O heykelin sırrı çözüldü! Sinan Şamil Sam...

14.06.2021 - 19:59 | Son Güncellenme: 14.06.2021 - 21:25

Sayısız şampiyonluğu bulunan merhum boksör Sinan Şamil Sam anısına yapıldığı sanılan heykel önce Mersin’i sonra sosyal medyayı karıştırdı. İşte detaylar…

O heykelin sırrı çözüldü! Sinan Şamil Sam...

AJANSSPOR-HABER

2015 yılında kaybettiğimiz Sinan Şamil Sam başarılarıyla Türk boksuna damga vurdu. Ancak unutulmaz boksör, kendi heykeli sanılan bir eserle yıllar sonra tekrar gündeme geldi. 

Kimse ünlü boksöre benzetemedi

Vatandaşlar, Mersin'de yapılan ve Sinan Şamil Sam’ın heykeli sanılan eseri ünlü boksöre benzetemedi. Hatta mersinimecehaber.com’da paylaşılan bilgilere göre, büyük tepki çeken heykelin bir an önce ortadan kaldırılması istendi. 

 

'Hamamcı boksör' adını taktılar

Vatandaşların bazıları heykele görüntüsüne 'hamamcı boksör' bazıları da 'tantuni kral' diye isimler taktı. Sosyal medyada eseri görüp, “Şu heykel işini bırakın, gelin size iş vereyim taş duvar yapın. Bu nasıl bir işkencedir” yorumunu yapanlar da oldu.

Ünlü boksörün heykeli değilmiş 

Fakat gerçek bir süre sonra ortaya çıktı. Sosyal medyada da gündem olan heykel Sinan Şamil Sam adına yapılmamıştı. Eserin 2013 Akdeniz Oyunlarının Mersin’de yapılacak olmasından dolayı ‘spor’ temasıyla düzenlenen ‘10. Uluslararası Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumu’nda yapılan 10 heykelden biri olduğu ortaya çıktı.

 

 

 

Sinan Şamil Sam kimdir?

24 Haziran 1974 tarihinde Almanya'nın Frankfurt şehrinde doğan Sinan Şamil Sam, 9 kez Türkiye Şampiyonluğu kazandı, Ayrıca Gençlerde dünya şampiyonu, büyüklerde Avrupa ikincisi oldu. Daha sonra profesyonel boksa geçen Sam 2004'te Rus boksör Denis Bakthov'u 10. raundda nakavtla yenerek WBC klasmanında Dünya Kıtalararası Ağırsiklet Boks Şampiyonluğu unvanının sahibi oldu. 22 Şubat 2005'te bu kez Berlin WBC Dünya Kıtalararası Ağırsiklet Boks Şampiyonası unvan maçında rakibi Lawrence Clay-Bey'i yenerek galibiyete kavuştu. 11 Haziran 2005'te Kempten WBC Dünya Kıtalarası Ağırsiklet Boks Şampiyonası unvan maçında rakibi Ugandalı Peter Okhello'yu sayıyla yendi.

‘Boğazın Boğası’nı 2015'te kaybettik 

Müthiş kariyeri sonunda ‘Boğazın Boğası’ lakabını alan Sinan Şamil Sam, 30 Ekim 2015 gecesi karaciğer yetmezliğinden dolayı hayata veda etti. 

Senin için hazırladığımız haberler