Oğulcan Çağlayan polemiğinde yeni perde

30.01.2021 - 22:46 | Son Güncellenme: 31.01.2021 - 10:45

Galatasaraylı Oğulcan Çağlayan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Uyuşmazlık Çözüm Kurulu tarafından 6 maç men cezası almıştı. Alınan kararın ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz karşılıklı açıklamalar yapmıştı. Oğulcan Çağlayan konusunda bir açıklama da Fenerbahçe Yöneticisi Alper Pirşen'den geldi. İşte detaylar...

Oğulcan Çağlayan polemiğinde yeni perde

Galatasaray Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun (UÇK) Çaykur Rizespor ile sözleşmesini haksız feshettiği gerekçesiyle sarı-kırmızılı futbolcu Oğulcan Çağlayan'a 6 maç men ve 1 milyon 200 bin Euro para cezası verdiğini duyurmuştu.

Koç: "Bu konuda gözümüz üstünüzde"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 2-0 kazanılan Erzurumspor maçının ardından Oğulcan Çağlayan hakkında şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Yıllardır belli takımların, bilhassa bir takımın bu kuralları hep, önem vermeden diyelim... Kısacası transfer yaparken futbolcu ayartmanın bedeli vardır. Tahkim Kuruluna sesleniyorum. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu konuda gözümüz üstünüzde. Nasıl bir karar vereceksiniz? Bunu hafifletecek bir karar mı vereceksiniz, bu hafta konuyu ele mi alacaksınız yoksa haftaya bırakıp oyuncu oynasın sonra bakarız mı olacak? Bilmiyorum ne karar vereceksiniz ama son dönemde aldığınız kararlar olumsuz anlamda herkesin ilgisini çekmektedir. Ama bu futbolda bir suçtur, bunun üstüne gidilmesi gerekmektedir. Buna da burada değinmek istiyorum."

Cengiz: "Haddini bileceksin"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz de bu açıklamaya cevap vermişti. Cengiz, "Sevgili Ali Koç, sen haddini bileceksin. Yargıyı tahakküm altına alamazsın. Türkiye'nin en varlıklı insanı olabilirsin. Yargıya, mahkemelere ve tahkime hakim olamazsın. Baskı altına alamazsın. Buna, ne haddin ne de yetkin var. Lütfen bu tip söylemleri kullanmayalım. Kim haklıysa TFF Tahkim Kurulu karar verecek. Ali Koç buyursun, Rizespor ile birlikte hareket etsin, taraf olsun ve bizimle adli mahkemelere gelsin. Karşımıza çıksın. Bütün gücünün kullansın" demişti.

Koç: "Yakın takipçisiyiz"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç geçtiğimiz hafta Yüksek Divan Kurulu toplantısında Mustafa Cengiz'e yanıt vermişti.

Koç, "Biz sahada rekabet ettiğimiz kadar transferde de rekabet ediyoruz ve rekabetin adil bir şekilde yapılması gerekiyor. Futbolcu ayartma konusunda birçok kulüp rahatsız. Transferin yapılış şekli, bizi de ilgilendiriyor. Transferlerin kurallara göre uygun yapılmasını herkes istiyor. Oğulcan konusunda henüz resmi ceza verilmedi, yakın takipçisiyiz. Fenerbahçe olarak bu konudan rahatsızız" ifadelerini kullanmıştı.

Pirşen: "Çağlayan dosyası var, köpürdü, sessizliğe gömüldü"

Oğulcan Çağlayan tartışmasında son perde Alper Pirşen'den geldi. Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor'u 1-0 yendiği 22. hafta maçından sonra konuşan Pirşen, "Transfer piyasasına düşmeye başlayan, kontratının sonuna gelen her oyuncu taciz edilmez. Bildiğimiz o kadar şey var ki.. Hepsiyle imza atılıp, sonra beğenilmediği için alınmayanlar var. Oğulcan Çağlayan dosyası var, köpürdü, sessizliğe gömüldü. Öyle ya da böyle kulübünü son 6 hafta yalnız bırakmış bir oyuncu. Federasyon kurulları ceza vermiş.

Dosya bir şekilde öyle öteleniyor ki... Galatasaray transferleri yetiştirdi. Oğulcan geçtiğimiz 6 haftada oynamasaydı ne olacaktı? Galatasaray transferleri yetiştirsin diye mi bekleniyor? Biz hakem ile ilgili 2 kelam bir şey söylesek hafta sonu ceza alıyoruz, oyuncu (Oğulcan) sözleşmeyi feshetmiş, 1 yıl geçmiş, hala ceza alacak mı, almayacak mı? Öyle, böyle, transfer dönemi geçti. Umarım derbi öncesi falan etki altında kalıp yapmamazlık etmezler" dedi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler