Fernando Muslera'dan inanılmaz hata! Uruguay dağıldı...

17.11.2021 - 10:37 | Son Güncellenme: 17.11.2021 - 11:55

2022 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde Uruguay ile Bolivya kozlarını paylaştı. Bolivya sahadan 3-0 galip ayrılırken, Fernando Muslera'nın yediği hatalı gol geceye damga vurdu.

Fernando Muslera'dan inanılmaz hata! Uruguay dağıldı...

Muslera'nın hatası maça damga vurdu

Galatasaray'da ve milli takımda formsuz bir dönem geçiren Fernando Muslera, 2022 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde oynanan Bolivya-Uruguay maçında yediği golle yine gecenin en çok konuşulan isimlerinden biri oldu.

Topu kontrol edemedi

Spor Arena'nın haberine göre; Karşılaşmanın 30. dakikasında skor 0-0 iken Bolivya'da Juan Carlos Arce'nin sol kanattan kestiği ortaya kimse dokunmazken Fernando Muslera üzerine doğru gelen topu kontrol edemedi ve direğe de çarpan top ağlarla buluştu.

Uruguay 3-0 boyun eğdi

Maçın ilk yarım saatinde bulduğu bu golle öne geçen Bolivya, üstünlüğünü mücadele boyunca kaybetmedi ve sahadan 3-0 galip ayrılmayı başardı.

Mücadelede Bolivya'ya galibiyeti getiren golleri 29 ve 45. dakikada Arce, 45'te ise Moreno kaydetti. Maçta 90 dakika süre alan Galatasaraylı Fernando Muslera mağlubiyeti önleyemedi. 

Öte yandan Bolivya'da Algaranaz 74'te kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu sonucun ardından Uruguay 16 puanda kalırken Bolivya 15 puana yükseldi.

Muslera eleştiri yağmuruna tutuldu 

Skorer'de yer alan haberde ise Uruguaylı futbolseverlerin bu gol sonrası sosyal medyada Muslera'ya tepki gösterdiği belirtilirken, basında yer alan eleştirilere de yer verildi. İşte basında yer alan haberler...

'Hatası maçı altüst etti'

İspanyol AS Gazetesi, Uruguay'ın Bolivya karşısında uğradığı hezimeti "Bolivya rüyada; Uruguay, Katar'a gidişini oldukça zora soktu" başlığını kullandı. Haberin detayında Fernando Muslera'nın yaptığı hataya vurgu yapılırken "Bolivya-Uruguay maçında skoru alt üst eden şey Muslera'nın hatasıydı. Muslera son zamanlarda çok kötü performanslar sergiledi ve Uruguay bunu bedelini ödedi." ifadeleri kullanıldı.

'Anlaşılmaz hatalarından birini yaptı'

İspanya'da yayın yapan Marca Gazetesi de Muslera'nın yaptığı kritik hataya vurgu yaptı. Gazete "Muslera zaman zaman yaptığı anlaşılmaz hatalardan birini yaptı." sözlerini kullandı.

'İki golde de hatası var'

Mundo Deportvio, Muslera'nın sadece ilk golde değil ikinci golde de hatası olduğunu vurguladı. Haberde "Bolivya, Muslera'nın ilk goldeki bariz hatasıyla öne geçti. Muslera ikinci golde direnç gösteremedi." sözleri yer aldı.

'Muslera'dan büyük hata'

El Tiempo Gazetesi, Bolivya-Uruguay maçında Fernando Muslera'nın hatasını maçın kader anı olarak nitelendirdi. Haberde "Galatasaray forması giyen Uruguaylı Muslera büyük bir hata yaptı ve Bolivya maç içinde üstünlüğü ele geçirdi." ifadeleri kullanıldı.

'Muslera'dan pahalıya mal olabilecek hata'

LaVoz sitesi "Fernando Muslera'nın pahalıya mal olabilecek hatası" başlığını kullandı. Haberin detayında "Tecrübeli kaleci Bolivya'nın ilk golünde inanılmaz bir hata yaptı. Muslera'nın hatası sosyal medyanın da gündemine oturdu." sözleri yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler