Nereden nereye! Rıdvan Şimşek'in yeni takımı şaşırttı

19.01.2022 - 16:59 | Son Güncellenme: 19.01.2022 - 19:43

Beşiktaş'ın eski futbolcusu sağ bek Rıdvan Şimşek’in yeni takımı şaşırttı. 31 yaşındaki tecrübeli isim Bölgesel Amatör Lig takımlarından İzmirspor'a transfer oldu! İşte detaylar...

Nereden nereye! Rıdvan Şimşek'in yeni takımı şaşırttı

Teknik Direktör Levent Eriş yönetiminde sezonun ikinci yarısına hazırlanan İzmirspor, 31 yaşındaki sağ bek Rıdvan Şimşek'i renklerine bağladı. 

Kariyerinde Karşıyaka, Sivasspor, Gaziantep FK, Antalyaspor, Elazığspor, Altay, İstanbulspor, Beşiktaş, Ankara Keçiörengücü ve Karabükspor formalarını giyen Rıdvan Şimşek, Süper Lig ve 1. Lig'den başka bir ligde mücadele etmemişti. Deneyimli defans oyuncusu, kariyeri boyunca çıktığı 205 resmi maçta 4 gol, 12 asistlik performans sergiledi.

Büyük umutlarla geldi ama...

2009 yılında Karşıyaka'dan 1 milyon 250 bin TL karşılığında büyük umutlarla Beşiktaş'a transfer olan Rıdvan Şimşek'in adaşı Fenerbahçe'nin efsane ismi Rıdvan Dilmen gibi yıllarca siyah beyazlı takımda forma giymesi bekleniyordu.

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Görüşmeler donduruldu!
Habere Git

Ayağının kırılması kariyerinin dönüm noktası oldu

Rıdvan'ın Beşiktaş kariyeri istediği gibi gitmedi. Ayağının kırılmasının ardından bir türlü göze giremeyen Rıdvan başka takımlara kiralandı. Şimşek'in büyük umutlarla başlayan Beşiktaş macerası 2013'te sözleşmesinin feshedilmesiyle sona erdi. 

Quresma'ya 7 numaralı formasını verdi

Kartal 2010 yılında Ricardo Quaresma'yı transfer etmiş ve Portekizli yıldız için 25 bin taraftarın katıldığı imza töreninde kendisini Beşiktaşlı yapan sözleşmeyi imzalamıştı. 2009-2010 sezonunun son maçında ayağı kırılan Rıdvan Şimşek de Quaresma'nın imza töreninde yer almıştı. Portekizli yıldızla buluşan Rıdvan, 7 numaralı formasını Quaresma’ya vermişti.

Fenerbahçeli amcası hayranı olduğu Rıdvan Dilmen'in adını koydu

Rıdvan Şimşek isminin nereden geldiğiyle ilgili olarak ise, "İsmimi babam değil, Fenerbahçeli olan amcam koymuş. Sanırım benim de Rıdvan Dilmen gibi iyi bir futbolcu olmamı istiyordu'' açıklamasında bulunmuştu.

Adaşı gibi sakatlık kariyerini değiştirdi

Türk futbolunun gelmiş geçmiş en büyük yıldızlarından kabul edilen Rıdvan Dilmen'in kariyeri yaşadığı sakatlıklar nedeniyle kısa sürdü. Kaderin cilvesi olarak Rıdvan Şimşek'in kariyeri de Dilmen gibi Beşiktaş-Manisaspor maçında ayağının kırılmasıyla değişti. 

Senin için hazırladığımız haberler