Okan Buruk'tan Bahattin Şimşek'e: "Kimseye pek kart çıkarmadı"

11.11.2023 - 21:20 | Son Güncellenme: 11.11.2023 - 22:38

Trendyol Süper Lig’in 12. haftasında Galatasaray, Mersin'de oynanan maçta Hatayspor'a 2-1 mağlup oldu. Maç sonu Okan Buruk açıklamalar yaptı. Detaylar.

Okan Buruk'tan Bahattin Şimşek'e: "Kimseye pek kart çıkarmadı"

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig’in 12. haftasında Galatasaray, Mersin'de oynanan maçta Hatayspor'a 2-1 mağlup oldu. Karşılaşma sonrası sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Okan Buruk, açıklamalarda bulundu.

"Hakem de pek kimseye kart vermedi

Bekledikleri gibi bir oyunla karşılaştıklarını söyleyerek sözlerine başlayan Buruk, "Beklediğimiz bir oyun oldu. Hatayspor kendi yarı sahasında bekleyip hücum geçişlerini deneyecekti. İlk golü pozisyon yokken yedik. Bizim pozisyon yaratacağımız yerde de ikinci golü yedik. Hatayspor taktik faulleri çok iyi yaptı. Hakem de pek kimseye kart vermedi. 

"Kötü bir zemin vardı"

Geriye düştük, üretmeye çalıştık. Son 20 dakika rakip kendi sahasına çekildi üretken olabilirdik. Hatayspor'u kutlamak istiyorum. Oyun planlarına uygun oyuncuları vardı. Kötü bir zemin vardı. Pas için uygun değildi. İkinci yarı başlangıç daha iyiydi ama daha çok üretebilirdik.

İlgini Çekebilir
Hatayspor'un golünde VAR kararı doğru mu?
Habere Git

"Kaybettiğimiz için üzgünüz"

Penaltı pozisyonları var. Onlar değerlendirilecektir. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Rakibimizi kutluyoruz. Biz de daha iyisini yapmaya çalışacağız. Burada kazanmak çok önemliydi. Zorlu bir deplasmandı. Kazanamadığımız için üzgünüz.

"Pazar daha erken saatte oynayabilirdik"

Programları yoğunlaştıran, fikstürü belirleyenler. Avrupa'da zorlu bir maç oynadık. Maç pazara da koyulabilirdi. Bir gün daha ekstra dinlenebilirdik. Şampiyonlar Ligi oynuyoruz. Pazar daha erken saatte oynayabilirdik. Bunu da kabul ediyoruz. Kadromuz en iyisini yapabilecek şekilde. Milli araya kazanarak girmek istiyorduk. Futbolun içerisinde 3 güne bir maç da var. Ancak ister istemez yorgunluk oluyor" dedi. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın Hatayspor fobisi! Volkan Demirel'den ilk
Habere Git

"Hedefimiz şampiyon olmak"

Şampiyonlar Ligi maçının daha ağır ve yorucu olduğunu kaydeden Buruk, "Bu periyot içerisinde hedefimiz tabii lider olmak, şampiyon olmak. Şampiyonluk yolunda hep kazanmak istiyoruz, 10 maçtır kazanıyorduk. Bu maçı da kazanıp araya girmek istiyorduk ama maalesef bu olmadı. Oyun bizim elimizdeyken yaptığımız hatalar rakibe yaradı. Rakibimiz maçın sonuna doğru kale önüne kadar çekildiler. Biz burada daha üretken olabilirdik. Burada kendimizi de üretme anlamında sonlandırma anlamında tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Yani maçı hiçbir şekilde hakem penaltıları vermedi"

Mağlubiyette öncelikle kendilerinin sorumlu olduğunu dile getiren Buruk, "Yani maçı hiçbir şekilde hakem penaltıları vermedi, onun yüzünden kaybettik diyemeyiz. Genel olarak baktığımızda hakem oyunun yavaşlamasına izin verdi. Yani bu mağlubiyet hakem hatalarından dolayı oldu demek istemiyorum. Biz daha iyi olmamız gerekirdi, daha iyi oynamamız gerekirdi. Önce kendimi sorgulayacağım ama sonra hakem hatalarına bakacağız. Belki o penaltı pozisyonları verilse maçı çevirebilirdik ama verilmedi" şeklinde konuştu.

"Bu tür sonuçlar olacaktır"

Ligde şu anda lider olduklarının hatırlatan Buruk, "Bu puanla buraya girmek önemli. O yüzden istediğimiz yerdeyiz aslında. Bu maçı da kazanarak araya girmek istiyorduk. Puan farkını açma şansımız vardı ama bunu başaramadık. Şampiyonlar Ligi'nde de 4 puanla son 2 maça girdik. Burada da kazanıp, gruptan çıkma şansımız devam ediyor. 2 kulvarda da emin adımlarla yürüyoruz. Tabii ki bu tür kazalar olacak. Çünkü çok yoğun maç temposundan geçiyoruz. Oyuncularımızın yorgunlukları, sakatlıkları oluyor. Burada da bu tür sonuçlar olacaktır. Önemli olan buradan tekrar bizim kazanarak geri dönmemiz. Takımıma bu anlamda güveniyorum. Milli Takım arası bize iyi gelecek diye düşünüyorum" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler