Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk Alanyaspor Maçından Sonra Konuştu

23.10.2022 - 22:06 | Son Güncellenme: 24.10.2022 - 00:00

Süper Lig'de ilk yarısını 2-0 önde tamamladığı maçta Boey'in kırmızı kart görmesi ile düşen Galatasaray, Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Okan Buruk açıklama yaptı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk Alanyaspor Maçından Sonra Konuştu

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray, sahasında Alanyaspor'u konuk etti. Zorlu mücadelenin ilk devresinde 2-0 öne geçmeyi başaran Sarı-Kırmızılılar, 31. dakikada Sacha Boey'in Candeias'a yaptığı müdahale sonrası oyundan atılması ile topu rakibe verdi. Oyundan düşen Sarı-Kırmızılılar ikinci yarıda skoru koruyamadı. 2-2 beraberlikle sona eren mücadelenin ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

"Hakemlerin ana rolü Türkiye'deki güzel giden işleri bozmak"

Okan Buruk, "Güzel giden bir oyun ama Türkiye'deki hakemlerin ana rolü Türkiye'deki güzel giden işleri bozmak. Yani futbol hızlansa durduruluyorlar, güzel oynasan bir şey buluyorlar. Maçın içerisinde çok fazla şey oldu. Genel olarak böyle bir savaşın olacağını biliyorduk bu hafta. Bu savaşta 2 tane puanımızı kaybettik. Biz oyuncu olarak, takım olarak futbol adına iyi şeyler yapmaya çalıştık. Özellikle 10 kişiyken bile çok net pozisyonlara girdik, bunları değerlendiremedik. Oyuncularım çok mücadele ettiler." dedi.

"Galatasaray kulübüne karşı bir savaş başladı"

Sözlerine devam eden teknik adam, şunları söyledi: "Oyuncularıma olan sadece kızgınlığım son dakikada korner atışında kenardan çok çaba gösterdim, bağırdım, oyuncularımın bazıları gereksiz bir şekilde ceza sahası içine gitti. Paslaşmayla bitireceğimiz maçı gerçekten üzücü bir şekilde bitirdik. Daha sonra gol pozisyonu bulduk Ali Palabıyık'a rağmen çok gol pozisyonuna girdik ama maalesef olmadı. Üzgünüz. Galatasaray kulübüne karşı bir savaş başladı. Bunu net bir şekilde görüyoruz. Bu hakemler açısından değil dışarıdan da birçok etkisini görüyoruz. Savaşmaktan başka çaremiz yok."

İlgini Çekebilir
Icardi: "Hakemler neden sürekli bize karşı hatalar yapıyor anlamıyoruz"
Habere Git

"Biz bu savaşın içerisinde varız"

Okan Buruk, "Maça nasıl başladıysak, güzel futbol ortaya koyduysak, nasıl 2 gol attıysak buna devam edeceğiz, hiç merak etmesinler. Biz bu savaşın içerisinde varız. Onlar da gerekeni yapar, bizde yaparız. Büyük Galatasaray taraftarı da gerekeni yapacaktır. Bu iş burada kalacak bir iş değil, Galatasaray'a karşı yapılan bu iş sadece burada kalacak bir iş değil, onlar da gerekeni yapar. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Ama bir son dakika golüyle maçı kaybettik, berabere bitti. Bundan dolayı üzgünüm. Çok da söyleyecek bir şey bulamıyorum. Maalesef aynı hakemler bu işin içerisinde devam ediyor. Hep onlara güvenelim, destek olalım diyoruz ama mevcut düzen içerisinde bunun zor olduğunu görüyoruz. İnşallah bir değişim olur ama çok ümidim yok." şeklinde konuştu.

"Burada hakemin niyetini görüyoruz"

Sacha Boey’un kırmızı kartının sorulması üzerine basın toplantısında açıklamalarına devam eden Buruk, "Ben bu kadar net bir kırmızı kart, hakemin oyun içerisinde hemen gidip vermesine şaşırdım. Bundan daha sert faullere faul vermedi iki takım için de. Top Muslera’ya gidiyor zaten. Diğer taraftan bir adamımız daha geliyor. Yüzde 100 gol pozisyonu ortada yok. Bu benim değerlendirmem. İlk yarıyı bitirme şekli bile maçtaki hakemin niyetini ortaya koyuyor. Alanyaspor hücumu bitirene kadar bekledi, tam hızlı hücuma çıktık, maçı bitirdi. Burada hakemin niyetini görüyoruz" şeklinde cevap verdi.

Geniş bir kadrosu olduğunu ifade eden Okan Buruk, "Bu kadro içerisinde diğer oyuncularımıza şans vereceğiz. Bugünkü yaşadığımız şanssızlık, sağ beki kart görmesi sol bekin de sakatlanması. Dubias sol ve sağ bek için yedek olarak aldığımız için bu maç için baktığımızda iki taraftan sıkıntı yaşadık. Özellikle sol beke tekrar oyuncu koymakta sıkıntı yaşadık. Berkan’ı değerlendirdik sonra Abdülkerim’i oraya çektik. Maçın sonlarına doğru 5’ye döndü. Bundan sonraki haftalar için oynayabilecek oyuncularımız var. Bunu kupa maçında birçok oyuncumuz bunu gösterdi" dedi.

"Icardi muhteşem bir oyun ortaya koydu"

Arjantinli futbolcu Mauro Icardi'nin muhteşem bir oyun ortaya koyduğunu vurgulayan sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Hem gol attı hem gol attırdı. Koştu, mücadele etti. Takım ruhunu ortaya çıkarttı, sorumluluk aldı. Net bir şekilde ortada. Çok disiplin, çok karakterli, birbirini çok seven bir takımımız var. Dışarıda bizim hakkımızda her türlü algı yapılacak, biliyoruz" açıklamasında bulundu.

"Çok iyi ve karakterli bir oyuncu"

Kosovalı futbolcu Milot Rashica’nın sahanın en iyilerinden biri olduğunu ifade eden Buruk, "Çok iyiydi. Oynamadan geldi, formunu yakaladı. Sağ kanatta takımı ilk yarı lokomotif olarak öne taşıdı. Çok iyi ve karakterli bir oyuncu. Bugünkü performansından çok memnunum. İnşallah bundan sonraki haftalarda da devam edecek" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler