NBA’de ırkçılık skandalının yankıları sürüyor! 'Buna tahammül edemeyiz'

10.03.2021 - 12:25 | Son Güncellenme: 11.03.2021 - 18:37

NBA haberleri… Miami Heat’te forma giyen Meyers Leonard’ın, canlı yayında oyun oynarken söylediği sözler kendisine pahalıya maloldu. Leonard’ı sosyal medyadan dilediği özür de kurtaramadı.

NBA’de ırkçılık skandalının yankıları sürüyor! 'Buna tahammül edemeyiz'

AJANSSPOR-HABER

Spordaki ırkçılık ayıplarına bir yenisi de NBA’de eklendi. Kariyerini Miami Heat’te sürdüren basketbolculardan Meyers Leonard, “Call of Duty” oynadığı anları canlı yayın açarak takipçileriyle paylaşmak istedi.   

Ancak ABD’li oyuncunun, bu sırada Yahudileri aşağılayan bir kelime kullanması büyük tepki çekti. Skandal sosyal medyada kısa sürede yayılınca NBA yönetimi Leonard hakkında soruşturma başlattı.

Miami Heat hemen harekete geçti

Ünlü basketbolcuya bir darbe de kulübünden geldi. Duruma sessiz kalmayan Miami Heat, Meyers Leonard'ın süresiz olarak kadro dışı bırakıldığını ve soruşturma süresince NBA ile ortaklaşa çalışacağını duyurdu.

"Cahilliğime verin" diyerek özür diledi

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından sosyal medya aracılığıyla bir açıklama yapan Leonard, "Bu kelimenin anlamını tam bilmiyordum. Çok üzgünüm. Cahilliğim, Yahudileri aşağılayan bu kelimeyi kullanmam için bir bahane değil. Tamamen benim hatam. Ben böyle bir insan değilim. Takım arkadaşlarımdan, koçlarımdan, Miami Heat yönetiminden, NBA'den ve bütün Yahudilerden özür dilerim. Bu olay sonrasında daha iyi bir insan olup hatamı telafi etmek için her şeyi yapacağıma söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

Irkçılık protestosuna da katılmamıştı

Öte yandan Meyers Leonard, NBA'deki basketbolcuların siyahilere karşı ırkçılığı protesto etmek için milli marş sırasında diz çökme eylemine de katılmamış, buna gerekçe olarak ailesinde orduda görev yapan kişiler bulunmasını göstermişti.

'Niyetin önemi yok, yaptığı doğru değil'

Miami Heat koçu Erik Erik Spoelstra da yaşananlara sert tepki gösterdi.Spoelstra, Leonard’ın dedikleri hakkında "Son derece tatsız ve incitici bir şey söyledi" dedi. Spoelstra, ''Kelimelerin sonuçları var. Bunlar da son derece incitici ifadelerdi. Niyetin önemi yok, yaptığı doğru değil" şeklinde konuştu.

18 yıldır Miami Heat forması giyen takım kaptanı Udonis Haslem ise, "Burada buna tahammül edemeyiz. Ben bu organizasyonun bir parçasıyım. Buradan ayrıldığım güne kadar, özellikle bu tip konularda doğrunun tarafında olmaya çalışacağım" ifadelerini kullandı. 

 

Senin için hazırladığımız haberler