Ocak ayı operasyonu tehlikede! Kötü sonuçlar sonrası...

08.11.2019 - 12:36 | Son Güncellenme: 08.11.2019 - 09:41

Ocak ayı operasyonu tehlikede! Kötü sonuçlar sonrası...

Sarı-kırmızılı takımın bu sezon Avrupa'da aldığı kötü sonuçlar teknik direktör Fatih Terim’in ocak ayında kadroda yapmayı planladığı revizyonun zora girmesine sebep oldu. Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim; Ocak ayında Belhanda, Feghouli, Marcao ve Luyindama'dan en az ikisinin satılmasını amaçlıyordu.

İşte detaylar...

Geçtiğimiz sezonun devre arasında Garry Rodrigues ve Ozan Kabak toplam 21 milyon Euro'ya satılmış; onların yerine Marcao ve Luyindama transfer edilmişti.

Spor Arena'dan alınan habere göre; iki oyuncunun bu denli yüksek fiyatlara satılmasının en önemli sebebi ise UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki maçlarda gösterdikleri başarılı performanstı.

Luyindama için istenen ücret belli oldu

Deneyimli teknik direktör Fatih Terim, bu sezon da Luyindama, Marcao, Belhanda ve Feghouli'den ikisinin satılmasını sağlauıp yeni transferleri finanse etmek amaçlıyordu. Luyindama için 10-12 milyon Euro civarında bir rakam belirleyen sarı kırmızılılar, Belhanda ve Feghouli’den toplamda bir o kadar gelir bekliyordu.

Ancak bu oyuncuların bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde yokları oynamaları transfer olma şanslarını düşürdü. Dört oyuncuyu da bugüne dek hiç kimsenin arayıp sormadığı ifade edildi.

Yaş ortalaması düşecek

Real Madrid'e kaybedilen 6-0'lık maçın ardından Galatasaray'da yaşanan sorunlar daha yüksek sesle tartışılmaya başlandı. Başta gelen eleştiriler ise takımın yaş ortalamasının yüksek oluşu. Galatasaray halen 28 yaş ortalamasıyla Avrupa’nın en yaşlı takımlarından biri. Fatih Terim de geçtiğimiz günlerde bu duruma dikkat çekerek, “Artık oyuncuların geçmişine değil, geleceğine yatırım yapmalıyız” diyerek, transfer politikalarını değiştireceklerini ima etti.

Öte yandan bazı kiralık oyuncuların da aidiyet duygusu tartışılıyor.

Senin için hazırladığımız haberler