Fenerbahçe Beko'da koç Dimitris Itoudis, Anadolu Efes maçı sonrası konuştu

26.12.2022 - 22:40 | Son Güncellenme: 26.12.2022 - 22:54

Basketbol Süper Ligi’nin 12. haftasında evinde Anadolu Efes‘i uzatmalarda 93-90 mağlup eden Fenerbahçe Beko'da koç Dimitris Itoudis, maç sonu değerlendirmelerde bulundu.

Fenerbahçe Beko'da koç Dimitris Itoudis, Anadolu Efes maçı sonrası konuştu

AJANSSPOR - HABER

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 12. haftasında Dimitris Itoudis yönetiminde Fenerbahçe Beko, en güçlü rakiplerinden Ergin Ataman'lı Anadolu Efes'i normal süresi 79-79 sona eren karşılaşmada uzatma bölümü sonucunda 93-90 mağlup etti.

Karşılaşma sonrası Fenerbahçe Beko'da koç Dimitris Itoudis değerlendirmelerde bulundu.

"Tüm krediyi onlara vermemiz gerek"

İlk olarak oyuncularına teşekkür eden ve maçın önemine dikkat çeken Dimitris Itoudis, "Oyuncularımı tebrik ediyorum. Tüm krediyi onlara vermemiz gerek. Baştan sona kontrollüydük. Mutlaka kazanmamız gereken çok önemli bir maçtı psikolojik açıdan iyi olmamız adına." dedi.

"Efes’in geri gelmesini sağladık"

Karşılaşmada yapılan hatalardan dert yanan Itoudis, "Neredeyse üç çeyrek boyunca kontrol bizdeydi, +20 sayılık performans gösterdik ama üçüncü çeyrekte büyük hatalar yaptık, Clyburn’e izin verdik, üst üste üç sayılar oldu ve Anadolu Efes’in geri gelmesini sağladık." şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe-Efes, sanki Arjantin-Fransa!
Habere Git

"Oyuncular gerekli reaksiyonu gösterdiler"

Oyuncuların sıkı mücadelesi ve taraftarın desteğiyle maçı kopardıklarını ifade eden Dimitris Itoudis, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı:

"Serbest atışlarda, atışlarımızda hep maçın içindeydik, avantaj bizdeydi. Oyuncular gerekli reaksiyonu gösterdiler ve sağlam durarak taraftarlarımızın önünde bu maçı kazanmayı başardılar.”

Motley ve Dyshawn Pierre yıldızlaştı

Öte yandan heyecan dolu geçen maçta Fenerbahçe Beko'da Johnathan Motley ve Dyshawn Pierre 23'er sayı kaydederek galibiyette büyük pay sahibi oldular. 

Will Clyburn, en skorer isim oldu

Anadolu Efes'te 39 sayı kaydeden Will Clyburn karşılaşmanın en skorer ismi olmasına rağmen mağlubiyeti engelleyemedi.

Fenerbahçe Beko'dan 10. galibiyet

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko, 10. galibiyetini elde etti. Bu sonucun ardından Anadolu Efes ise ligdeki 4. mağlubiyetini aldı.

Fenerbahçe Beko- Anadolu Efes çeyrek skorları

  1. Çeyrek: 24-23
  2. Çeyrek: 50-40
  3. Çeyrek: 71-54
  4. Çeyrek: 79-79
  5. Çeyrek (uzatma): 93-90
Senin için hazırladığımız haberler