Nihat Özdemir: "Semih Özsoy kendisi etti, kendisi buldu"

15.09.2020 - 00:23 | Son Güncellenme: 15.09.2020 - 00:27

Son dakika haberleri... Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, EkoTürk TV'ye yayıncı kuruluş görüşmeleri ve Süper Lig'in yeni sezonu hakkında konuştu. İşte detaylar...

Nihat Özdemir: "Semih Özsoy kendisi etti, kendisi buldu"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, EkoTürk TV'ye konuk oldu. Soruları yanıtlayan Özdemir, yayıncı kuruluş görüşmeleri ve Fenerbahçe'yle arasında yaşananlar hakkında açıklama yaptı.

"beIN Sports ile görüşüyoruz"

Yayıncı kuruluş ile görüştüklerini söyleyen Nihat Özdemir, "Oynatmaya karar verdiğimiz andan itibaren beIN Sports ile görüşmelere devam ettik. Pandemi ile ilgili zararlarının olduğunu ifade ettiler. Kulüpler Birliği ve biz, beIN Sports ile görüştük. Pandemiden ötürü olan zararlarını tespit ettik. Önümüzdeki 2 sene bu para TL olarak kesilmesi için anlaşmayı yaptık. O gün itibariyle ne kadar alacağımız varsa kuruşuna kadar, KDV ile ödemek şartıyla 2019/20 sezonunu tamamladık. beIN Sports ile görüşmelerimiz devam ediyor. Gayet iyi şekilde devam ediyor. 2020-2021 sezonunda hangi rakamlarla, hangi sistemle ödeme yapılacağına dair. Bu görüşmelerde mutlaka Kulüpler Birliği temsilcilerini de alıyoruz. Beraber olarak bir noktaya varacağız." dedi.

"Semih Özsoy canımı yaktı"

Fenerbahçe Kulübü'yle arasının açıldığı dönem Semih Özsoy'un söyledikleri üzerine konuşan Özdemir, "Semih Özsoy'un söyledikleri benim canımı acıttı. Semih Özsoy kendisi etti, kendisi buldu. Şimdi o yok, ben buradayım." ifadelerini kullandı.

"Devletin kararı her şeyden önemlidir"

Devletin aldığı kararların önüne hiçbir federasyonunun geçemeyeceğini vurgulayan Özdemir, "Devletin kararı her şeyden önemlidir. Devlet bir karar verince, insan sağlığını, sporcu sağlığını, spor ile ilgilenenlerin sağlığını düşünmek mecburiyetindedir. Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığımız bir karar verdiği zaman, bu bir devlet kararıdır. Hiçbir federasyon, devlet kararının önüne geçemez." şeklinde konuştu.

"Erteleme talebi gelmedi"

Trabzonspor maçı öncesi Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın koronavirüse yakalandığı açıklanmıştı. 'Beşiktaş'tan erteleme talebi geldi mi?' sorusunu yanıtlayan Nihat Özdemir, "Beşiktaş'tan erteleme talebi gelmedi. "Sergen evde, Murat hocamızla devam edeceğiz" dediler. Trabzon deplasmanından 3-1 galibiyetle döndüler." dedi.

Harcama limitleri

Fenerbahçe'nin limitler konusunda tepkisine değinen TFF Başkanı, "21 kulübümüz içinde birkaç kulübümüzün sıkıtıları vardı. Son 2-3 günde harcama limitleri konusunda çok önemli gelirlerini bize getirdiler. Bazı anapara ödemelerini bu yıl olmayacağını gösterdiler. Ona göre yeni limitleri ilan ettik. Bize transferleri ulaştırdılar. Onaylarını verdik. Şu anda harcama limitleri konusunda ilgili arkadaşlarımız görüşmeleri sürüyor. Bütün takımlara gerekli destekleri vererek önlerini açmaya çalışıyoruz. Hiçbir takımın takım harcama limitleri konusunda sıkıntısı kalmadı. Bütün takımları transferlerde harcama yönünden disipline ettik" ifadesini kullandı. 

"Hakemlerin üstüne acımasızca gitmeyelim"

Hakem performansları için de yorumda bulunan Nihat Özdemir, "Hakemler hata yapabilirler ama biz bir anda bir hata nedeniyle bütün silahlar, tenkitler ile acımasızca üstlerine gitmeyelim. Bu sezonu inşallah iyi şekilde hakemlerin bitireceğine yüreğimle inanıyorum. Hakemler hata yapabilirler ama biz bir anda bir hata nedeniyle bütün silahlar, tenkitler ile acımasızca üstlerine gitmeyelim. Bu sezonu inşallah iyi şekilde hakemlerin bitireceğine yüreğimle inanıyorum" ifadesini kullandı.

"Devam etmeye kararlıyım"

Özdemir, başkanlık görevine devam edeceğini söyleyerek, "Ben göreve geldim. Bu görevi devam ettirmeye kararlıyım" çıklamasını yaptı.

 
 
Senin için hazırladığımız haberler