Nihat Kahveci, Tugay Kerimoğlu ve Ali Ece, Galatasaray - Beşiktaş maçını değerlendirdi

29.04.2018 - 20:52 | Son Güncellenme: 29.04.2018 - 20:52

Nihat Kahveci, Tugay Kerimoğlu ve Ali Ece, Galatasaray - Beşiktaş maçını değerlendirdi

Tivibu Spor yorumcuları Nihat Kahveci, Tugay Kerimoğlu ve Ali Ece, Galatasaray - Beşiktaş maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Yorumcuların açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri ise şu şekilde:

 

"Beşiktaş bugün çok kötüydü"

"Bugün çok isteyen bir Galatasaray takımı vardı. Beşiktaş aksine hiç konsantre olmamış bir Beşiktaş vardı. Kötüydü Beşiktaş. Bugün Beşiktaşlılara kimleri sahada görmek istemezsin diye sorsan, 'Vida, Lens, Negredo' der. Üçü de sahadaydı. Bu statda iki tane karşı karşıya kalıyorsun bunu değerlendireceksin. Rakip ise bulduğunu atıyor. Babel kalitesinde bir isim için çok kötü bir bitiriş."

 

"Beşiktaş'ın şampiyonluk umudu bitti artık. "

"Negredo ise sen 34 gol atacağım demiş 7 gol atmışsın. Bak Gomis 27 gol de. Ben lens'e inanamyorum, top sanki ona yabancı. İnsan bu kadar kötü oynayamaz. Tümer'in en iyisi deniliyordu. Kalite kaybı olmaz ama Lens'in her şeyi kaybolmuş.Galatasaray ise maçtan hiç kopmadı. Marino çıkıyor Linnes giriyor. Hiç bir endişe yok. Beşiktaş'ın artık şampiyonluk umudu bitti artık. "

"Beşiktaş forvetlerinden istediği verimi alamadı"

"Fizik olarak bence düştü Beşiktaş 2. yarı. Cenk Tosun faktörü vardı bir de. İyi bor forvet seni şampiyon yapar, ya da oyunan tutar Negredo'dan ve Love 'den istediğini alamadı. Cenk olsa şu an Beşitaş çok farklı yerde olurdu. "

"Çok fazla isteyen bir Galatasaray vardı"

"Çok hafazla isteyen, hırslı başlayan, kazanma isteği olan bir Galatasaray takımı vardı. Kazananın her zaman haklı olduğu, Galatasaray'a bakıldığında maçı kazanacak enerji her iki takımın yeri orta sahası demiştik. Bulduğu iki golle galibiyeti aldı ve liderliği yeniden aldı. Galatasaray her şeyiyle dört dörtlüktü. Galatasaray sanki şampiyon gibi gözüküyor."

"Beşiktaş kupa maçını hala atlatamamış"

"Bugün o eski Beşiktaş kültürü yoktu. Şenol hocanın suratı çok donuktu, maç bir an önce bitsede gitsek. O kupa maçının şeyini bir türlü atlatamadılar. Büyük camialarda sorunlar büyükken bunlarıda idare edebilmek gerek. Bu maça iyi konsantre edilmemiş Beşiktaş. Öyle görünüyor. Fenerbahçe maçında yaşananlar tabii kolay değil ama bugün hala o maçta kalınmış gibi görünüyor. Kenardaki hocanın vücut dili sahada oyuncuları etkilememeli. Göründüğünde Şenol hocanın yüzü çok mutsuz göründü bana.

"Beşiktaş camiası yaşadıkları olayları saha içine çok yansıttılar ve nokta buraya geldi diye düşünüyorum. Fenerbahçe maçında yaşanan polemikler bugün sahaya yansıdı. "

"Tudor sistem karmaşası yaşadığı için başarısız oldu"

"Tudor sistem karmaşası yaşadığı için başarısız oldu. Fatih Terim faktöründe ise 4-4-2 oynatan hücum futbolunu oynatan ve önde basan bir karakter. Aradaki farkı görebiliyorsunuz. Tudor'un sistem yanlışlığı.

Beşiktaş ise ilk senesinde herkesin zevk aldığı bir futbol, niye değiştirdiniz şimdi o sitemi. Şampiyon olmuşsun Şampiyonlar Ligi'ne gitmişsin. Oyuncu seçimlerinde biraz yanlışlık var gibi. Son iki senesinde oyuncu sistemlerini çok iyi ayarlıyordu. "

"Şenol hocam üzülmüş olabilirsin ama vazgeçme"

"Şenol hocanın maç içindeki görünüşü maç sonunada yansımış. Bırakmasından yana değilim eğer öyle bir karar almışsa. dünya 3. liüğü apoletiniz bar. Son yıllarda başarılısınız ve burada bırakmanız doğru olmaz. Oyuncu yönetiminin ve kulübün hocaya sahip çıkması lazım. Şenol hoca bence kararından vazgeç. Üzülmüş olabilirsin ama vazgeçme be hoca, sen devam et."

"Nagatomo paha biçilmez bir oyuncu"

"Mariano sakatken Linnes, Fatih hocanın oyuncuları bu kadar tasarruflu kullanması. Donk'u yeniden yarattı. Ne zaman gaz verileceğini ne zaman fren yapılacağını oyunculara çok iyi aktardı Fatih Terim.

Talisca'yı hiç boş bırakmadılar, pozisyon vermediler, kritik yerde düşürüp frikik vermediler. Nagatomo en iyi bek oyuncularından. Kimse İnter'e falan gitmesin ya, yazık valla. Kalsın Türkiye'de izleyelim. Paha biçilmez performans. "

"Aldığın bütün oyuncular soru işareti."

"Cenk Tosun'u gönderdikten sonra en azından onu ikame edecek bir adam almalısın. Aldığın bütün oyuncular soru işareti."

Fatih hoca sezonun ortasında yeni bir orta saha kurdu. Fernando, Donk. Medel lider olamayacak kadar çok koşuyor, nefes kalmıyor. Atiba'nın eksikliği çok hissedildi bugün. Fabri'nin esiklerini, savunma oyuncuların eksiklerini sürekli söylüyor ve onları uyarabiliyordu. Ama bu Pepe' de ve Vida' da yok. Bir iletişimsizlik var orada."

"Fatih hoca varken şampiyonluğun gitmesi mucize olur"

"Şampiyonluğun burada Fatih hoca varken gitmsi çok mucize olur. Donk'u falan toparlayan adam diğer oyuncuları 2-3 katı oynatır. Şenol hoca da sanki kafada bitirmiş."

"Şenol hoca sanki teknik direktörüğü bırakmayı sanki kafaya koymuş"

"Şenol hoca sanki teknik direktörüğü bırakmayı sanki kafaya koymuş. Hoca haklı olarak ona saldırıldığını düşünüyor organize şekilde. Bazen haklı ikej haksız duruma düşüyor. Bazen deveyi pire yapıyor. Türk tarihinin en önemli hocalarından biri kafada teknik direktörlüğü bitirmiş. Bundan sonra ne Beşiktaş'ı çalıştırır ne Trabzon'a döner. Bırakır. "

"Beşiktaş var ki polemiklerle konuşuluyor"

"Beşiktaş ne zaman saha dışı olaylarla anılsa o zaman kötü oluyor. Ne zaman saha içine yönelse o zaman başarılı oluyor. Polemik olunca Beşiktaş kaybediyor. Artık öyle bir Beşiktaş var ki polemiklerle konuşuluyor. "

"Pozisyon net penaltıydı"

"Poziyon net penaltı. Gomis düşmemek için o kadar sağlam duruyur ki, Tosic resmen güreş yaptı, net penaltı. Belhanda beklenenin altındaydı. Hakem açısından bakacak olursak bir dirsek pozisyonu var onu kaçırdı sanki. "

Ali Ece, Şenol Güneş hakkında sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı

"Şenol Güneş, Gordon Milne'den beri Beşiktaş'ın en başarılı teknik direktörüdür"

"Şenol Güneş, Gordon Milne'den beri Beşiktaş'ın en başarılı teknik direktörüdür. Hatta Avrupa'da Milne'den de daha başarılıdır. Şampiyonluklar, Şampiyonlar Ligi-UEFA Ligi galibiyetlerinin yanı sıra Şenol Güneş'in oynattığı oyunun kalitesi, görselliği, çalışma metotlarıyla birçok iyi oyuncuyu çok iyi seviyeye taşımasıyla hoca sağlığı el verdiğince devam etmelidir. "

"Böyle Cenk Tosun gibi zaten kumaşı iyi olan ve"

"Böyle Cenk Tosun gibi zaten kumaşı iyi olan ve Şenol Güneş'le çalıştıkça çok iyi seviyeye yükselen bir golcünün yerini ara transferde doldurmak kolay iş değil. Bu faktör teknik direktör açısından taktiksel ve teknik bağlamda gayet geçerli bir mazerettir."

"Şenol Güneş devam etmeli."

"22 milyon Euro civarına satılan Cenk Tosun  un yerini doldurmak için 5 milyon bile harcanamadı çünkü unutmamak lazım ki Şenol Güneş hep UEFA'nın finansal kısıtlaması döneminde çalıştı. İlk kez önümüzdeki sezon bu finansal kısıtlama olmayacak, o yüzden Şenol Güneş devam etmeli."

Senin için hazırladığımız haberler