Galatasaray’ın transfer listesinde olan Fredrik Midtsjö’nün artıları ve eksileri

16.07.2022 - 20:52 | Son Güncellenme: 01.08.2022 - 08:04

Galatasaray'ın transfer listesinde yer alan Fredrik Midtsjö, merak konusu olmaya başlandı. Sérgio Oliveira'nın açığını kapatacak olan Midtsjö kimdir? İşte detaylar...

Galatasaray’ın transfer listesinde olan Fredrik Midtsjö’nün artıları ve eksileri

Ali BOZKURT -AJANSSPOR ANALİZ

Orta alana transferler yapmak isteyen Galatasaray, Sergio Oliveira transferini tamamladı. Teknik ekibin istediği Joao Pedro’yu Fenerbahçe’ye kaptıran sarı kırmızılılar, listesine Fredrik Midtsjö’yi ekledi. Peki Fredrik Midtsjö’nün performans analizi nasıl? İşte detaylar…

Fredrik Midtsjö profili

Galatasaray’ın transferde yeni gözdesi Fredrik Midtsjö, merak ediliyor ve hakkında çok soru soruluyor. İşte Fredrik Midtsjö analizi…

- Yaş: 28
-  Mevkii: Orta Saha
-  Ülke: Norveç

Midtsjö’nün artıları: Norveç dinamosu

Sahaya bulunduğu sürece mücadeleyi bırakmayan Midtsjö, çift yönlü bir orta saha oyuncusu. Hem hücumda hem savunmada rakiplerine baskı kuruyor. Rakip takıma oyun kurdurmamak için büyük çaba harcıyor. Ön alanda top kazanma oranı yüksek olan Midtsjö, çalışkan ve pes etmeyen bir oyuncu. Mücadeleyi bir an bırakmıyor. Bundan dolayı ülkesinde lakabı: ‘Norveç dinamosu’

6 değil 8 numara

Galatasaray onu defansif orta saha için düşünüyorsa bu doğru bir seçim olmayacak gibi gözüküyor. Midtsjö, 6’dan çok 8 numara pozisyonunda daha rahat ediyor. Fredrik Midtsjö, teknik direktör isterse ön liberoda da forma giyiyor. Verilen görevi eksiksiz yerine getirmeye çalışan Midtsjö’nün oyun disiplini üst düzeyde. Tam bir görev adamı.

Lider bir oyuncu

Midtsjö, oyun içinde her zaman kalan bir oyuncu. Lider bir kişiliğe sahip ve takım arkadaşlarını sahada yönlendiriyor. Özverili mücadelesiyle hem takımı hem de taraftarı ateşliyor.

Alan kapatır, baskı kurar

Top rakibe geçtiği an alan daraltma, baskı kurma konusunda uzman olan Midtsjö, çok koşuyor ve yorulmuyor. İkili mücadeleye girmekten kaçınmıyor. Gücü sayesinde kolay kolay ikili mücadele kaybetmiyor. Orta alandan hızlı çıkmaya çalışan rakiplere fırsat tanımamaya çalışıyor.

Kontratak silahı

Top kazanıldığında ilk pası alarak takımını çok başarılı şekilde kontratağa çıkarabiliyor. Kısa ya da uzun paslarla bu tip pozisyonları çok iyi değerlendiriyor ve takımına asist katkısı veriyor.

Pas oyununda etkili

Midtsjö, mücadelesinin yanı sıra topları iyi kullanmasıyla dikkat çekiyor.  Oyunu kanatlara açan uzun pasları atabiliyor. Ayrıca forvet oyuncularını direkt pozisyona sokan ara pasları da var. 

Oliveira’nın açıkları kapatır

Galatasaray’ın yeni transferi Sergio Oliveira’nın açıklarını kapatacak bir oyuncu. Savunma yönü zayıf olan Oliveira’nın daha rahat etmesini sağlayacak bir stili var. Yani hem pas özelliği hem mücadele yönüyle ona takımın beynini rahat ettirecek bir futbolcu diyebiliriz

Midtsjö’nün eksileri: Hızlı değil

Midtsjö, hız konusunda eksiklikleri bulunan bir oyuncu. Karşısına hızlı bir oyuncu çıktığı zaman sorun yaşayabiliyor. Süratli oyuncuları takip etmekte zorlanıyor. Yetişemeyeceği oyuncuyu bırakması eksi olarak gözüküyor. 

Hava toplarında yok

Orta alanda veya duran toplarda hava etkinliği yok. Omuz omuza mücadelelerde gösterdiği fizik gücü hava toplarında yok oluyor. Hem yükselmede hem topu kafayla istediği yere atmakta sorun yaşıyor.

Skor katkısı vermez

Bir orta saha oyuncusu olarak pas oyununa katkı verse de kendisi direkt skora etki edemiyor. Gol sayısı çok düşük. Kendisine verilen görev daha çok hücumcuların rahat oynamasını sağlamak olduğu için kaleden uzak duruyor. Çok olmasa da ara paslarla asistleri bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler