Nihat Kahveci: "Fenerbahçe taraftarı takımda hangi oyuncunun formasını alır?"

07.03.2018 - 21:12 | Son Güncellenme: 07.03.2018 - 21:12

Nihat Kahveci: "Fenerbahçe taraftarı takımda hangi oyuncunun formasını alır?"

Nihat Kahveci ve Ali Ece gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Açıklamalardan Ajansspor.com'un derledikleri şu şekilde:

 

"Şampiyonlar Ligi maçı kafanda hep sıkışıp kalır"

"Bayern Münih maçı olduğu zaman şöyle düşünün:

Bir, evden baba çıkıyor ve yapması gereken üç şey var. Yemek getireceksin, iş yerinde bir belgeyi götüreceksin diğer bankaya bir borcu ödeyeceksin. Sayarken kafan karıştı değil mi? Eve yemei getirmezsen geri kalan ikisi boş. 

Yani Şampiyonlar Ligi'ne bir dahaki sezon katılmak için şampiyon olmazsan eğer kendi liginde ikinci sırayı almazsan Şampiyonlar Ligi maçı kafanda hep sıkışıp kalır. Bankaya yatırman gereken bir para gibi. "

 

"Şimdi Bayern maçı varken başka şey düşünemezsin"

"Şimdi Bayern maçı varken başka şey düşünemezsin. Bir Türk takımının oyunsucu olarak Bayern maçı varken başka bir şeyi düşünemezsin. Ama Bayern maçından sonra da boşuna Bayern'i düşünmezsin. Profesyonellik bunu gerektirir. Çünkü o maçta beklenti neydi; Beşiktaş yenilebilir ama bu kadar farklı netice olmazdı. Hayır biz bitmedik biz o kadar kötü netice alacak kadar kötü takım değiliz mesajını vermek."

"Hani ben bu değilim daha iyiyim onu göstermek için..."

"Yani iki taraf hem psikolojik olarak fikstürde rahatlama oluyor kendi liginde konsantre oluyorsun. İkincisi de, aldığın beklenmedik netice nedeniyle "hani ben bu değilim daha iyiyim onu göstermek için ayrıca motive oluyorsun. İkisini de başardığını düşünüyorum."

"Bence Aykut hocayı tebrik etmek lazım"

"Sonuçta Alper ve Volkan'da önemli oyuncular. Volkan çok iyi kaleci senelerdir Fenerbahçe kalesini koruyor. Alper formda oldumu çok etkili bir oyuncu ama zaten çok oynamayan bir oyuncu. Öncelikle Aykut hocanın belli bir felsefesi var değil mi? Özellikle Konyaspor'dan gelen daha defansif oynayan, garanti futbol oynayan bir teknik direktör algısı var. Elinde çok kaliteli futbolcular olsa daha ofansif oynar. Elindeki kadro bunu oynar. Bence Aykut hocayı tebrik etmek lazım. "

 

"Fenerbahçe taraftarı takımda hangi oyuncunun formasını alır?"

"Örnektir, Fenerbahçe taraftarı maça gittiğinde hangi futbolcunun formasını alır yıldız olarak. Kaç kişinin alır? Zor isim sayıyoruz. Bu kadrodan ne bekleyebilirsin. Bence Aykut hoca lig yarışındaysa Fenerbahçe iyi iş başarmıştır. Ama bu oynanan oyun Fenerbahçe taraftarının ve camianın istediği oyun mu? Kesinlikle değil. O yüden tribün boş. Tabii başka şeylerde var. Başkanlık seçimleri o şu bu. Ama taraftar onlara karışmamalı. Oy veren onlar değil."

"Akhisarspor maçında pozisyona giren oyuncular sol bek ve stoper"

"İstekliden daha çok daha göze hoş gelir bir futbol olması gerekiyor ama bu kadro bunu başaramıyor. Sezon başından beri. Aykut hoca sezon başından beri ne yaptı; ben önce garanti defansif olarak gol yemeyim, duran topla olur bir gol atarım. Akhisar maçının ilk yarısında pozisyona giren oyuncu sol bek Hasan Ali ve diğer oyuncusu stoper Neustader."

Senin için hazırladığımız haberler