Okan Buruk: ''Oyuncularıma güveniyorum, iddiamız devam ediyor''

21.02.2020 - 02:15 | Son Güncellenme: 21.02.2020 - 02:15

Başakşehir'de Okan Buruk, Sporting Lizbon maçı sonrası neler söyledi? Temsilcimiz Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi'nde Lizbon'da 3-1 mağlup oldu. İşte Buruk'un maç sonu açıklamaları...

Avrupa kupalarında tek temsilcimiz Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında deplasmanda Sporting'e 3-1 mağlup oldu. Maçın ardından turuncu - lacivertli takımın teknik direktörü Okan Buruk, açıklamalarda bulundu.

Mücadeleyi değerlendiren Buruk, ''Erken gol yemek bizi psikolojik olarak aşağıya çekti. Burada alacağımız sonuç iki maç öncesi önemliydi. 3-1'lik bir mağlubiyet var. 2-0'lık bir galibiyet turu bize getirebilir. Golü bulmak önemliydi. Oyunun genelinde istediklerimizi yapamadık. İyi oynadığımız bölümde golü de bulduk. İkinci maçta daha iyi olmalıyız. Zaman zaman rakibe çok fazla şans verdik. Onları tebrik etmek gerekiyor. Attığımız gol belki de bizi turun içinde tuttu. 2-0 yenebileceğimiz bir takım. Ben oyuncularıma güveniyorum. İddiamız devam ediyor'' dedi.

Rakibin attığı gol sonrası moral kazandığını belirten teknik adam, ''5-6 orta saha koyabilirsiniz de... Golü de duran toptan yedik. Biz alışık olduğumuz oyunu oynamaya çalıştık. Rakibimizin erken gol bulup moral kazandı. İlk yarıda ikili mücadelelerde eksik kaldık, daha fazla zorlayabilirdik kendimizi. 2 forvetle oynadık ama rakip sahaya gittiğimiz de oldu'' şeklinde konuştu.

''Topa daha çok sahip olmalı ve hızlı oynamalıyız''

Buruk, rövanş maçı için ''Önümüzdeki hafta topa daha çok sahip olmalı ve hızlı oynamalıyız. Bunu bugün 15 dakika iyi bir şekilde yaptık. Golü de bu bölümde bulduk. Kendi istediğimiz gibi oynamalıyız. Az orta yaptık, az şut çektik. Bunları çoğaltmak gerekiyor. Rakibe geçişlerden pozisyon verdik. Burada daha çok dikkatli olmamız gerekiyor. İkinci maçta da iddialıyız. Turu geçmek için elimizden geleni yapacağız'' dedi.

Tecrübeli çalıştırıcı sözlerini şöyle noktaladı:

"Üstteki 6 takım birbiriyle oynuyor. Biz de Rizespor ile oynayacağız. 5 hafta sonra lig şekillenmiş olacak. Her maç zor. Bundan sonra sezon bitene kadar zor maçlar olacak. Bunlara hazırlanmak gerekiyor. Takım olarak bu maçı bir an önce unutup Rizespor maçına hazırlanacağız."

 

Senin için hazırladığımız haberler