Okan Buruk: "Kadir Sağlam'ın faul standartlarını beğenmedim"

28.10.2023 - 21:02 | Son Güncellenme: 28.10.2023 - 21:43

Süper Lig'in 10. haftasında Çaykur Rizespor'u deplasmanda mağlup eden Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, karşılaşma sonrası açıklamalar yaptı.

Okan Buruk: "Kadir Sağlam'ın faul standartlarını beğenmedim"

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig’in 10’uncu haftasında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Çaykur Rizespor'u Sergio Oliveira'nın attığı golle 1-0 mağlup etti. Sarı-Kırmızılı takımda karşılaşma sonrası teknik direktör Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

"Şampiyonlar Ligi'nin üzerine böyle maçlar oynamak zordur"

Bayern Münih maçından sonra deplasmanda oynanan bu karşılaşmanın zor olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Buruk, "Bu tür maçlarda rakiplerimizin daha konsantre çıkacağını biliyoruz. Daha dinlenmiş bir takımdı. Şampiyonlar Ligi'nin üzerine böyle maçlar oynamak zordur. Oyunun genelinde topu bize verdiler. Bireysel performanslarımız biraz daha iyi olmak zorunda. 

"Bizim için önemli galibiyetti"

Üretkenliği gösteremedik. Maçın bütün oyun boyunca önde oynamaya çalıştık. Oyun olarak da konsantrasyon olarak da çok iyi bir Rizespor vardı. Bizim için önemli galibiyetti. 

İlgini Çekebilir
Maçın yıldızı konuştu: "Seri devam edecek!"
Habere Git

"Üst üste 9. galibiyet oldu"

Maç kaybetmeden devam etmemiz lazım. Üst üste 9. galibiyet oldu. Bundan sonra biraz daha rahat sonraki maça çıkacağız. Bireysel performanslarımızı biraz daha yukarı çekmeliyiz. 

"Aynı oyuncularla çok fazla oynadık"

Ceza sahasına giriyoruz. Burada kendi oyuncularımıza buluşturamadıktan sonra ortalar da geri dönüşlerde zarar verebilir. Ceza sahası çevresinde verdiğimiz kararları biraz daha doğru vermeliyiz. Aynı oyuncularla çok fazla oynadık. 

"Kendi sahasında hiç yenilmemiş. Kazandık"

3 yeni oyuncuya şans verdik. Burada hücumda daha iyi şeyler yapmaya çalıştık. Bayern Münih maçında bunun daha iyisini yapmıştık. Topla doğru yerlerde buluştuk ama gol pozisyonlarına çeviremedik. Zor bir deplasmandı. Kendi sahasında hiç yenilmemiş. Kazandık, bunun sevincini yaşıyoruz" dedi.

İlgini Çekebilir
Muslera'dan Türkçe 100. yıl mesajı!
Habere Git

"Hakem Kadir Sağlam'ın faul standartlarını beğenmedim"

"Hakemin performansını nasıl buldunuz?" sorusuna Buruk, "Hakem Kadir Sağlam'ın faul standartlarını beğenmedim. En çok gözüme batan yanlış verilen fauller. Bununla ilgili itirazlarımız oldu" diye yanıt verdi. 

"Icardi için çok zor ama çok fedakar"

Mauro Icardi'nin fedakarlık yaptığını söyleyen Buruk, "Mauro Icardi iğne olduktan sonra, maçta oynadığı süre önemli değil. Bir fark olmuyor. Bireysel idman yapıyor. Maç günleri iğne oluyor. Onun için çok zor ama çok fedakar. Yaptığıyla Galatasaray'ı ve futbolu ne kadar sevdiğini gösteriyor. Milli arada dinlenme fırsatı olacak" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler