Mustafa Denizli, zirve yarışı için net konuştu! Şampiyonu açıkladı...

19.05.2018 - 06:29 | Son Güncellenme: 19.05.2018 - 06:29

Mustafa Denizli, zirve yarışı için net konuştu! Şampiyonu açıkladı...

Mustafa Denizli, Süper Lig'de son duruma dair Hürriyet'e değerlendirmelerde bulundu.

1- Beşiktaş transfere başladı bile. Tosic gitti. Burak ve Ba ile anlaşma sağlandı gibi. Bunlar doğru hamleler mi? Beşiktaş kadroda nasıl bir revizyon yapmalı?

Öncelikle Beşiktaş için ikincilik çok uzak ihtimal. En zayıf ihtimal. Transfere gelince... Geriye dönüp baktığında ikisi de Beşiktaş’ta oynadı. Tosic’in gitmesi ne yapar? Tosic, olmazsa olmaz değildi ama beklentilerin üstünde iyi cevap verdi. Mutlaka en az Tosic kadar iş yapacak biri bulunacaktır. Belki de vardır. Burak ve Ba gelirse Negredo ve Larin ile 4 talibi olacak bir bölgenin. İkisinin birden alınacağını düşünmüyorum. İkisi de değerli golcü. Burak ile çalıştım. Güneş de uzun süre çalıştı. Ba’nın ne kadar sevildiği de önemli. Burak daha yakın...

2- G.Saray şampiyonluk maçına çıkıyor. Endişe mi, bir an önce işi bitirme arzusu mu baskın olur?

Ligin son haftasında Galatasaray’ın pozisyonunda bulunan bir takım, çok küçük bir endişe duyar.

Böylesi bir durumda takımda daha çok, büyük bir heyecan ve çok yüksek bir konsantrasyon olur. Galatasaray yüzdü, yüzdü kuyruğuna geldi. Takımda herkes bu 90 dakikanın öneminin de, beklentilerin de farkında. Dolayısıyla böyle bir günde telaş yapmazsa ve “Bir an evvel sonuca gidelim” düşüncesi ağır basmazsa düşündüklerini gerçekleştirir. Ligin sıralaması 1-Galatasaray, 2-Fenerbahçe, 3-Başakşehir şeklinde olur.

3- Galatasaray, kendisine yeteceği için maçı öncelikle 1 puanı düşünerek mi oynar sizce?

Bir puan stratejisi diye bir şey yoktur. Başlamayan oyunlarda 1 puan stratejisi olmaz. Koruma içgüdüsü ancak sonlarda olur. G.Saray önde olursa, daha rahat devam eder ama beraberlik durumunda maçın son bölümde biraz endişe ve sıkıntı yaşayabilir. Onun dışında hiçbir şey olmaz. Çekişmeli bir maç olacağı kanaatindeyim. Göztepe ligin kaderini değiştirebilecek bir pozisyonda. G.Saray kadar onlar da baskı altında.

4- G.Saray yönetim ve hoca değişimiyle yine şampiyon olursa ne diyeceğiz, istikrar için?

Bu değişimler G.Saray’ın ligden koptuğu dönemlerde olmadı. Beklentilerin karşılanmadığı dönemlerde oldu. Bu değişiklikler olduğu zaman G.Saray’ın lig şampiyonluğu iddiası devam ediyordu. Dolayısıyla orada çok fazla bir problem yok. Bayern’de de Ancoletti gitti, Heynckes geldi. Bayern şampiyonluktan uzaklaşmış mıydı? Ama düşündüklerini karşılayamıyordu Ancelotti. Bazen bu değişikliklerin pozitif yansımaları çok görülmüştür. Kaldı ki G.Saray’daki değişiklik çok sürpriz bir değişiklik de değil. Camianın her şeyini bilen, havasını defalarca teneffüs eden bir isim geldi.

5- Doğan Babacan’ı kaybettik... Sizin de maçlarınızı yönetti. Neler söylersiniz?

Hakemliğimiz için unutulmaz dev çınarlardandı. Öncülerdendi. Defalarca maçımızı yönetti. Farklı bir kişilikti.

Dünya Kupası’nda ilk kırmızı kartı gösteren hakem olarak da tarihe geçti. İzmir’deki bir maçta, haklı mıydı haksız mıydı tartışmasına girmeyeceğim ama bana da bir kırmızı kart göstermişti. Hakem olarak bizde emeği vardır. Mekânı cennet olsun.

6- Hiçbir iddiası olmayan Göztepe takımı G.Saray maçına konsantre olabilir mi?

Her takım elinden geleni ortaya koyar. Göztepe de ligin kaderini değiştiren bir takım olarak anılmak ister. Göztepe’yi, G.Saray’ın şampiyonluğuna mani olması bir yere getirir ama neticede de karşısında G.Saray gibi bir takım var. Haftalar önce de söylemiştik; G.Saray şampiyonluğu Beşiktaş maçında kazandı. Ama oyunun adının futbol olduğu unutulmasın. Son haftalarda neler yaşandı Türkiye ve dünyada, futbolseverler biliyor.

Fakat onlar uzak ihtimallerdi, bugünkü ise çok daha uzak bir ihtimal....

7- Fenerbahçe, kulağı İzmir’deyken Konya’ya konsantre olabilecek mi? Sonuç ne olur?

Öncelikle F.Bahçe’nin kulağı hiç dışarıda olmamalı. Her şeyiyle kendi maçında olması lazım. Tabii ki bir yandan kulaklar G.Saray maçında olacaktır. Ama F.Bahçe, kazanırsa 2. oluyor. Birinci amacı kendisini Şampiyonlar Ligi’ne atabilecek bir sonucu almak. İkincisi dışarıdan gelecek bir haber olacak. F.Bahçe kazanmak mecburiyetinde; kendi maçı Galatasaray maçından daha önemlidir kendisi açısından. Çünkü orada da ona ikinciliği kaybettirecek bir sonuç ve ikinciliği de dört gözle bekleyen bir rakibi var.

Fenerbahçe, öncelikle kendi işini bitirecek ve ondan sonra kulağı öbür tarafta olacak.

8- Kocaman’ın son haftaya 2 gün kala TV’ye çıkıp konuşması son bir psikolojik hamle midir?

Öyle de kabul edilebilir. Böyle kritik bir haftada bazı şeyleri dile getirmesi, bir son hafta stratejisi olarak da değerlendirilebilir. Söylediği değişik şey yok. Bazı sıkıntıları sezon içinde de dile getirmişti. Ama bunlar artık son hafta maçlarını etkileyecek açıklamalar olamaz.

9- Kasımpaşa, şampiyonluk ihtimali olan Başakşehir’i zorlayabilir mi?

Kasımpaşa elbette Medipol Başakşehir’i bugün zorlayabilir.

Başakşehir takımı, bir defa önce şartlar ne olursa olsun, son derece başarılı bir sezon geçirdi. Şartlar onu şampiyon da yapabilir üçüncü de yapabilir.

Yani Fenerbahçe maçı Başakşehir’in birinci kulağını uzatacağı maçtır, G.Saray maçı diğeridir. Başakşehir, ikisinin de takılmasını ister. Bu gerçekleşir mi, bilemeyiz.

10- Son haftaya 3 adayla giriyoruz. Büyükler kötü, küçükler iyi olduğundan mı?

Her şey içinde bu sağlamanın... Bu sağlamayı beklenen değil, bu takımların beklenmeyen sonuçları bu hale getirdi. Hesapta olmayan kayıplar hem şampiyonluk barajını düşürdü hem takımları birbirine yanaştırdı. Lig heyecanlı bir yarış oldu. Kaliteyi yanına koyamadı. Zaten farklı kalite ortaya koyan biri olsaydı son haftaya böyle girilmezdi. Ama kolay mı, ligin son haftasının son dakikasına kadar heyecanla bekleyecek milyonlarca taraftar olacak...

Senin için hazırladığımız haberler