Nihat Özdemir, Burak Yılmaz'ın penaltıyı kaçırma nedenini anlattı!

26.03.2022 - 17:45 | Son Güncellenme: 26.03.2022 - 18:01

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Portekiz'e 3-1 mağlup olup Dünya Kupası umutlarının bittiği maçı ve Burak Yılmaz'ın penaltıyı neden kaçırdığını anlattı.

Nihat Özdemir, Burak Yılmaz'ın penaltıyı kaçırma nedenini anlattı!

A Milli Takım, 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-Off Yarı Finali'nde Portekiz'e 3-1 yenilerek elenirken skor 2-1 iken Burak Yılmaz'ın 85. dakikada penaltı kaçırması gündemdeki yerini koruyor.

Vuruşta zeminde bir sıkıntı olmuş

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Portekiz mağlubiyetini ve Burak Yılmaz'ın kaçırdığı penaltı hakkında konuştu. Özdemir, "Bu eleniş bizi çok üzdü. Penaltıyı atsak o moralle turu alabilirdik. Burak'la da konuştum. O da çok üzüldü. Vuruşta zeminde bir sıkıntı olmuş. Böyle veda etmek yerine Dünya Kupası'nda veda etmesini isterdik. Futbolda böyle şansızlıklar var." dedi.

Makedonya, İtalya'yı eleyince üzüldük

İtalya'nın elenmesiyle üzüntünün arttığını söyleyen Özdemir, "Kuzey Makedonya, İtalya'yı eleyince üzüntümüz daha da arttı. Potansiyelimiz var ve bunu daha iyi seviyelere çıkarmamız gerekiyor. Milli Takım'daki sistem değişikliğiyle ilgili ise "Bu teknik bir karar" yorumunu yaptı.

İlgini Çekebilir
Burak Yılmaz Milli Takım kampından ayrıldı
Habere Git

Burak Yılmaz'dan penaltı yorumu

Penaltı vuruşundan yararlanamayan Burak Yılmaz "Penaltıyı kazanınca tüm arkadaşlarım topu bana bıraktı. Ben de atmak istekliydim. Müthiş heyecanlandım. Arkamda bütün ülke insanlarının sorumluluğu vardı. Zemin ıslak ve yumuşaktı. Sert vurma isteğim topu yükseltti. Topun auta gittiğini görünce kahroldum" demişti.

Senin için hazırladığımız haberler