Okan Buruk galibiyeti değerlendirdi! Crivelli açıklaması...

12.03.2020 - 23:14 | Son Güncellenme: 12.03.2020 - 23:14

Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi’nde Kopenhag’ı konuk etti. Maçın ardından teknik direktör Okan Buruk açıklamalarda bulundu. Peki Buruk neler söyledi? Crivelli'nin sakatlığı ne durumda? İşte maç sonu açıklamaları...

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında temsilcimiz Medipol Başakşehir, sahasında Kopenhag'ı 1-0 mağlup etti.

Maçın ardından turuncu - lacivertli ekibin teknik direktörü Okan Buruk, açıklamalarda bulundu.

Alınan galibiyetin çok değerli olduğunu kaydenen başarılı teknik adam, ''Lask, Manchester United'a kaybetti. Bu galibiyet bizi istediğimiz yerde tutacak. İnşallah turu da atlarız. Savunma yönünü çok iyi oynayan bir takım. Celtic takımına da hatalar yaptırmışlardı. Çok pozisyona girmediler ama bize de çok pozisyon vermediler. 7 tane şut atmışız, kendi sayımızın çok altında. Penaltı ile kazandık. gol yemeden kazanmak istiyorduk bunu başardık. İkinci maçın ne zaman oynanacağı konusunda soru işaretleri var ama avantajı elde ettik. Gol yemeden kazanmak önemliydi'' dedi.

Rövanş maçı ve Crivelli'nin sakatlığı hakkında...

Maçın ikinci ayağını değerlendiren Okan Buruk, sakatlanan Crivelli'nin durumuyla ilgili de konuştu. Buruk, ''Rövanşta hücum yapmak zorunda olacaklar. Kalelerinde pozisyon verebilirler. Bugün hücum anlamında çok iyi değildik ama konsantreydik. İkinci yarı rakibi biraz daha zorladık. Golü son dakikada bulduk. İkinci maçta rakip daha çok zorlayacak, iyi işler yapacağımızı düşüüyorum. Crivelli'nin arka adalesinde yırtık oluştu. Görüntüsü kötü. Kısa vadeli maçları kaçıracak. Trabzonspor ve Alanyaspor maçları... Milli aradan sonra döneceğini düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

''Ülke puanı olarak önemli bir iş yaptık''

Ülke puanına katkılarından dolayı mutlu olduğunu belirten 46 yaşındaki teknik adam, ''Dün de söyledim, bu maç bizim için çok değerliydi. Günü sonuda baktığımızda Linz takımının kaybettiğini ve ülke puanı olarak önemli bir iş yaptığımızı ve yerimizi garantilediğimizi düşünebiliriz. İlk olarak bunu başardık. Galibiyet güzel ama ikinci maçı da oynayacağız. Yükselişimizi devam ettirmek istiyoruz'' dedii. Buruk, Koronavirüs hakkında kendisine sorulan bir soruya ise ''Dünyanın pek çok yerinde bu konuşuluyor. Ülkelerin aldığı, hükümetin kararları önemli. Önümüzdeki hafta maç oynanır mı bilmiyoruz ama tüm alınacak kararlara saygı duyuyoruz'' şeklinde yanıt verdi.

Senin için hazırladığımız haberler