Nihat Özdemir, yola devam edecek mi?

30.07.2020 - 11:02 | Son Güncellenme: 30.07.2020 - 11:25

Limitler, yabancı kuralı ve düşmenin kaldırılması... Birçok konuda TFF'nin aldığı kararlar, doğru düzgün uygulanmadan değişiyor. Nihat Özdemir'in aldığı her karar büyük tartışmalara neden oluyor ve mürekkebi bile kurumadan değişiyor. Peki Nihat Özdemir, başkanlığa devam edecek mi? Kulislerde ne konuşuluyor? İşte detaylar..

Nihat Özdemir, yola devam edecek mi?

Erdal CÖMERT - ANALİZ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, koltuğa oturduğu ilk sezonunda çok zorlu bir süreç yaşadı. Özdemir'in ilk sezonu birçok tartışmaya neden oldu ve hâlâ da devam ediyor. Tabiri caizse icratlarıyla ne İsa'ya ne Musa'ya yaradı.

Nihat Özdemir'in içinde yer aldığı başlıca tartışmaları şöyle bir hatırlayalım:

Yayıncı kuruluşla ilk günden bugüne kadar bitmeyen ödeme ve indirim sorunları
TFF Harcama Limitleri nedeniye yaşanan tartışmalar
Zorlu Center'da Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile yaptığı görüşme
Pandemi nedeniyle liglerin bir hafta seyircisiz oynanması nedeniyle Galatasaray ile yaşanan tartışmalar
Pandemi sonrası liglerin akıbetine dair süreçteki tartışmalar

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile yaşadığı 3 Temmuz açıklaması polemiği
2. ve 3. Lig'in tescil sürecinde yaşanan tartışmalar
Bölgesel Amatör Lig Kulüpleriyle yaşanan tartışmalar
Ve tüm sezon boyunca eksilmeyen MHK ve de maç tekrar taleplerinin yarattığı tartışmalar
Ve son olarak küme düşmenin kaldırılmasının yarattığı tartışmalar...

Emre Kocadağ da gelebilir

15 aylık süreçte Özdemir'in zaman zaman istifa edeceği haberleri de çıktı. Hatta bu nedenle haberleri veren gazetecilerle sert polemiklere de girdi.
Futbol kulislerinde Özdemir'in sezona son nokta konulduktan sonra başkanlığı bırakacağı konuşuluyor, haftalardır.

Size bir bomba kulis de ben vereyim: Beşiktaş yöneticisi  Emre Kocadağ'ın da adı geçiyor. Yani Özdemir bırakırsa, Kocadağ bu koltuğa oturabilir!
Diğer yandan Özdemir'in TFF Başkanlığı'nı yürütmeye devam etmesi halinde yönetiminde bir revizyona gidebileceği de konuşuluyor.
Özdemir bu seçeneği kullanırsa, Kocadağ'ı da yönetimine alabilir. Yeni yönetimde futboldan gelen Hamit Altıntop'un da daha aktif bir rol üstlenmesi bekleniyor.

Düşme kalktı Özdemir'in yüzü düştü!

Düşme kararının açıklandığı basın toplantısındaki Özdemir'in vücut dili alınan kararlardan pek de memnun olmadığını açıkça dışa vuruyordu.
Nasıl olabilir ki? 9 kulüp, yeni yabancı kuralına resmen itiraz ederken Nihat Özdemir, "Kulüpleri anlamamıyorum" demişti. Bir iki gün sonraysa aynı kulüplerin 'tavsiye kararı'na uymak zorunda kaldı! Ne değişti de Özdemir, kulüplerin isteğini kabul etti?

18 takımlı ligi bile pandemi nedeniyle büyük sıkıntılar ve riskler altında zar zor oynatıp tamamlayan Özdemir, şimdi 21 takımlı bir lig oynatmak zorunda. 1 gün bile boşluk vermeyen 8 aylık süreçte bunu yapmak zorunda. Avrupa kupalarında yeni sezon daha başlamadı. Oranın takvimini gözetecek. Milli takımın maç trafiğini gözetecek. Türkiye Kupası maçlarını gözetecek. Ve bu arada da 40 haftalık ligi oynatacak

Pandemide 2. dalga gelirse ne olacak?

Nasıl olacak? Bunun cevabını kendisinin de bildiğini sanmıyorum. Kervan yolda düzülür mantığıyla 21 takımlı lige de "Peki" dedi. Pandemide 2. dalga gelirse ne olacak? O zaten hiç sormayın!Özdemir, 'düşme kaldırılsın' tartışması ilk çıktığında "Bunu dünyaya anlatamayız" demişti. Peki şimdi anlatabilecek miyiz?

Madem düşme olmayacaktı neden o kadar insanın riske attınız? Kayseri Basın Sözcüsü Mustafa Tokgöz'ün koronavirüs vakalarını sakladıkları itirafını da unutmayın! "Düşme yok. Ben sadece şampiyonluk şansı olanlara play-off oynatacağım" deseydi, daha açıklanabilir bir seçenek olurdu.

Avrupa bile 18 takımı düşünüyor'

Özdemir, 21 takımlı ligi benimsemediğini yine kendi verdiği örnekle söylüyor: Avrupa'nın 20 takımla oynanan büyük ligleri var ama onlar da önümüzdeki dönemlerde 18 takımlı ligi düşünüyor. Pandemi süreci tüm dünyaya maç trafiğini azaltmayı dayatırken, biz tam aksi yönde hareket ediyoruz!

Düşmeme kararı alınırken yayıncı kuruluş "Benim niye haberim yok" diyerek, bir kez daha ayrılık resti çekti. Özdemir, "Haberleri var, iletişim sıkıntısı yaşandı" dedi cevaben. Bu kadar mühim bir konuda bu kadar üst düzey kurumlar nasıl bir iletişimsizlik içine düşebiliyor? Bakın bu konuda bir iletişimsizlik varsa bu bile futbolumuzun ne kadar kötü yönetildiğinin ispatı değil mi?

Özdemir hep ofsayta düşürülüyor!

Zorlu görüşmesinden, 3 Temmuztartışmasına, harcama limitlerinden yayıncı kuruluşa, yabancı oyuncu kurulından düşmenin kaldırılmasına kadar görünen o ki Nihat Özdemir, hep oyfsayta düşürüldü. Bir kişinin aldığı kararlarla sürekli kendisiyle çelişmesinin başka bir izahı yok.

Sahip olduğu statüye göre Türkiye'de futbolu yönetme hakkına sahip tek kurum TFF... Ancak son yaşananlardan da görüyoruz ki TFF'nin hayati konularda belirleyiciliği yok. Kendisi dışında alınan kararları resmileştirmek dışında bir işlevi yok. Bunu bile doğru düzgün organize ettiği de şüphe götürür.

Yeniden kulislere dönersek... Nihat Özdemir, başkanlığa devam edecekse bile işine karışılmasını önleyecek bir yapılanmaya geçmesi ve daha güçlü olacak bir yönetimle yürümesi şart. Bu şekilde 40 haftalık ligi sağlıklı şekilde taşıması pek mümkün değil. Dün gördüğüm Nihat Özdemir'in yüzünde derin bir mutsuzluk vardı...

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler