Newcastle United, transfere 80 milyon sterlin ödüyor

30.01.2022 - 21:42 | Son Güncellenme: 30.01.2022 - 22:06

Newcastle'ın yeni sahibi Muhammed bin Selman transferlere para harcamaya başladı. Chris Wood ve Dan Burn derken şimdi ise Bruno Guimaraes transferi gerçekleşiyor. İşte detaylar...

Newcastle United, transfere 80 milyon sterlin ödüyor

AJANSSPOR HABER

Premier Lig’de kümede kalma mücadelesi veren Newcastle United, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu tarafından satın alındıktan sonra en zengin kulüpler arasına girdi. İngiliz takım, ara transfer döneminde üç transfer duyurdu. Bunlardan sonuncusu Ligue 1 ekiplerinden Lyon’da forma giyen Brezilyalı futbolcu Bruno Guimaraes oldu.

33.3 milyon sterlin bonservis


La Guardian’ın haberine göre 24 yaşındaki oyuncuyla 4.5 yıllık sözleşme imzalayan Newcastle United için bu transferin maaliyeti 33.3 milyon Sterlin bonservis bedeliyle birlikte tüm harcamalar dahil 40 Milyon Sterlin’i bulacak. Brezilyalı futbolcu, yeni takımında 39 numaralı formayı terletecek.

Chris Wood ve Dan Burn transferleri için de 37 milyon Sterlin


Ara transfer döneminde Kieran Trippier ve Chris Wood’u da kadrosuna katan Newcastle, bu transferler için de 40 milyon Euro harcadı. Premier Lig ekibi, Trippier için 12 Milyon Euro, Chris Wood için ise 25 milyon Sterlin bonservis ücreti ödedi.

Dan Burn ile de anlaşmaya varıldı


Newcastle United geçtiğimiz hafta Brighton forması giyen Dan Burn için 8 milyon liralık teklif vermişti. Bu rakamın reddedilmesi üzerine teklifini 12 milyon Euro’ya çıkaran Newcastle United, oyuncunun transferi konusunda anlaşma sağladı.

Bruno Guimaraes kimdir?


Bruno Guimaraes, 1997 yılında Rio de Janerio, Brezilya’da doğdu. Profesyonel kariyerine Atletico Paranense’de başlayan genç futbolcu, 20 milyon Euro bonservis bedeliyle Lyon’a transfer oldu. Guimaraes’in ana mevkiisi ön libero fakat merkez orta sahada da oynayabiliyor.  

Newcastle United’ın Premier Lig’deki Durumu


Premier Lig’de çıktığı 21 maçta 15 puan toplayan Newcastle United, 18. Sırada bulunuyor. İngiliz ekibi, 21 karşılaşmada 21 kez ağları havalandırken kalesinde gördüğü 43 gole engel olamadı.

Senin için hazırladığımız haberler