Mustafa Cengiz'den iki büyük hamle!

08.02.2018 - 10:21 | Son Güncellenme: 08.02.2018 - 10:21

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, ellerinde bulunan araziler için basketbol konusunda büyük bir anlaşma yapmak için harekete geçti.

Riva’dan sonra Florya’da ihaleye çıkıyor... Emlak Konut, Florya arazisi için ihaleyi Şubat ayı içinde yapacak. Florya’da Galatasaray’ın idman tesislerinin bulunduğu arazinin 23 dönümü kulübün. 20 dönüm ise GSİM’ye ait. 23 dönümlük arazinin kiralama süresinin bitmesine 19 yıl var. Arazinin geri kalan 44 dönümü ise Hazine’nin. Hazine’ye ait 44 dönümle ilgili Galatasaray'ın elinde ecrimisil hakkı var. Galatasaray, ihaleye çıkacak Florya’dan ancak yüzde 25 oranında bir gelir elde edebilecek.

İddiaya göre Özbek, ecrimisil hakkından Kemerburgaz’da yapılacak tesisler için vazgeçti. Her fırsatta Riva ve Florya arazilerden bahseden Mustafa Cengiz ise hem Kemerburgaz’daki araziyi ellerinde tutmak hem de ecrimisil hakkından vazgeçmemek için Emlak Konut’la görüşmelere başladı.

Başkan'dan basketbol hamlesi

Başkan’ın diğer bir hamlesi ise basketbol için oldu. Basketbolu AŞ yaparak büyük bir holdinge devretmek istediğini her fırsatta açıklayan Mustafa Cengiz ilk hamlesini yaptı.

1983’ten bu yana atletizm, basketbol, tenis ve voleybol dallarında yatırımları bulunan ENKA Spor’la Galatasaray’ın birleşmesi için Enka Vakfı yöneticileri ile bir görüşme talep etti. Randevu istedi.

Cengiz’in amacı sadece basketbolu değil, bünyesinde Elvan Abeylegese, Anzhela Atroschenkp, Sviatlana Sudak ve Alemitu Bekele gibi dünyaca ünlü sporcuları bulunduran Enka ile olimpik dallarda da bir işbirliğine gitmek.

Başka’nın hedefi Enka’nın spora olan yakınlığı ile Galatasaray’ın 500 yıllık kültürünü bir potada eritip Enka Galatasaray adı altında bir oluşuma gitmek. (Fotospor)

Senin için hazırladığımız haberler