Mustafa Denizli'den derbi değerlendirmesi! Favori kim?

11.03.2018 - 19:17 | Son Güncellenme: 11.03.2018 - 19:17

Mustafa Denizli'den derbi değerlendirmesi! Favori kim?

Mustafa Denizli, Galatasaray'ın 2-1 kazandığı Konyaspor maçı ve Fenerbahçe'nin 2-0 galip geldiği Evkur Yeni Malatyaspor mücadelesini TRT Spor'da değerlendirdi.

Mustafa Denizli'nin sözlerinden Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:

"Kadıköy'e 6 puanlık fark ile gitmek büyük avantaj"

"Bu akşam Galatasaray 42 bin kişilik taraftarının müthiş baskısı ile maçı bitirmeyi başardı. Galatasaray ve Konyaspor takımlarını tebrik etmek gerekir, böyle bir heyecan yarattıkları için. Sinan'ın golüyle 6 puanlık fark olarak Kadıköy'e gitmek olağanüstü bir avantaj olacak."

"Konyaspor'un bu akşam işi zordu"

"Galatasaray bu akşam kendi avantajını devam ettirdi, harika bir oyun ile. Konyaspor'da stoper Ali yoktu, bu Konyaspor için dezavantaj oldu. Konyaspor'un bu akşam işi zordu. Maicon'un kafa vuruşlarında ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu söylemek isterim ama bu akşam Nagatomo'nun harika bir orta kestiğini ve güzel bir asistle Sinan'a golü attırdığını söylemek istiyorum."

"Konyaspor'un orta sahası ligin en iyi orta sahalarından diyebilirim"

"Konyaspor'un orta alanda iyi top yapan oyunculara sahip olduğunu söylemek istiyorum. Özellikle Ömer Ali olsun, Fofana olsun bu akşam Galatasaray'ın direncini kırmaya çalıştılar ve  maça heyecan kattılar. Bu akşam Galatasaray'da kanatlardan fazla top gelmedi; bir tek Gomis'e gelen orta gol oldu. Selçuk'un ataklara katılmasıyla Konyaspor savunmasını bunalttı."

"Sahanın en iyisi Sinan Gümüş"

"Maçı çeviren ve sahanın yıldızı Sinan Gümüş diyebilirim ama ilk 3'e  kimi koyarsınız derseniz; Konyaspor'dan iki oyuncu daha koymak isterim bunlardan biri Skubic diğeri Serkan olur. Galatasaray şok gol yedi ve oyunun kontrolünü kaybetti ama sonra toparlanmasını bildi. Sinan son derece çok etkili bir oyuncu. Her zaman oyunun kaderini değiştirebilecek bir oyuncu. Galatasaray'da Sinan'ın oynadığı mevkide sıkıntı yaşıyordu ve Fatih Hoca önemli bir değişiklik yaptı."

Malatyaspor-Fenerbahçe yorumu

"Bugün oynanan Malatyaspor-Fenerbahçe maçı oldukça keyifli bir maç olmadı. Fenerbahçe'nin gol atıp kazanabileceği bir maç olarak hissettim. Fenerbahçe bugün final paslarını iyi değerlendirdi, Malatyaspor bunları iyi değerlendiremedi. İkinci yarıdaki baskı Konyaspor maçında olduğu gibi olmadı. Bir tek Alper'e gelen bir top oldu."

"Fenerbahçe o pozitif elektriği yakalayamadı"

"Malatyaspor takımı çok az oyuncu ile hücuma çıkarken, Boutaib istenilen oyunu oynayamadığı halde taraftarıyla gitti kavga etti. Boutaib çok etkin bir oyuncu olmamakla beraber; o kadar star bir oyuncu ve büyük takım oyuncusu değil. Fenerbahçe'de bu sayı yok denecek kadar az. Fenerbahçe bir türlü o pozitif elektiriği yakalayamadı."

Galatasaray-Konyaspor mücadelesi yorumu

"Bugün ilk yarının ortalarında belki 2-3 farklı Konya galibiyeti; ilk yarının sonlarına doğru 4-1 veya 5-1 Galatasaray galibiyeti şeklinde geçebilirdi ama Konyaspor takımı bu lige bu akşam iyi bir mesaj verdi. Galatasaray penaltı kaçırdı ama kopmadı. Fatih Hoca değişiklerle ve özellikle Sinan'ı alarak maça damgasını vurdu."

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler