Obradovic: "Dörtlü Final'de bu oyun yetmez"

25.04.2017 - 23:11 | Son Güncellenme: 25.04.2017 - 23:11

AJANSSPOR- Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, Panathinaikos zaferi sonrası açıklamalarda bulundu.

"Takımımı kutluyorum. 3 maçta da çok iyi bir rakibe karşı, Atina'da çok yoğun atmosferden sonra kazandık. Onlar kahramanlarımız. Takım olarak oynadık. Herkesin sağlıklı olmasının çok önemli olduğunu gördük. Küçük sorunlar olsa da bu bizim için beraber olmak çok önemliydi. Taraftarımıza teşekkür ediyoruz, muazzam bir atmosfer var. 3. çeyreğin sonu ve 4. çeyreğin başında kazanmanın yolunu bulduk. 19 top kaybı bizim için iyi değildi. Çok kötü oynadığımızı söyleyemem. Başkan Aziz Yıldırım'a teşekkür ediyorum. Kulüp yönetimine teşekkür ediyorum. Taraftarımız ile yaşadığımız bağlantı bizim çok çok önemli.

"Akıllı olmalıyız. Dörtlü Final'i nasıl oynayacağımızı çok iyi düşünmeliyiz. Oyuncularımızın sağlıklı olması çok önemli. En iyi şekilde oraya girmeliyiz. Dörtlü Final'de bu oyundan çok daha iyisini oynamalıyız.

Dörtlü Final'de ilk maçımız ne zaman bilmiyoruz ama dinlemek çok önemli. Bu dinlenmeyi hak ediyorlar.

Basın toplantısında neler dedi?

"İlk olarak oyuncuları tebrik etmek istiyorum. Panathinaikos’a karşı oynadığımız seride çok iyi oynadılar. Atina'da çok iyi ve çok zor 2 maç oynadık. 3 . maçı sahamızda oynadık. Sakin ve normal oynamamız çok önemliydi bu maçı. İlk yarıda daha iyi oynadığımız çok açıktı. Rakibimiz çok güçlü bir takım, kaliteli oyuncular ve iyi bir koçları var. 2. yarıda çok fazla top kaybı yaptık 3.çeyrekte toparlamaya başladık. Son çeyrekte de maçın kaderi belirlendi. Maçın en büyük problemi 19 top kaybı 3 top çalmamız vardı. Muhtemelen bu da kendi sahamızda oynamış olmanın getirdiği baskıdandır. Bunun üzerine çalışmamız lazım çok ciddi bir sorun çünkü.. Bir kere daha oyuncularıma teşekkür etmek istiyorum. Müthiştiler, taraftar harikaydı çok özel bir gece yaşattılar bize..Ve Panathinaikos’a Yunan liginde başarılar diliyorum. 3. kez final foura kalırken teşekkür etmek gereken çok insan var aslında. İlk olarak Başkanımız Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyelerimiz, her gün ofiste bizimle çalışan arkadaşlarımız ve tabii ki de oyuncularımız. Sonucu hiçbir zaman düşünmüyoruz aslında.. Hep odaklanıp maç maç ilerlemeye çalışıyoruz. Bizim için en önemlisi final foura kalifiye olmuş olmak.

"Final Four'un İstanbul’da olması hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Sadece odaklanma ve konsantre olmamız gerekiyor nerede olduğumuz önemli değil, her
şey bizim elimizde bizim ne yaptığımız önemli.. Hiçbir şüphem yok Berlin’de ve burada olduğu gibi taraftarımız bizi destekleyecektir. Ama sonuçta maçı oyuncular oynuyor. Hayat tecrübesi gerçekten çok önemli bir şey. Olumlu veya olumsuz tecrübeler ne kadar akıllıysanız ne kadar önemli olduğunu anlarsınız.

Kalinic bu sene de çok iyi oynadı Play-off'larda. Gerçekçi olmak gerekirse sadece Kalinic değildi iniş çıkış yaşayan, bütün oyuncular yaşadı. Antrenmanlar çok önemli, antremanda nasıllarsa maçı da o şekilde oynuyorlar. Örnek olarak James son 3 gündür müthişti ve maçta da aynen o şekilde oynadı. Hep şunu söylerim, aslında maçlar antremanlarımızın bir aynasıdır. Kalinic, James ve herkesin Final Four’da biraz daha iyi olmasına ihtiyacımız var.

Senin için hazırladığımız haberler