Nobel ödüllü bilim insanından umutlandıran açıklama

27.04.2020 - 15:06 | Son Güncellenme: 27.04.2020 - 15:10

Nobel ödüllü bilim insanından umutlandıran açıklama

İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs, kısa sürede pandemiye dönüşerek tüm dünyada hayatı olumsuz etkiledi. Şubat ayının sonu itibariyle özellikle Avrupa ülkelerinde etkili olan salgın İtalya, İspanya ve Fransa başta olmak üzere bütün ülkelerde katı kısıtlamalara sebep oldu.

Nobel ödüllü bilim insanından umutlandıran açıklama

Euronews'ten alınan habere göre; Stanford Üniversitesi'nde çalışan Nobel ödüllü Biofizikçi Michael Levitt koronavirüsün kısa süre içerisinde ortadan kaybolacağı öngörüsünde bulundu.

"Her şey yoluna girecek"

Los Angeles Times'a açıklamalar yapan Nobel ödüllü Levitt "Asıl kontrol etmemiz gereken şey panik. Bizlere bir şey olmayacak ve her şey yoluna girecek" ifadelerini kullandı ve felaket senaryoları üretenlere paye verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Salgından etkilenenlerin sayısının düşmeye başladığını ifade eden Levit, "Rakamlar hala kulağımızda çınlıyor ancak düşüşün başladığına ilişkin net sinyaller var" sözlerini kullandı. Sosyal mesefa önleminin işe yaradığını aktaran Levitt, yaşanan panik içinse medyayı sorumlu tutuyor.

Çin'deki kritik tarihi öngörmüştü

Bilim insanı Levitt, daha önce de Çin'de Şubat ortasında toplamada 80 bin vakaya ve 3 bin 250 ölüme ulaşılacağını öngörmüş ve bu öngörüsü 80 bin 298 vaka ve 3 bin 245 ölüm ile neredeyse tam tamına tutmuştu.

Esas kriz salgın sonrası

Levitt, salgın sonrasında dünyada beklenen krizi tetikleyebilecek şeylerin; aşırı tepkinin sebep olduğu ekonomik kriz, meydana gelen işsizlik ve doğan umutsuzluk olduğunu vurguladı.

Senin için hazırladığımız haberler