Mustafa Cengiz'den flaş açıklamalar! Fatih Terim, UEFA, Beşiktaş, Fenerbahçe...

11.03.2018 - 10:25 | Son Güncellenme: 11.03.2018 - 10:25

Mustafa Cengiz'den flaş açıklamalar! Fatih Terim, UEFA, Beşiktaş, Fenerbahçe...

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, CNN Türk'te flaş açıklamalar yaptı! Cengiz, UEFA ile yapılan görüşme ve eski yönetim hakkında çarpıcı ifadeler kullanırken. Beşiktaş ve Fenerbahçe ile ilgili UEFA ile konuştuğunu da vurguladı.

Mustafa Cengiz'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İki yılda borçları ciddi anlamda çözmek istiyoruz. Riva ve Florya en önemli maddi kaynaklarımız. Benim taahhüdüm bu. Biz bundan çekinmeyiz çünkü en kötüsüne göre yaptık bu senaryoyu. Eski yönetim, UEFA'ya verdiği sözleri tutmamış. Zarar etmeyeceğim deyip, 500 milyon TL zarar etmiş. Biz, insanların kafasını bulandırıp şark kurnazlığı yapmayız. Realite ortada.

UEFA'ya yaptığımız sunumda çok sert sorular geldi. Birinci ağır soru, 'Siz bize vaatlerde bulundunuz, 5 kat daha fazla yükle geldiniz. Yine vaatlerde mi bulunacaksınız?' oldu. Biz 30 sayfalık sunum yaptık, bizden önceki yönetimin yaptığı sunum 1 sayfalık. Biz ikinci yılda borçların sıfırlanmayı hedefliyoruz. Benim taahhüdüm bu. Biz bundan çekinmeyiz çünkü en kötü senaryoya göre yaptık bu senaryoyu.

Yellow Friday, UEFA'nın da dikkatini çekti, UEFA bundan çok etkilendi. Kayseri maçından önce tek bir söz söyledim, bir arkadaşımız aldı bunu kampanya haline getirdi.

Toplumu bir araya getiren en güçlü şeylerde biri futboldur. Futbol bu ülkenin sosyal çimentosudur. Ben iki takım taraftarının iç içe maç izlediği dönemde büyüdüm. Sonra araya bir sıra polis girdi. Benim zamanımda en ağır söz 'hakeme gözlüktü' en ağır itham buydu. Taraftarlar arasında da gerginlik var. Bunun sona ermesi gerekiyor.

UEFA'ya savunma yaparken Türkiye'ye destek olmalarını söyledik. Devlet de yardımcı olacak. Bir sınavdan geçiyoruz. Türkiye Galatasaray ile yatıp, Galatasaray ile kalkıyoruz demedik, futbol ile yatıp kalkıyor dedik. UEFA'dan Beşiktaş ve Fenerbahçe için de yardım istedim. Bana ihtiyaçları yok, kendi camialarında da isimler var. Onlar zaten kendilerini savunacaklar ancak ben, Türkiye'nin imajı için UEFA'da onlar hakkında da konuştum"

Bir Brezilyalı gördüğünüzde aklınıza ne geliyor? Futbol geliyor. Saygıda bulunuyorsunuz. Türkiye'ye karşı kötü imajı da futbolla kırabiliriz.

Biz hiçbir futbolcumuzu göndermeyiz. Gidecek isim varsa o da teknik ekibimizin görüşü üzerine olur. Tabi ki teknik ekibin dediği olur. Ama en son sözü mutlaka ben söylerim. Gomis çok karakterli bir futbolcu, karakter çok önemli. Gomis'in ayrılmasını bırakın ileride inşallah bizim takımda idol olur. Biz rakibine saygılı, ölümüne oynayan futbolcular arıyoruz. Türkiye'de 'fair' sözcüğünü adalet olarak çevirdiler. Ben fair'den dürüstlük anlarım. Rakibi aldatmamak, seyirciyi aldatmamak, rakibe saygılı olmak..

Fatih Terim, Galatasaray'a geldiği 4. gününde Florya'dan 12 kamyon maloz çıkarttı. Aslan yattığı yerden belli olur. TV'sinden yemek masasına kadar el attı. Futbolcular arasında kopukluk vardı, giderdi. Kopukluktaki temel neden maddi nedenler. Terim, gecesini gündüzüne katarak çalışıyor, tabii ki kendisi ile devam edeceğiz

Gecikmiş ve ötelenmiş tüm borçlarımızı kapattık. Ben savaşçı bir insanım. Kesinlikle enkaz edebiyatı yapmıyorum, bu benim karakterime aykırı. Fakat 1 saat sonra neyle karşılaşacağımı bilmiyorum. Sorunlar o kadar birikmiş ki önümüze, hemen çözmek zorundasınız. 300'e yakın hukuksal sürece girmiş durumdayız ama bunları aşacağız. Ben bir misyonu yerine getirmek için girdim ve genel kurul teveccüh etti.

Galatasaray'da görev alınmaz, verilir' deniyor. Bu  ne demektir Allah aşkına? Belli bir güç geliyor, sizi alıyor başkan yapıyor. Böyle bir şey olur mu? Herkes, derin Galatasaray'dan bir görev bekliyor.

Abdürrahim Albayrak, çok başarılı insan ve işi gücü bırakıyor. Galatasaray için bir şansı. Gecenin 11'inde birinin kilidi bozulsa kalkıp yardıma gidiyor.

Şike sürecinde sert söylemlerim de oldu. Fenerbahçe bizim çok değerli bir rakibimiz. Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ne kadar büyükse, biz o kadar büyüğüz demektir. Rakibinize saygı duymazsanız, kendinize saygı duymazsınız. Sevgi duymak zorunda değilsiniz ama saygı duymak zorundasınız. Bu bağlamda Aziz Bey'i çok başarılı buluyorum. Fenerbahçe Başkanı her kimse ona saygı duyarım.

Mustafa Cengiz, "Galatasaray uzun süredir Fenerbahçe'yi deplasmanda yenemiyor, gelecek hafta ne olur? sorusuna ise, "Her şeyin bir ilki vardır ve bu da bir ilk olacak" şeklinde cevap verdi.

Kendini bilmezler Galatasaray'ı UEFA'ya şikayet ediyor olabilir. Biz Türkiye'yi ulus devlet olarak kurduk. Bizi hiçbir şey ayıramaz. Galatasaray'a bir şey olmaz, yolumuza devam ederiz.  Biz ikinci yılda borçları sıfırlıyoruz, üçüncü yılda kâra geçiyoruz.

Sol bek alarmı! Nagatomo'nun yerine...

Sarı kırmızılılarda kritik bir durum var. UEFA'dan ceza almasa bile yönetim kesinlikle bu yaz transfer döneminde bonservisiyle oyuncu almayacak. Bu durumda ise Nagatomo transferi zora girdi... İşte sol bek transferiyle ilgili detaylar...

Galatasaray'ın peşinde olduğu Asamoah, İnter'e imza attı atacak. Nagatomo içinse İnter'in aklındaki bonservis rakamı 4-5 milyon Euro civarında. UEFA'dan ceza almasa bile yönetim kesinlikle bu yaz transfer döneminde bonservisi ile oyuncu almayacak. Bu yüzden bir süredir sözleşmesi sezon sonunda bitecek oyuncular takip ediliyor.
Bir numaralı hedef Gençlerbirliği ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Uğur Çiftçi ile Antalyaspor'dan Sakıb Aytaç. Newcastle'dan Massadio Haidara ve Amiens'ten Bakaye Dibassy de yakından takip edilen diğer iki isim.
Teknik direktör Fatih Terim'in Nagatomo transfer edilemezse bu isimlerden birisini tercih etmesi bekleniyor. Galatasaray'ın devre arasında İnter'den kiraladığı Yuto Nagatomo'ya Real Betis talip oldu. İspanyol basınında yer alan haberde, Betis'in Durmisi'yi satarak yerine Japon sol beki transfer etmek istediği belirtildi. Haberde, Nagatomo'nun sezon sonunda Cimbom'a bonservisiyle transfer olma ihtimalinin yüksek olduğu da iddia edildi.
İtalyan basını ise İnter'in Yuto Nagatomo'nun bonservis bedelini 4 milyon euro olarak belirlediğini yazdı. Galatasaray'ın kiralık olarak forma giyen Japon oyuncu için nisan ayında İnter ile bir görüşme yapacağı da dile getirildi. Yuto Nagatomo'nun da sarı-kırmızılı takıma gitmek istemesi durumunda bu rakamın biraz daha aşağıya çekilebileceği ifade edildi... 31 yaşındaki Yuto, Galatasaray'da şu ana kadar 6 maçta forma giyerken, 1 asist yaptı. (Fotomaç)
Senin için hazırladığımız haberler