Obradovic, Ergin Ataman'ın sözleri için ne dedi?

08.05.2017 - 14:32 | Son Güncellenme: 08.05.2017 - 14:32

AJANSSPOR – Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic, sarı-lacivertli ekibin kaptanı Melih Mahmutoğlu ve Genel Menajer Maurizio Gherardini, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Euroleague’deki Madrid sınavı hakkında düzenlenen basın toplantısından Ajansspor’un derlediği öne çıkan başlıklar şu şekilde :

Melih Mahmutoğlu neler dedi?


Bizim için, oyuncular için Final-Four ekstra bir motivasyon. Madrid’in olması da böyle. Takım içinde bunu yaşıyoruz. Tabi ki rakip bizim için önemli değil. Sırayla bakacağız. Önce Madrid, sonra finalde kim olursa… Ben karakterli oyuncuların kaptanı olduğum için çok mutluyum. Ekpe Udoh da müthiş bir karakter. İnşallah onunla birlikte uzun seneler çalışmak bana nasip olur. Ekpe’nin de kaptanlığını yapmış olurum.”

Zeljko Obradovic’in açıklamaları…

Final-Four'daki en büyük problemimiz Asya kıtasından Avrupa kupasına gitmek olacak. Final-Four tecrübesi olan oyuncularımız var. O akşam her şeye hazır olmamız gerekiyor. Özellikle de psikolojik olarak. İstanbul'da oynayacağımız için çok şanslıyız. Taraftarımız bize her zaman iyi gelmiştir. 3 yıldır Final-Four'a kalıyorsak bu durumda başkanımızın da payı büyük.

Ergin Ataman’ın yaptığı açıklamalara ne dedi?

Ben herkese antrenör olsun, basketbolcu olsun, herkese saygı duymaya çalıştım. Çok sevdiğim bir işi yapıyorum. Bazen değişik reaksiyonlar verebiliyoruz. Final-Four’un burada olması sebebiyle taraftarlara da mesaj vereyim. Herkes birbirine saygılı olsun. Basketbolun buna ihtiyacı var. Real Madrid maçında Barcelonalı Messi gol atmıştı. Birlikte sevindiler. Bizim taraftarlarımız bize destek versinler. Vermeye devam etsinler.

Obradovic’in, Gherardini ile arası iyi mi?

Güven çok önemli. Çok fazla kavga ettiğimizi söyleyemem. Gherardini ile restauranta gittiğimizde belki kavga ederiz. O da makarna konusundadır. Maurizio Gherardini, makarnaların İtalya’daki gibi yapılması gerektiğini düşünüyor.

Hepimiz çalışmalıyız. Spor insanları bir araya getiriyor. Çalışmamız gerekiyor. Her zaman herkese karşı saygılı olmamız gerekiyor.

Genel Menajeri Maurizio Gherardini’den Obradovic açıklaması…


Bu sezonki en büyük hedefimiz kupayı kazanmak. Aslında başarıya ulaşma anlamında çok özel bir sır yok aramızda. Takımımızın kimyası, ilişkilerin kaliteli olması önemli. Birbirimize çok güveniyoruz. Güven bu anlamda kilit nokta. Mutlaka hatalı kararlarımız olabiliyordur. Takım için en iyisini yapmak için hep birlikte bu şekilde çalışıyoruz.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler