Muzzy Özcan'ın avukatından açıklama: "İftira niteliğinde..."

24.08.2017 - 22:41 | Son Güncellenme: 24.08.2017 - 22:41

Muzzi Özcan'ın avukatı dün ortaya atılan iddialar üzerine yazılı bir açıklama yayımladı. İşte o sözler...

"Kamuoyuna,
Geçtiğimiz günlerde bazı internet sitelerinde yazılı ve görsel basında “Muzzy Özcan’dan Emre Mor’a Uyuşturucu madde”, ”Snus bağımlısı yaptılar Emre Mor’un hayatını kararttılar” başlığı ile müvekkilim Muzzy Özcan hakkında yayınlanan gerçeğe aykırı ve iftira niteliği taşıyan haberler müvekkilimi kamuoyu önünde küçük düşürücü ve toplum nezdi ile iş hayatındaki saygınlığını zedeler nitelikte olmakla birlikte kişilik haklarına da ağır saldırı oluşturmaktadır.

Müvekkilim hiçbir mesnedi olmayan ve iftira niteliğinde olan gerçek dışı ithamlarla dolu haberler nedeniyle maddi-manevi sıkıntılar yaşamaktadır. Yayınlanan haberlerde yer alan başta Emre Mor olmak üzere başka futbolcuların da müvekkilim tarafından uyuşturucuya alıştırıldığı iddiası tamamen asılsızdır. Bu aşamada önemle belirtmek isteriz ki; müvekkilim kendisi herhangi bir uyuşturucu madde kullanmadığı gibi menajerliğini üstlenmiş olduğu hiçbir sporcunun da uyuşturucu madde kullanmasını istememiştir. Bu iddiayla ilgili ayrıntılı bir araştırma yapılmaksızın, “her iki tarafı da tanıyan bir dostun beyanları olarak” adeta hayali bir kişiye dayandırılan, herhangi bir tespit ve somut bir delil olmaksızın asılsız ve iftira niteliğindeki haberleri içeren tüm yayınların müvekkilimin mesleki alandaki başarılarını baltalamak için yapıldığı aşikardır.

Müvekkilim menajerliğini yaptığı pek çok genç ve yetenekli futbolcunun Dünyaca ünlü kulüplere transferlerini gerçekleştirerek, kariyerlerine profesyonel anlamda devam etmelerini sağlamış ve bu şekilde Dünya Futbol otoriterinin saygınlığını kazanmıştır. Bu doğrultuda meslek hayatı boyunca başarıları ile anılan müvekkilim yıllarca şeref ve onuruyla meslek hayatını sürdürmüştür. Ancak ortaya çıkan bu yalan haberler müvekkilimin başta şeref ve onurunu hedef alarak, iş hayatındaki başarılarını gölgeleme amacını taşımaktadır. Bu nedenle; söz konusu tümü iftira niteliğindeki, asılsız ve mesnetsiz olan haberleri yayınlayan tüm yazılı ve görsel basın organları, yetkilileri ve haber sahipleri hakkında başta Türk Ceza Kanunu uyarınca suç teşkil eden bu eylemler nedeniyle suç duyurusunda bulunulacağını, devamla müvekkilimin itibarını ve saygınlığını zedeleyerek uğratıldığı her türlü maddi-manevi zararın tazmini için hukuki sürecin başlatıldığını kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

MUZZY ÖZCAN Vekili
Av.Mehmet KIRMIZI"

Akşam gazetesinin haberine göre Muzzi Özcan, oyuncusu Emre Mor'u Snus isimli bir maddeye alıştırdı. (Haberin detayları için tıklayın.)

Senin için hazırladığımız haberler