O soruyu Hagi cevapladı! Hagi mi, Alex mi?

23.04.2017 - 15:49 | Son Güncellenme: 23.04.2017 - 15:49

Galatasaray efsanesi Gheorghe Hagi, dev derbi öncesi beIN SPORTS'a televizyonuna önemli açıklamalarda bulundu.

“Futbol tarihinde bunu başaran…”

Bir hafta boyunca herkes bu derbiye hazırlanıyor. Heyecan dolu bir hafta geçiyor. Oyuncuların büyüklüğünü düşünerek güzel bir derbi olacağını düşünüyorum. İki takım arasında bir ayrım yapmam çok zor. Her ikisinde de iki sene oynadım. Real Madrid’de oynarken dünya futbolcusu oynamak ne demek onu öğrendim. Barcelona’da oynanan futbol tarzını çok beğendim. Barca’da da onu öğrendim. İki takımda da oynadığım için çok mutluyum. Futbol tarihinde bunu başaran 6 yabancı futbolcu var.

 Hagi mi, Alex mi?

Kendimiz hakkında yorum yapamayız. Bu yorumları yapacak olanlar sizsiniz. Medya olarak, taraftar olarak bizim futbola neler bıraktığımızı düşünerek bunları sizin yorumlamanız gerek. Bir futbolcudan bahsederken onun aldığı kupaları dikkate almanız gerekir.

 “En iyi zamanlarımızda Fenerbahçe’ye…”

Derbi kendini göstermen gereken bir gündür benim için. Derbinin amacı en iyi olduğunu göstermektir. Hayat gösteriyor ki bazen bir takım iyi bazen diğeri. Derbi günleri ülkenin en iyi takımları karşılaşıyor. Galatasaray olarak en iyi günlerimizde Fenerbahçe’ye kaybettik. Aynı şekilde onlar da formdayken bize kaybetti. Teknik direktör olarak Fenerbahçe’yi 5-1 yendiğimiz kupayı unutamam.

 “Beni derbilerde en fazla motive eden şey…”

 Beni derbilerde en fazla motive eden şey taraftarların stadı doldurup takıma tezahürat yapmaları. Onlara her zaman hayranım. Futbolcular her zaman taraftarlar için sahaya çıkıyor.

 “Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın başına…”

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın başına geçer miyim bana bunu soruyorlar. Ben de hayır diyorum. Çünkü bana göre imkansız. Galatasaray’da bir geçmişim var.

 “Galatasaray’ın iyi bir teknik direktöre…”

Başarıyı elde etmek için iki önemli şeye ihtiyaç var. Çok iyi bir oyuncu ve onun arkasına kurulmuş bir ekip. Bunun için Sneijder’in ve takımın iyi bir teknik direktöre ihtiyacı var. Teknik direktörün görevi takımı iyi kurup oynatmak.

 “2-3 senedir dengeli giden tek takım Beşiktaş”

Beşiktaş çok iyi oynuyor. Avrupa’da da çok iyiler. Tecrübeli bir teknik adama sahipler. 4-5 yıldır genç oyunculara yatırım yapıyorlar. Benim oynadığım dönemdeki sistemi yapıyorlar. Genç ve kaliteli oyuncuları vardı, tecrübeli oyuncularla harmanlandılar. 2-3 senedir dengeli olarak giden tek takım Beşiktaş.

 “Kendime yeni bir hedef arıyorum”

Şu an kendimi yeni bir hedef için hazır hissediyorum. Son 5 yılda hem takım olarak hem akademi olarak çok tecrübe kazandım. Kendime bir hedef arıyorum. Bu Türkiye’den mi başka yerden mi gelir onu bilmiyorum. Ama geleceğini biliyorum. Geçen sene iyi bir teklif aldım bir sene daha akademide kalmak istedim.

 

 

 “Avrupa’da başarı elde edilebilir…”

Türkiye’deki kulüplerin ellerinde ki imkanları düşünürsek, Avrupa’da basarı elde edebilirler. Çünkü her şeyleri var. Alt yapı, tesis, oyuncu, bütçe… Yani bütün imkanlar var. Soru şu: Neden bu kadar az verim alınıyor? Sağlanan imkanlara göre başarı daha fazla olmalı.

 

Senin için hazırladığımız haberler