NBA Logosunun ikonu ve Hall of Famer Jerry West 86 yaşında hayata veda etti

12.06.2024 - 19:06 | Son Güncellenme: 12.06.2024 - 19:09

NBA'in efsane oyuncularından Jerry West, hayatını kaybetti. Hall of Fame üyesi olan West, 86 yaşında hayata gözlerini yumdu.

NBA Logosunun ikonu ve Hall of Famer Jerry West 86 yaşında hayata veda etti

AJANSSPOR HABER

NBA'in gelmiş geçmiş en büyük isimlerinden olan Jerry West, Los Angeles Clippers'ın çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre 86 yaşında evinde huzur içinde öldü.

Los Angeles Clippers sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. "Basketbolda mükemmelliğin simgesi ve onu tanıyan herkes için bir dost olan Jerry West, bu sabah 86 yaşında huzur içinde hayata veda etti. Eşi Karen onun yanındaydı."

 

Hem oyuncu ve hem yönetici olarak Hall of Fame seçilen West'in silüeti NBA logosunda yer alıyor.

NBA karnesi

West'in NBA kariyeri son derece başarılı geçti. Oyun kurucu pozisyonunda oynayan West, 12 kez NBA Yılın En İyi Beşi takımlarına seçildi, 14 kez NBA All-Star seçildi ve kariyerinin tek şampiyonluğunu kazandığı 1972 yılında NBA All-Star Maçı MVP'si seçildi. West ayrıca 32 yaşından sonra En İyi Savunma Takımı kadrolarına beş kez seçildi. West, NBA tarihinde kaybeden takımda olmasına rağmen Finaller MVP'si seçilen tek oyuncudur.                                     

West kariyeri boyunca 27 sayı, 6.7 asit ve 5.8 ribaund ortalamaları ile oynadı.

Yılın Yöneticisi

West iki kez Yılın Yöneticisi ödülünü kazandı. 1980'lerin beş kez şampiyon olan "Showtime" Lakers'ının kurulmasına yardımcı olmuştu. West, Lakers'tan ayrılmadan önce Shaquille O'Neal ile sözleşme imzaladı ve Kobe Bryant'ın draft haklarını takas ederek 2000-10 yılları arasında beş şampiyonluğun daha temelini atmıştı. İdareci ve Yönetici olarak görev aldığı takımlarda tam 8 şampiyonluk gördü.

Bir Efsane daha kaybedildi

West son dönemde hayatını kaybeden ikinci efsane oldu. Geçtiğimiz ay Hall of Famer Bill Walton uzun bir kanser savaşının ardından hayatını 71 yaşında kaybetmişti.

Senin için hazırladığımız haberler