Numan Kurtulmuş yeni İçişleri Bakanı mı oluyor?

12.04.2020 - 22:38 | Son Güncellenme: 12.04.2020 - 22:44

Süleyman Soylu'nun yerine kim geliyor, Akparti bir açıklama yaptı mı, hangi milletvekili gelecek, Numan Kurtulmuş yeni İçişleri Bakanı mı oluyor, yeni İçişleri Bakanı kim, açıklama geldi mi, Milletvekilleri neler söyledi, Bakanlar ne açıklama yaptı, Cumhutbaşkanı istifayı kabul etti mi, Recep Tayyip Erdoğan neler söyledi, kim Bakan oluyor, Numan Kurtulmuş kimdir, kaç yaşında, görevi nedir ve daha fazlası detaylar haberimizde...

Numan Kurtulmuş yeni İçişleri Bakanı mı oluyor?

Süleyman Soylu'nun istifa ettiğini açıklaması üzerine bazı vatandaşlar yeni Bakan kim olacağı yönünde araştırma yapmaya başladı. Bazı kesimler ise sosyal medya hesapları üzerinden yeni Bakan'ın olacağı isimleri tahmin etmeye devam ediyor. En son Ali Yerlikaya, Binali Yıldırım gibi isimler gündeme geldi. Sosyal medya kullanıcıları bu sefer yeni bir isim gündeme attı.

Sosyal medyada bazı kullanıcılar Numan Kurtulmuş ismini gündeme atmaya başladı. Peki Numan Kurtulmuş kimdir, kaç yaşında ve görevi nedir. Tüm detaylar haberimizde...

Numan Kurtulmuş kimdir?

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş (d. 23 Mart 1959, Ünye, Ordu), Türk siyasetçi, akademisyen. AK Parti Genel Başkanvekili.

2014-2017 yılları arasında 62. 63. 64. 65. AK Parti hükûmetlerinde Başbakan Yardımcılığı, 2017-2018 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı görevlerinde bulunmuştur. 2008-2010 yılları arasında Saadet Partisi, 2010-2012 yılları arasında Halkın Sesi Partisi genel başkanlığı yapmıştır.

Numan Kurtulmuş 15 Eylül 1959 tarihinde Ordu'nun Ünye ilçesinde doğdu. Babaanne tarafından Gürcü asıllıdır İsmini aldığı dedesi Numan Kurtulmuş, Kurtuluş Savaşı'nda Çanakkale, Erzurum, Batum ve Azerbaycan cephelerinde binbaşı olarak görev yapmış, Balkan Savaşı'nda ve Sakarya Meydan Muharebesi'nde bulunmuş ve yaralanarak gazi ünvanıyla emekli olmuştur. Ayrıca, dedesi latin harfleriyle yazılmış ilk Türkçe ilmihal kitabı olarak bilinen Amentü Şerhi'nin yazarıdır. Babası, Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş'tur. Halen, ailesi ile birlikte İstanbul'un Fatih ilçesinde ikamet etmektedir.

1988'de Sevgi Kurtulmuş ile evlenen Kurtulmuş'un Ayşe, İsmail ve Emir adlarında üç çocuğu dünyaya gelmiştir. İyi derece İngilizce bilen Kurtulmuş, Fenerbahçe takımını tutmaktadır.

Lise eğitimini İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde aldı. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde lisans eğitimini 1982 yılında ve 1984 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

1988-1989 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri'nde giderek Temple Üniversitesi School of Business & Management’da lisansüstü çalışmalarına devam etti. 1990-1993 yıllarında yine ABD'de Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations’nda misafir öğretim üyesi olarak bulundu ve 1992'de İstanbul Üniversitesi'nden doktora derecesini aldı. 1994'te İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde doçent, 2004 yılında profesör oldu. Bir dönem, 'hocaların hocası' lakab ile tanınan Sabahattin Zaim'in asistanlığını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler