Oğulcan Çağlayan bu yüzden yandı! Sözleşme feshinde büyük hata

13.02.2021 - 15:11 | Son Güncellenme: 13.02.2021 - 15:15

Galatasaray haberleri... Oğulcan Çağlayan'a verilen 3 maç ve 1 milyon 200 bin Euro para cezasının ardında büyük bir ihmal çıktı. Oyuncunun başvurusu üzerine +1 yıllık opsiyon değil sözleşmesi fesh edildi. Avukatların durumu fark etttikten sonra yaptıkları itiraz cezayı önleyemedi.. İşte detaylar

Oğulcan Çağlayan bu yüzden yandı! Sözleşme feshinde büyük hata

Ajansspor - Geçen sezon Çaykur Rizespor forması giydikten sonra 2020-21 sezonunda Galatasaray'a transfer olan Oğulcan Çağlayan hatalı feshin kurbanı oldu. 

Çaykur Rizespor geçen sezon sonunda Oğulcan Cağlayan'ın rızasını almadan sözleşmesindeki 1 yıllık opsiyonu uzattı. Oğulcan Cağlayan ise opsiyon konusunda rızası olmadığını bildirdi. Oyuncunun avukatları 24 Haziran'da TFF'ye başvurda bulundu.

Fanatik gazetesinden Yakup Çınar'ın haberine göre, başvuru sonrası büyük bir hata yapıldı. Oğulcan Çağlayan'ın 1 yıllık opsiyonu iptal edilmek yerine sözleşmesi fesh edildi. Bunun ardından oyuncunun lisansı iptal edildi. 26 Haziran'a kadar idmanlara çıkan Oğulcan Cağlayan 28 Haziran'daki Denizlispor maçına çıkmayı beklerken TFF'nin lisans iptal kararı sonrası bu karşılaşmada yer alamadı.

Avukatlar hatayı anladı ama... 

Avukatlar,  Oğulcan Çağlayan'ın 2019-2020 sezonunu sonuna Oğulcan Çağlayan'ın maçlara çıkması için hem TFF'ye hem Caykur Rizespor'a noterden yazı gönderdi.  Transfer tescil dönemi olmadığı için Oğulcan Çağlayan'a tekrar lisans çıkartılamadı ve düzeltme talebi sonuçsuz kaldı. 

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay dün yapılan sponsorluk anlaşmasında bu konuya değindi. Günay "Oğulcan, TFF'ye başvuruyor. Sözleşmenin uzatılması konusunda rızam yok diye bildiriyor. TFF de, opsiyonlu sözleşmeyi değil de tüm sözleşmeyi iptal ediyor. TFF'nin yaptığı bu hatayı, Oğulcan çekiyor" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler