Namoğlu: F.Bahçe-Rizespor maçında pozisyon ofsayt

06.03.2019 - 15:02 | Son Güncellenme: 06.03.2019 - 18:02

Namoğlu: F.Bahçe-Rizespor maçında pozisyon ofsayt

MHK Eski Başkanı Yusuf Namoğlu, Fenerbahçe - Çaykur Rizespor maçındaki tartışılan penaltı kararı, Süper Lig’deki hakem performansı, VAR ve IFAB’ın yeni kuralları hakkanda açıklamalarda bulundu.

 

Radyospor’da Salim Manav’ın canlı yayın konuğu olan Yusuf Namoğlu, şöyle konuştu:

 

Fenerbahçe - Çaykur Rizespor maçındaki pozisyona benzer pozisyonları hakem arkadaşlarımıza aktarmıştık. Burada iki olay var. Top oyundayken oyuncu pasifse oyuncu aktif olduğunda değerlendirilir. Bu pozisyonda penaltı kararı verilebilir. Bahsettiğimiz maçta oyuncu pozisyon devam ederken ofsayt olduğu yerde aktif hale geldiği için penaltı kararı bana göre doğru değil. 

Ofsaytta bulunan oyuncu, aktif hale gelmeseydi penaltı kararı doğruydu. Fenerbahçe- Rizespor maçındaki pozisyon ofsayt. Süper Lig’de ve dünya futbolunda hakem performanslarında sezon başları ve ortalarında dalgalanmalar olur, sezon sonunda da bu düzelir. Hakem hataları her zaman vardır. Futbolumuzda adaletin sağlanması için VAR sistemini Türkiye'ye getirdik. Göksel Gümüşdağ ve ben bu sistemin hayata geçilmesi için çok mücadele ettik. 

Burada VAR hatayı yok etmiyor, minimize ediyor. Şampiyonlar Ligi'nde hakemlerimizden Cüneyt Çakır devamlı görev alıyor. Çakır, bugün de Porto-Roma maçında görev alacak. Gelecek yıllarda da önü açık hakem arkadaşlarımız var. 1. Lig yönetimi ile VAR konusunu görüştük. Onlar da VAR'ın kullanılmasını talep etti. Bu işin ekonomik boyutu var. Şu anda bu konuda gelişme yok. 

Türk futbolu için değişimler hayırlı olsun. Milli takımımız umarım organizasyonlarda yer alır. 1 Haziran’dan itaberen oyun kuralları değişecek. Elle ve kolla müdahale edilen pozisyonlara IFAB elin doğal konumuna göre yorum getirecek. Gelecek sezon teknik direktör yedek kulübesinde hakeme itiraz ettiğinde sarı kart ve kırmızı kart görecek. Penaltı atışlarında kaleciye 1 adım önde durabilecek. Oyuncu değişiklilerinde zaman çalmama adına sahanın herhangi bir yerinden oyuncu değişebilecek” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler