Mustafa Kapı yurt dışına mı gidiyor? Başkan açıkladı!

27.02.2020 - 20:08 | Son Güncellenme: 27.02.2020 - 17:18

Mustafa Kapı yurt dışına mı gidiyor? Başkan açıkladı!

Mustafa Kapı yurt dışına mı transfer oluyor? UEFA, Türk takımlarına ceza verecek mi?

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Fortuna Sittard'ın Başkanı Işıtan Gün'ün açıklamaları şu şekilde:

Bize ırkçılık yapıldı!

"Bu sene yoğun geçiyor. Son birkaç yılda tempo iyice arttı. Alt tarafta da durum çok heyecanlı. Takımın havası ve oynadığımız futbol çok iyi. Ben takımdan çok ümitliyim. Sezonu iyi bitirmeye çalışıyoruz. Son haftalarda ciddi hakem haksızlıklarıyla karşılaşıyoruz. Türk olduğumuz için bu hatalar yapılıyor olabilir. Bize karşı çifte standart uyguluyorlar. Daha bugün 2. hocamız ceza aldı. Sürekli üzerimize geliyorlar ancak bunlar bizi yıldırmaz. Bu çifte standart kesinlikle biz Türk olduğumuz için başımıza geliyor. Kafalarının arkasında başka düşünceler var. Kötü hakem olabilir ancak başımıza gelenler kötülüğün ötesinde. Bizim de başımıza ırkçı saldırılar geldi. O konulara girmek istemiyorum ancak biz bunlarla uğraşmak zorundayız. Bizim bu ülkeye sağladığımız faydaları sabaha kadar sayabilirim ancak onların açısından bunların hepsi 2. planda. Onlar Türklerin başarılı olmasını istemiyor. Bunu bu şekilde ifade etmiyorlar ancak bu var."

Ajax'tan iyiyiz!

"Biz sportif olarak gayet başarılıyız. Bütçe-puan sıralamasında Hollanda'da 1 numarayız. Bütçemize oranla en başarılı takım biziz. Ajax'tan daha iyiyiz. 3 senedir bütçemiz doğrultusunda en iyi performansı biz gösteriyoruz. Öte yandan ticari anlamda gelişim dönemindeyiz. Holldanda takımlarının yayın hakları geliri çok komik. 12 yıllık bir anlaşma yapmışlar ancak fiyat çok düşük. Biz gelirlerimizde ciddi bir artış görüyoruz. Yaz döneminde 4-5 tane oyuncumuz transfer yapabilir. Burası yetiştirici bir ülke. Bizim de modelimiz bu. Dünyada sadece ilk 5 lig konuşuluyor ancak Hollanda bence 6. ülke. Bizim kadromuz şu anda ligin en genç kadrosu. Yaş ortalamamız 22. Avrupa'nın en genç kadrosu biziz. Senegal U19 takımında oynayan bir oyuncumuz ciddi takımların radarında. Mark Diemers yine ofansif orta sahamız çok bilinen bir oyuncu. Kalecimiz milli bir kaleci. Bu isimlerle ilgili transfer gelişmeleri olabilir."

Mustafa Kapı'yı yalanlamaktan bıktım!

"Mustafa Kapı'yı yalanlamaktan bıktım. Bir deli kuyuya taş atmış hesabı bu haberler çıktı. Bir arkadaşın tamamen ben öyle duydum diyerek yazdığı bir haber ancak bu haberler doğru değil. Bu arkadaşlar hayal güçlerini daha iyi işlerde kullanabilirler. Babel ve Oğuzhan için eve dönüş gibi oldu. Oğuzhan'ın bir sakatlığı vardı ancak kısa sürede dönecektir."

Türk takımları ceza almaz!

"Manchester City'nin ceza almasında sebep olan davranışları çok teknik ve prosedürlük konular. Sponsorluklarla alakalı. Bizim kulüplerimiz bu durumlardan ceza almaz. Biz Beşiktaş'la bir iş birliği anlaşması yaptık çünkü bizim etrafımızda 2 milyon Türk var. Biz nisan ayının ortasında her yıl yetenek tarama günleri düzenliyourz. Bu bir ticari ilişki değil. Bu futbolcuları ülkemize kazandırmak istiyoruz. Bu seçmeleri bilimsel ve sistematik şekilde yapıyoruz. Bazı oyuncular bize de katılabilir veya duruma göre Beşiktaş'a da gidebilirler. Biz Türk futboluna 1 tane Mesut Özil kazandırsak faydadır. Bunu aslında TFF'nin yapması lazım. Şu ana kadar bulunan oyuncuların hepsi tesadüf eseri bulunmuştur. Bu gerçekten Türk futbolu için çok kötü bir durum."

Senin için hazırladığımız haberler