da. Defans hattını nasıl kurarım, onu nasıl oynatırım vs... Gerektiğinde moral motivasyonu da üst seviyede tutabilecek biri. Fatih Terim'in sivil versiyonu Abdurrahim Albayrak. Böyle bir şey olamaz. Büyük şapka çıkarırım. Bu da benim şansım."

Tudor eleştirisi

"Tudor bize hizmet etti ve hizmetin gerekliliklerini yerine getiremedi. Ona da teşekkür ediyoruz. Ama bu başarı ve helvayı yapanlar da Fatih Terim ve teknik ekip. Biz sayın Tudor'a açtığı davalar için teşekkür edebiliriz."

"Hocam en az benim kadar..."

"Biz hocayla çok iyi senkronizasyon sağladık. Hocamızın ne dediği önemli. Neye ihtiyacı varsa onları tespit etmiştir. O tespitler doğrultusunda A dan Z'ye kadar gidebilir. Hocam en az benim kadar Galatasaraylı. Kuruş için çarpışır. Biz israfı da önledik. 24 Ocak ile 9'u arasında 340 milyon gelir elde ettik. 330 milyona yakın giderimiz var. 11 milyona yakın gelirimiz var. Har vurup harman savurmuyoruz. Bir böyle gelenekten geldik. Hocamız da öyle. Avrupa'nın tepesine oynayacak bir kadro oluşturmak istiyoruz. Sneijder'in gitmesini istemedim. Tekrar futbolcu olarak döner mi? Bilemem."

Sneijder, Galatasaray'a dönecek mi?

"İnşallah Galatasaray, Avrupa kupalarına katıldığında kupaların en tepesine oynayacak bir kadro kuracak. Sneijder çocuğunu Türkiye'de büyütmek istiyordu. Hanımı da Türkçe dersleri de alıyordu.

Bu oyuncu Türk futboluna katkıda bulunabilirdi. Bana da geldi maddiyat konusu. Yarı yarıya da düşebilirdi fiyatı. Ama herkes bir bir üstüne bir şeyler attı.  Sneijder, winner bir futbolcudur. Teknik kadromuz ile görüşmeden bir şey diyemeyiz."

Seçim yarışı

"Ben eğer bir yanlış olursa giderim. Çarpışmadan çekileceğim, öyle kolay çekileceğim anlamına gelmesin. Çanakkale siperi gibi çarpışım. Önemli olan camianın bana güveni. Buna taraftar da dahil. Ben dördümüzü de eşit görüyorum. Neticede hepsi Galatasaray için mücadele etmek isteyen insanlar. Fakat rivayet muhtelif. Hepimize şans diliyoruz. Şans veremem ve öngörüde bulunamam.  Genel Kurul üyelerini asla küçümsediğim anlamına gelmesin. Onlara asla öyle saygısızlık yapmam."

"Benim kıvırtacak hiçbir cümlem, kelimem yok. Bu görüşmeler dahil.  Ben hiç kimseye vaatte bulunmadım. Hiç kimseye taahhütte bulunmadım. Ne CEO'luk ne başka bir şey. Ben o tartışmaya girmk istemiyorum. Benimle konuşan insanlar sözlerimi tuttuğumu bilirler. Galatasaray'da sistemlik tüzük gereği bakanlık sistemi. Size dayatmalar gelirse siz kukla başkan olursunuz. Ben bu konuda eleştiriler aldım. Siz yarın seçimde kaybedersiniz. İttifaklar bana dayatılıyorsa ben o iktidarı istemiyorum. O seçimi alnım ak, yüzüm ak şekilde kaybederim ve bundan rahatsızlık duymam."

"Seçilirsem yerime birini hazırlarım"

"Seçilirsem yerime birini hazırlarım. Biz de normal bir Galatasaray taraftarıyız. Şu an 4 başkan adayı var. Bu güze bir şey. Tabii dinleyicileri yoruyor. Otur dinle."

"Basketbolda Fenerbahçe'yi tebrik etmek gerek"

"Basketbol ve Voleybol ile ilgili sorulara Cengiz, "Fenerbahçe'yi tebrik etmek gerek. Basketbolda Türkiye'nin adını çok iyi temsil ediyor. Galatasaray basketbolu ve voleybolu getiren takım. Yenilmez armadamız vardır. Galatasaray maddi nedenlerle geri durdu. Biz de harcadık olmadı. Rakiplerimiz daha iyi yaptı. Biz geldiğimizde transfer yasağı vardı. 36 milyon tl ödeyerek kasa kolaylığı sağlayarak vergiyi yatırdık hem transferi kaldırdık.


Basketbol futbol gibi değil. Voleybol da öyle. Kızlarımız avrupa şampiyonu oldu ama onlara gereken değer verilmiyor. Kızlar haklı olarakda primlerini istediler. Artı egellilerimiz şampiyon oldu. Müthiş zorluklar içerisendeler. Çok ilgilenemediğimi söylemek zorundayım. Erkekte bir yere gelemedik volaybolda. Ama kızlarımız çok başarılı. Kadınlarımız gelişiyor aslında."

"Bizim mutlaka teşekkürü öğrenmemiz gerek"


"Tekrar bir kutlama düşünüyoruz. UEFA'yı kutlarız gereken şekilde. Bize zaferler yaşatan bizi bu günlere getren insanlara ve günler sahiplenmeyide biliriz. Vefa ve sosyal yardımlaşma camialarda azalıyor. Bizim mutlaka teşekkürü öğrenmemiz gerek. Bana da hatırlattığınız için teşekkürler.

Anıt'a hemen yarın bakacağız.

Adaylara mesaj vermek isterim. Dürst adil ve fair-play mertlik kavramı içerir. Türkçesi delikanlılık. Mertçe hak edenin kazanmasını diliyorum. Umarım da kazanan Galatasaray olur."

Senin için hazırladığımız haberler