Fenerbahçe Safiport - Sopron Basket: 55-60 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

10.04.2022 - 18:19 | Son Güncellenme: 10.04.2022 - 18:56

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Final'inde Fenerbahçe Safiport ile Sopron Basket, Ülker Spor Salonu'nda karşılaştı. Maçı 60-55 kaybeden Fenerbahçe 4. finalinde de kupaya uzanamadı.

Fenerbahçe Safiport - Sopron Basket: 55-60 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

AJANSSPOR HABER

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Final mücadelesinde Fenerbahçe Safiport, Ülker Spor Salonu'nda Sopron Basket'i konuk etti. Fenerbahçe Safiport, karlılaşmadan 60-55 mağlup ayrıldı. Temsilcimiz bu ligde 4. finalini de kaybetti.

Avrupa'da tarih yazacaktı

Fenerbahçe Safiport, Sopron Basket'i yenseydi, Avrupa'da tarih yazacaktı. Sarı-Lacivertliler, EuroLeague tarihinde hem erkek hem de kadın basketbol takımı ile şampiyonluğa ulaşan ilk kulüp olma fırsatını tepti.

Final maçına yakışır atmosfer

Fenerbahçe taraftarı, final mücadelesinde takımını desteklemek için salonu doldurdu. Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde oynanan dörtlü finalde adından söz ettiren taraftar, final müsabakasına yakışan bir atmosfer oluşturdu. Savunmada Macar Sopron Basket'e engel olan Fenerbahçeliler, hücumda da büyük güç oldu.

Maçın başında kabus gördük

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf konuk ekip Sopron Basket oldu. Fenerbahçe'nin oldukça etkisiz oyununa karşın ilk çeyrekte Macarlar 12-0'lık seri ile maça başladı. Sarı-Lacivertliler Sopron'a cevap vermek istese de ilk çeyrekte farkı kapatamayarak, 16-6 yenildi.

İkinci çeyrekte güçleri dengeledik

Fenerbahçe Safiport, final karşılaşmasının ikinci çeyreğinde rakibi ile güçlerini dengeledi. Maça çok kötü başlayan Sarı-Lacivertliler, bu çeyrekte toparlanmaya çalıştı. Periyodu 13-13 beraberlikle sona erdiren Fenerbahçe Safiport, ilk çeyrekteki farkı eritemedi ama daha iyi bir görüntü çizdi.

İlk yarıdaki her şeyi unuttuk!

Fenerbahçe Safiport, 3. periyoda çok iyi başladı. İlk yarıdaki izlenimi tamamen silen Sarı-Lacviertliler, 3. çeyreğin bitimine 5.58 kala Olcay Çakır Turgut'un basketi ile farkı 1'e indirdi. Olcay'ın ortaya koyduğu enerji Fenerbahçe taraftarını ayağa kaldırdı. Yarı finalde Amanda Zahui'nin üstlendiği ateşleme görevini finalde Olcay devraldı. Fenerbahçe, final periyoduna 45-38 geride gitti.

İstatistiklerin kırıldığı gün...

Sarı-Lacivertliler, son çeyreği de 17-15 önde bitirdi ama ilk periyottaki farklı seri maçın galibini Sopron Basket yaptı. Aynı grupta hem Macaristan hem de İstanbul'da Sopron'u farklı mağlup eden Fenerbahçe Safiport, final mücadelesinde istatistiklerini kırdı. Macarlar, kupanın sahibi oldu.

Senin için hazırladığımız haberler