NBA'de takımlar bu yıldızlar için savaşacak!

24.06.2019 - 11:14 | Son Güncellenme: 24.06.2019 - 16:21

NBA'de takımlar bu yıldızlar için savaşacak!

10. Ricky Rubio, Utah

Rubio'nun gelecek sezon Utah Jazz'den ayrılması muhtemel gözle bakılıyor. Bu sezon Playoff çeyrek finalinde Rockets ile karşılaşan Jazz, seriden 4-1' yenilgiyle  ayrılmıştı. Takımı yeni sezonda finallere taşımayı hedefleyen Utah yönetimi oyun kurucu bölgesinde daha fazla katkı vereceklerine inandıkları Mike Conley'in takasını birkaç gün öncesinde gerçekleştirdi.  Mike Conley'in takıma gelmesiyle yedek duruma düşücek olan  İspanyol oyun kurucu daha fazla süre alabileceği başka takımları kovalayacak. Utah yönetimi ise Ricky'nin gitmesiyle 13 Milyon dolarlık maaş boşluğu genişleterek forvete yönelik hamleler yapası bekleniyor. 

28 yaşındaki bu sezonu 27.9 dakika  sahada kalırken  40.4  saha içi isabeti,  31.1  üçlük yüzdesi , 12.7 sayı 6.1 asistlik ortalamasıyla  tamamladı.

9. Julius Randle, New Orleans (Oyuncu Opsiyonu )

New Orleans Pelicans'ta David Griffin'in gelecek sezon düşünmediği oyuncuların başlında gelen 24 yaşındaki Julius Randle açık pazara çıkarak farlı bir takıma geçebilir. 2019 Draft'tında 1 numaralı oyuncu Zion'u alarak ve Anthony Davis takası ile  Lonzo Ball, Brandon Ingram, Josh Hart'ı takıma monte edicek Pelicans yeniden yapılanma sürecine adım atacaklar.

Bu sezon 73 maçın 49'unda başlangıç yapan geçen pivot 21.4 sayı 8.7 ribaund, and 3.1 asists  30.6 dakika  sahada kaldı.  

8. Malcolm Brogdon, Milwaukee

Milwaukee Bucks, Doğu Konferansı finallerinde ilk iki maçında ligin en iyi takımıydı. Ancak, ilk sekiz oyuncularından dördü bu yaz serbest oyuncular (ya da potansiyel serbest oyuncular) konumunda olacak.  Giannis Antetokounmpo'nun zemmini güçlendirmek ana konu olsada  yapacakları çok iş var. .

Brogdon, Khris Middleton ve Brook Lopez üç önemli parça. Hepsi maaş zammı nedeniyle ve hepsi de bu listeye ait. 26 yaşındaki oyun kurucu başka bir takımda daha büyük bir rol oynayabilecek potansiyelde.

DeMarcus Cousins ve Kevon Looney, Golden State

Sezon başında 5 All-Star bulunduran Golden State'e son katılan isim DeMarcus Cousins olmuştu. Gelecek sezon Boggie, San Francisco'da olmayabilir. New Orleans'tan geldiğinde sakatlığından dolayı sezon başında oynayamayan pivot Playoff serisinde de  tekrardan sakatlanınca zaman zaman katkı verebilmişti.  Koç Steve Kerr'in planlamaları arasında gelecek sezon için yer almayabilir.

Looney 23 yaşında ve serbest kalan bir diğer savaşcı. Bu sezon takımın merkezinde yer alan uzun forvet sezon başında emekliye ayrılan West'in yerini iyi bir şekilde tamamlamıştı. Golden State Warriors yönetiminin genç oyucunun takımda kalmasını sağlayacak sözleşmeyi yapması bekleniyor.

 

6.D'Angelo Russell, Brooklyn

Bu sezonda Gelişim gösteren oyuncular arasında 2 isim vardı. Birisi D'angelo Russell ve Şampiyon Toronto'nun Kamerun'lu oyuncusu Pascal Siakam. Russell, bu sezon hem rakam üretimi hem de olgunluğu açısından büyük bir adım attı. Kendine bir All-Star görünümü kazandırdı ve Nets'in geçen sezondan 14 galibiyet artışıyla playofflara ulaşmasına yardım etti. Sadece 23 yaşında ve ligin en yanıcı atıcılarından biri.

Kyrie Irwing'in New York'ta bulunması Brooklyn'e gitme ihitmalini güçlendirirken  Los Angeles'ın maaş boşluğundan dolayı Russell'ı tekradan takıma döneceği medya tarafından düşünülüyor.

5. Kemba Walker, Charlotte

Kariyerinin başlangıcından beri Hornets forması giyen Kemba, yanına getirilemeyen oyuncuların vasatlığından ötürü gelecek sezona daha iddaalığı bir takımda yer alabilir. Hornets'in yönetiminin başarısızlığı sadece bunlarla bitmek bilmiyor. Nicolas Batum, Bismack Biyombo, Michael Kidd-Gilchrist, Marvin Williams ve Cody Zeller'a toplamda 85 milyon doları   harcayan  Charlotte ekibinin geleceği bir süre daha parlak gözükmüyor.

4. Jimmy Butler and Tobias Harris, Philadelphia

Gelecek sezonda Sixers, Butler için nispeten vazgeçmiş değil.  Savunması, kendine has  atış yapma kabiliyeti ve üçlüğü azımsanmayacak derecede iyi. Harris gibi kaliteli forveti takıma monte etmekte zorlanan Brett Brown başı problemlerle bitmek bilmiyor. Los Angeles Clippers'ta gösterdiği performansla göz dolduran Harris gelecek sezon Philadelphia'da düzen oluşturulsa şampiyon adaylarından biri olarak gösterilebilir. Ancak iki oyuncunun sürprizlere açık olduğu unutulmamalı.

3. Kyrie Irving, Boston

Bu sezonun başında Doğu'da muhtemel şampiyon adaylığında yer alan Celtics playoff'larda seyirciyi hayal kırıklığına uğrattı. Irwing'in saha içinde tartışılması gereken liderlik özelliği takıma sezon ortasında büyük sıkıntılara yol açmış playofflarda Milwaukee'ye elenmeleri takım içindeki kimyayı bozmuştu.

Kyrie Irwing'in gidebileceği en muhtemel takım Nets. Antrenmanlarına Brooklyn'de yapan 27 yaşındaki oyun kurucu bu yaz gidici gözüyle bakılıyor.

 

 

2. Kevin Durant, Golden State

 Tüm sezon boyunca New York'un Knicks'in Kevin Durant için  ilgisi olduğu ve gelecek sezon oyuncu opsiyonu kullarak  Golden State'den  ayrılacağı söz konusuydu. Durant'ın yırtılmış aşillerinden dolayı muhtemelen Warriors hariç  hiçbir takım şu an  kontrat vermesi medya tarafından düşünülmüyor. Durant'in  gelecek sezon hiçbir maça çıkamayacak olmasından dolayı yöneticilere dargın olduğu belirtilmekte.  İnanılmaz şut yeteneği bulunan yıldız oyuncu kalan son senesinde Warriors'ta kalarak 32 Milyon dolarlık kontratına devam edebilir.

 

1. Kawhi Leonard, Toronto

Kawhi Leonard kalsa da kalmasa da Kanada ekibine ilk şampiyonluğu getirdi. Bir önceki sezon Spurs yönetimi tarafından istenmeyen, sakatlığından dolayı çok az maça çıkabilen California'lı oyuncu  takaslandığı takımı şampiyon yaparak inanılmaz bir destan yazdı. Raptors yönetimi sezon başında en yakın arkadaşını şehre taşırken  ve  sezonun ilerleyen kısımlarında  Kawhi için lüks daire bile vadetti.  Gelecek sezona yönelik adımları doğru atmaya çalışsalarda Leonard'ın kişisel tercihleri bizi gelecek sezon için şaşırtabilir.

Gündemde en fazla ismi geçen takım Los Angeles Clippers. Golden State'in başarı mimarı Jerry West'in  Clippers'ta aynı başarıyı göstermesi için yıldız bir oyuncuya ihtiyacı var. Finansal anlamda eli bol olan Los Angeles temsilci bakalım bu senenin sonunda 2019 Finaller  MVP'sini takıma bağlayabilecek mi ?

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) bazı yıldız isimlerin sözleşmeleri bitiyor. Kulüpler, yıldız isimleri kadrosuna katabilmek için kıyasıya bir rekabet içine girecek. Sözleşmesi biten bazı isimleri AJANSSPOR olarak mercek altına aldık... İşte sözleşmesi biten ve transferde gözde olabilecek yıldız oyuncularla ilgili detaylar...

Senin için hazırladığımız haberler