Neden Hollanda değil de Türkiye?

05.12.2019 - 11:28 | Son Güncellenme: 05.12.2019 - 11:35

Neden Hollanda değil de Türkiye?

Son dönemin yükselen yıldızlarından Orkun Kökçü, teknik direktörü Dick Advocaat'ın kendisiyle ilgili söylediği sözler ve Türk Milli Takımı'nı tercih etmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Feyenoord Teknik Direktörü Dick Advocaat, hafta sonu oynanan PEC Zwolle maçından önce Orkun'la ilgili, "Büyük bir yetenek. Feyenoordlular o burada oynadığı için mutlu olmalı" ifadelerini kullanmıştı.

"Onun bana verdiği güvenden memnunum" diyen Orkun, "Adımı söylemenin zor olduğunu düşünmüş olacak ki bana bir lakabım olup olmadığını sordu. Ben de ona arkadaşlarımın "Orrie" diye hitap ettiklerini söyledim. O da artık bana böyle hitap ediyor" ifadelerini kullandı.

2000 doğumlu orta saha alt yaş milli takımlarında Hollanda ile mücadele ederken bu sene Türkiye için oynamaya başladı. Bunun zor bir karar olduğunu ifade eden Orkun, "Kararımı vermeden birkaç ay önce babam Hollanda'yı seçmem gerektiğini söyledi. Ama orada daha az oynama şansım vardı. Frenkie De Jong ve Georginio Wijnaldum yakın gelecekte de oynayacaklar. Türkiye'de harika yetenekler var ama kısa vadede orada daha fazla fırsatım olacağını düşünüyorum" dedi. 

Bu sezon 21 maçta 1576 dakika süre alan 18 yaşındaki isim 2 gol 1 asistlik bir performans sergiledi. 

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler