Nihat Özdemir, Trabzon'u ikna edemedi!

07.06.2020 - 16:41 | Son Güncellenme: 07.06.2020 - 16:52

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Fenerbahçe camiasının büyük tepkisini çeken 'şike' açıklamasına dair tartışmalar devam ediyor. Özdemir, yaptığı açıklamada söz konusu açıklamasında hiçbir takımın adını vermediğini söyledi. Ancak Trabzon yerel medyası ise Nihat Özdemir'in Fenerbahçe'yi kast ettiğine hükmetti. Yani Özdemir, Trabzon cephesini ikna edemedi.

Nihat Özdemir, Trabzon'u ikna edemedi!

AJANSSPOR-HABER

'İtiraf' olarak yorumladılar

Taka gazetesi, Özdemir'in açıklamalarını 'yılın itirafı' olarak yorumlayıp, '2010-11 Şampiyonu Trabzonspor' manşetini attı. Kardenizde Son Nokta gazetesi Özdemir'in açıklamalarıyla başlayan tartışmayı reyting rekorları kırmaya aday bir dizi olarak değerlendirdi.

Karadeniz gazetesi ise Trabzonspor'un eski asbaşkanlarından Hayrettin Hacısalihoğlu'nun Özdemir'e destek veren açıklamalarına yer verdi: "TFF Başkanı Nihat Özdemir çok iyi bir Fenerbahçelidir. Ancak şu anda Türk futbolunun başındadır. Doğru neyse onu söylemiştir. "

Nihat Özdemir, Fenerbahçe yönetimi ve camiasında büyük infial yaratan açıklamaları için "Herkesin bildiği gibi 2010-2011 sezonunda birçok kulüple ilgili 'şike tartışmaları' olmuştur. Yayındaki sözlerimde herhangi bir kulübün veya kulüplerimizin ismi geçmemiş, imada bulunulmamıştır" dese de, Trabzon medyası aksi görüşte manşetler attı. Bu durumda Özdemir'in bir açıklama yapması daha gerekebilir!

Trabzonspor sessiz kaldı

Öte yandan Özdemir ile Fenerbahçe'yi karşı karşıya getiren tartışmaya Trabzonspor yönetimi sessiz kaldı. 2011'e dair her türlü tartışmada genelde açıklamalar yapan bordo mavili kulübün bu kez bir açıklama yapmamasında Avrupa'dan alınan 1 yıllık men cezasının etkili olduğu yorumları yapılıyor. Trabzonspor'un aldığı 1 yıllık cezanın açıklanmasından hemen sonra TFF Başkanı Nihat Özdemir, bordo mavililere cezanın kaldırılması için her türlü desteğe vereceklerini açıklamıştı. Özdemir'den gelen bu destek nedeniyle Ahmet Ağaoğlu yönetiminin tartışmaları daha fazla alevlendirmek istemediği belirtiliyor.

Neler olmuştu?

TFF Başkanı Nihat Özdemir, 4 Haziran'da Ekonomist dergisinin Instagram yayınına katıldı. Özdemir, "Şikenin üstesinden gelmek için nasıl bir çalışma yapacaksınız" sorusuna, "Birçok ülkede de böyle olaylar oldu. İtalya'da, İngiltere'de ve Fransa'da da oldu. Her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de böyle bir olayı yaşadık. Hepimizin bildiği gibi o sezon... 2010-2011 sezonudur. Sezon geride kaldı. 9 sezon geride kaldı. Biz 9 senedir herhangi bir şekilde bir şike olayına rastlamadık" yanıtını verdi. Bu sözler, Fenerbahçe taraftarını ayağa kaldırdı. Sosyal medyada Nihat Özdemir'in Fenerbahçe üyeliğinden ihracı talebiyle kampanya başlatıldı.

Özsoy'dan FETÖ'lü soru!

5 Haziran'da Fenerbahçe Kulübü, resmi sitesinden yaptığı açıklamada Özdemir'in açıklamalarını 'rezalet' olarak nilendirdi ve saat 17.00'ye kadar bir düzeltme beklendiğini ama bunun yapılmadığını duyurdu. Fenerbahçe Başkan Vekili Semih Özsoy, FBTV'ye çıkarak, Özdemir hakkında ağır ithamlarda bulundu. Özsoy, "Nihat Bey, FETÖ'yü lanetlemeli ve FETÖ illetinin neresinde olduğunu anlatmalıdır" dedi.

Ve Nihat Özdemir cevap verdi

Özsoy'un açıklamalarından sonra Nihat Özdemir, TFF resmi sitesinden yazılı bir açıklama yaparak şu cevabı verdi: "Herkesin bildiği gibi 2010-2011 sezonunda birçok kulüple ilgili "şike tartışmaları'' olmuştur. Yayındaki sözlerimde herhangi bir kulübün veya kulüplerimizin ismi geçmemiş, imada bulunulmamıştır. Buna rağmen Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetimi tarafından konunun saptırılması asıl 'rezalet'tir. Adımı bir terör örgütü ile yan yana getirme cüretini gösteren Semih Özsoy'un şahsımla ilgili itham ve saldırılarını esefle kınıyor ve ayıplıyorum. Göreve geldiklerinden bu yana sportif başarısızlıklarını sosyal medyanın yönlendirmesi ile örtmeye çalışanların bu tür açıklamalarına itibar edilmemesini kamuoyunun takdirine bırakıyorum."

Koç: Şampiyon kim Özdemir?

Aynı günün gecesinde FBTV'ye telefonla bağlanan Ali Koç, "Nihat Özdemir'e sormak istiyorum: 2010-2011 sezonu şampiyonu kimdir? '2010-2011 sezonu şampiyonu Fenerbahçe'dir' diye açıkça söyleyin ya da söylemeyin. O senenin şampiyonu kimdir çıkın ve söyleyin. Top çevirmeye gerek yok" dedi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 
Senin için hazırladığımız haberler