Nihat Özdemir'den Vefa Küçük'e cevap

08.06.2020 - 19:08 | Son Güncellenme: 08.06.2020 - 19:09

Nihat Özdemir'den Vefa Küçük'e cevap

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, kendisinden açıklama beklediğini söyleyen Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'e mektupla cevap verdi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Vefa Küçük'e yazdığı mektupta, "Büyüğüm olarak ve üzerimde hakkınız olduğunu belirterek, son günlerde yapılan yanlış değerlendirmeler sonucunda gündem olan sözlerimle ilgili, maksadımın ne olduğunu açıkça söylememe dair bir çağrıda bulundunuz.

Divan Kurulu, her kulübün ve camianın en değerli organıdır. Bu kapsamda, sizin sağduyulu açıklamalarınıza istinaden şunu söylemek isterim ki; yayında bana yöneltilen soruya karşılık verdiğim cevapta, asıl vurgulamak istenen, tartışmaların o günden bu yana Türk futbolunda tekrar gündeme gelmemiş olmasıdır. Konuşmamda, başka bir maksat ve ima aramak, o çatı altında 18 sene boyunca yaptığım tüm hizmetlere haksızlık olur" ifadelerini kullandı.

"Tartışmanın sona ermesini istiyorum"

Tartışmaların artık sona ermesini istediğini söyleyen Özdemir, "Şahsımla ilgili içten açıklamalarınıza teşekkür ediyor, bu tartışmanın, sizin de ümit ettiğiniz gibi artık sona ermesini diliyorum" diyerek mektubunu noktaladı.

Küçük: "Kalbinden böyle geçirdiğini hiç zannetmiyorum"

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, Fenerbahçe Televizyonu’na yaptığı açıklamada, "Nihat Özdemir eğer, ‘2011 yılında şike var’ diyorsa, kendisiyle çelişiyor ama ben bu cümleyi farklı yorumluyorum. Kendisinin böyle bir tenakuza düşeceğini tahmin etmiyorum. Bir soru üzerine verdiği cevabı belki ifade ederken yanlış cümleler, yanlış kelimeler kullanmış olabilir ama bunu kalbinden böyle geçirdiğini hiç zannetmiyorum" ifadelerini kullanmıştı. (VEFA KÜÇÜK'ÜN AÇIKLAMALARININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)

 

Nihat Özdemir 2010-2011 sezonu için ne demişti?

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, katıldığı bir yayında, 'Şikenin üstesinden gelmek için nasıl bir çalışma yapacaksınız' sorusuna, "Birçok ülkede de böyle olaylar oldu. İtalya'da, İngiltere'de ve Fransa'da da oldu. Her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de böyle bir olayı yaşadık. Hepimizin bildiği gibi o sezon... 2010-2011 sezonudur. Sezon geride kaldı. 9 sezon geride kaldı. Biz 9 senedir herhangi bir şekilde bir şike olayına rastlamadık" demişti.

Ali Koç ne söylemişti?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Özdemir'in sözleri üzerine, "Nihat Özdemir'e sormak istiyorum: 2010-2011 sezonu şampiyonu kimdir? '2010-2011 sezonu şampiyonu Fenerbahçe'dir' diye açıkça söyleyin ya da söylemeyin. O senenin şampiyonu kimdir çıkın ve söyleyin. Top çevirmeye gerek yok. Siz bizi hedef alıyorsunuz, defalarca hedef aldınız. Sizin gibi dost varsa düşmana ne gerek var" iafdesini kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler