N’Koudou şampiyon yapabilir

22.08.2022 - 15:06 | Son Güncellenme: 22.08.2022 - 15:11

Alanya’daki sonuç, hakem Yasin Kol’un bariz hataları, ardından başkan Ahmet Nur Çebi ‘nin TFF’ye adeta baskın yapmasının takımı olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyordum. Öyle de oldu.

N’Koudou şampiyon yapabilir

İnanmış dolu tribünler önünde Beşiktaş, öyle bir 60 dakika yaşattı ki siyah beyaz gönüllere, gece yarısı herkes evlerine huzurla, mutlu döndü. Çok uzak değil geçen hafta verdiği tartışmalı değişikliklerle konumu tartışılan Valerien İsmael’in takımı istek, arzu ve tempo ile sezon için umut verdi.  Beşiktaş oyuna öyle bir başladı ki zaten sıkıntılı olan Karagümrük iyice afalladı. N’Koudou, Salih ve Weghorst’tan oluşan muhteşem üçlü ilk yarı Karagümrük’ün fişini çekti. Kartal’ın zaten böyle başlayıp golü erken bulması halinde farka gideceği malumdu.

İyi ki satılmamış

Dün gecenin parlayan yıldızı hiç kuşkusuz N’Koudou idi. Bir ara takımdan ayrılmak isteyen tecrübeli ayak iyi ki gitmemiş. Böyle bir oyunu geldiğinden beri belki bir ya da iki kez oynamıştır. Sahanın her yerinde vardı. Hele attığı golü bile kendi hazırladı. Yetmedi asist yaptı. N’Koudou’nun en çok eleştirilen yanı istikrarsızlığı idi. İddia ediyorum N’Koudou böyle oynarsa Beşiktaş şampiyon olur. Tabi ki ona diğerleri de eşlik etmesi gerek. İşin enteresan yanı bu oyuncunun performansı arkadaşı Masuaku’nun gelişiyle arttı. O zaman Masuaku da iyi ki gelmiş, hoş gelmiş.

Weghorst en iyisi

Maçta N’Koudou, Salih gibi öne çıkan diğer bir isim de Weghorst’tu. Hollandalı ne kadar fırsatçı olduğunu attığı golde gösterdi. Ama ben attığı golden değil oyun içerisindeki çalışkanlığından bahsetmek istiyorum. Böylesine çalışkan, mücadeleci bir santrafor değil Beşiktaş’a Türkiye’ye gelmedi. Bu sezon da lige gelen en iyi forvet oyuncusu. Beşiktaş’ın uzun süre uğraşması boşuna değilmiş. Weghorst’un hala alışma aşamasında olduğunu düşünüyorum. Bu evreyi de atlatırsa Mario Gomez etkisi yaratabilir.

Cenk'e yanlış yaptı

Beşiktaş’ın farklı skoru tribünleri mest ederken geceye bir de olumsuzluk damga vurdu. Tribünlerin bile Cenk Tosun’un girmesi için Valerien Ismael’e baskı yaptığı anlarda Fransız teknik adam oralı bile olmadı. Halbuki hepimizin gördüğünü illa Valerien de görmüştür. Son 20 dakika özellikle Weghorst, Muleka gibi isimler çok yoruldu. Orta saha düştü. Bu anlarda da Karagümrük golü bulup, Beşiktaş’ın üzerine iyice gitti. Gelecek ikinci bir Karagümrük golü panik yaratabilirdi. O nedenle bir Cenk Tosun hamlesi takımı tamamen rahatlatacaktı.

 

Ismael, Cenk’i uzatmalarda oyuna alarak ne yapmak istedi doğrusu kimse anlamadı. Evet takımın patronu Valerien ama karşınızda da genç bir isim yok. Everton’a Beşiktaş tarihinin bonservis rekoru ile giden A Milli Takımın da değişmez oyuncularından biri var. Hocanın ona bu şekilde muamele yapması yakışmadı. Cenk de tabi ki ister istemez reaksiyon verdi. Neden verdi diye de kimse bir şey diyemez. Umarız bu sorun uzamaz. Çünkü Cenk duygusal biri. Üstelik çok iyi profesyonel. Valerien İsmael ve Beşiktaş’ın ona çok ihtiyacı var. Hep söylüyorum iyi bir Cenk bu takımda oynar. Bu işin uzayacağını sanmıyorum ama hocanın da oyuncusunun gönlünü alması gerek. Valerien Ismael’in herkesin oyuncu değişikliği yapılmasını beklediği anlarda bu değişiklikleri yapmamasının nedeni Fransız teknik adamın işi inada bindirmesinden. Geçen hafta gelen tepkileri gördü ve adeta herkese, “Madem geçen değişiklikleri beğenmediniz, ben de şimdi hiç yapmayacağım” düşüncesiyle haklılığını ispat etmek istemiş olabilir. Çünkü bunun başka bir izahı yok.

Bu anlayışla işleri çok zor

Karagümrük’e gelince; İstanbul ekibinin geçen yıl ki halinden eser yok. Pirlo’nun işi zor. Savunma anlamında çok gerideler. Takım boyunda da sorun var. İlerde Diagne kendi başına çabalıyor. Geçen sezon Emre Mor’un bu takımın her şeyi olduğunu gördük şimdi ise bir Emre’leri yok. Bu anlayışla işleri çok zor.

Senin için hazırladığımız haberler