Newcastle United, Sociedad'tan Alexander Isak'ı Transfer Ediyor! Rekor Bonservis...

24.08.2022 - 18:21 | Son Güncellenme: 24.08.2022 - 18:32

Newcastle United, Real Sociedad'tan Alexander Isak'ın transferini bitirmek üzere. İngiliz kulüp, anlaşma olursa rekor bonservis ödeyecek. Alexander Isak kimdir?

Newcastle United, Sociedad'tan Alexander Isak'ı Transfer Ediyor! Rekor Bonservis...

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Geçen sezon 350 milyon Euro karşılığında Suudi Arabistan Yatırım Fonu destekli konsorsiyuma satılarak İngiltere'nin en zengin takımlarından biri haline gelen Newcastle United, kulüp tarihine geçecek bir bonservis bedeliyle Alexander Isak'ı transfer etmeye hazırlanıyor.

Hem Newcastle hem Sociedad için rekor

İtalyan gazeteci Fabrizio Romano'nun haberine göre Newcastle United oyuncuyla ve oyuncunun menajeriyle anlaştı. İddialara göre Real Sociedad ile Newcastle United da 70 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında el sıkıştı. Bu değer, hem Newcastle United'ın bir oyuncuya verdiği en yüksek bonservis ücreti hem de Real Sociedad'ın bir oyuncudan kazandığı en yüksek rakam olacak.

Sociedad'ta büyük kar

Real Sociedad, Alexander Isak'ı 2019/20 sezonunda Borussia Dortmund'tan 15 milyon Euro'ya transfer etmişti. Isak'ın Newcastle'a gitmesi durumunda İspanyol kulüp bu transferden 55 milyon Euro kar elde edecek.

Bu sezon Real Sociedad formasıyla 2 maça çıkan Isak, 2 kez rakip fileleri havalandırdı. Kariyerinde ise 215 karşılaşmada görev alan İsveçli golcü 82 gol atarken 19 kere de asist yaptı.

Isak, İsveç Milli Takımı'nda ise 37 maça çıkarken 9 gol attı, 4 defa asist yaptı. Transfermarkt verilerine göre 30 milyon Euro piyasa değerine sahip olan 22 yaşındaki oyuncunun kulübüyle 30 Haziran 2026'ya kadar sözleşmesi bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler