Okan Buruk: "Rakibe göre 3 forvet de oynayabiliriz"

26.09.2024 - 00:48 | Son Güncellenme: 26.09.2024 - 01:27

UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray'ın evinde PAOK'u 3-1 mağlup ettiği maçın ardından Okan Buruk önemli açıklamalara imza attı. İşte detaylar...

Okan Buruk: "Rakibe göre 3 forvet de oynayabiliriz"

AJANSSPOR-HABER

UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcimiz Galatasaray'ın evinde Yunan ekibi PAOK'u 3-1 mağlup ettiği maçın ardından Okan Buruk önemli açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk: "Dışarıda fırtınalar kopuyor sanılıyor içeride hep birlikteyiz"

Dışarıdan kulübün içinde problemler olduğuna dair yapılan söylemlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Buruk, "Taraftarla hep bir aradayım. Geldiğimden beri destek verdiler. Zaten takım olarak kötü gittiğimiz dönem çok az oldu. Bu sezon başını düşündüğünüzde yine kendimize güveniyorduk. Özgüvenimiz çok yüksek. Dışarıda sanki fırtınalar kopuyormuş gibi ortam vardı ama içeride kendimizle birlikte oluğumuz bir atmosfer vardı. Dışarıda, içerisi de mi böyle deniyordu. Transfer dönemi bitti mi camiada çözüm oluyor. Oyuncular da rahatlıyor. Üst üste 4 galibiyet çok önemli. Oyun olarak da bunu çok hissettirdik. Bugün bence en iyi oyundu. PAOK gibi savunma yapmaya gelen takıma karşı çok ürettik. Taraftarla birlikte bu heyecanı yaşamak çok önemli" dedi.

Okan Buruk: "Çok keyifli bir futbol oynuyoruz"

Oynadıkları futboldan memnun olduklarına vurgu yapan Okan Buruk, "Oynadığımız oyun genel olarak keyifli bir oyun. Top rakipteyken almaya çalışıyoruz, top bizdeyken de üretmeye çalışıyoruz. Pozisyonel bir oyundan çok top rakibe geçtiği anda almaya çalışan bir takım var. Oynamaya çalışan bir takımız. Kaleden başladık, oyun kurduk. Oyuncuların ofansif olarak rakip sahada olmaları keyifli oluyor. O yüzden yüzde 100'le yaptıklarında çok fazla şey çıkıyor" dedi.

Okan Buruk: "Rakibe göre 3 forvet de oynayabiliriz"

Elindeki oyuncu kadrosu ile birden fazla plan uygulayabileceklerini belirten başarılı teknik direktör, "Çok oyuncunuz olsun, az oyuncunuz olmasın. Çok maç oynayacağız. 3 gün sonra bir maçımız daha var. Tüm oyuncularımızı farklı dizilişlerde kullanabiliriz. 3'lü savunma oynayan bir takıma karşı 3 forvet de oynayabiliriz. Önde basan bir takımız. O da bir opsiyon bizim için" dedi.

Okan Buruk: "Jakobs'u idareli kullanmamız gerek"

Sol bek pozisyonunda rotasyonlarının dar olduğunu belirten Buruk, "Sara bugün hem 6 hem 8 hem 10'du. Oyun kurmaya, savunmaya geldi, hücuma katıldı. Kenarda oynadı. 13 km'ye yakın koşmuş olabilir bugün. Jakobs çok uzun bir koridoru kullandı, etkili şekilde oynadı. Savunma geçişlerinde çok önemli bir oyuncu. Oyuncularımıza iyi bakacağız. Bazı mevkiilerde kadro genişliğimiz yeterli değil. Özellikle Jakobs'u idareli kullanmamız gerekiyor" dedi.

Okan Buruk: "Yunus çok yetenekli"

Yunus Akgün'ün çok yetenekli olduğunu ve yapacağı çıkışı uzun süredir beklediklerini belirten Galatasaray Teknik Direktörü, "Maç maç gidiyoruz. Elimizde hangi oyuncular var, onun üzerinden düşüneceğiz. Dizilişler üzerinde düşünüyoruz. Geçen milli takım arasında hazırlık maçı yaptığımızda stoperlerimiz tam olmamasına rağmen 3'lü savunmayı denedik. Bizim için elimizde olabilecek şeyler. Çok mevkiili oyuncularımız da var. Yunus'u hazırlık maçında kanat beki oynattık, çok iyi oynadı. Geçen sene bitiyor, yazın o kondisyonu kaybediyorsunuz aslında. Sezon başı geldiğinde Yunus o kondisyonda değildi. Kuvvet olarak gelişti. Oynadıkça dayanıklılık ve koşu mesafeleri artıyor. Yüksek hız mesafelerinde de Yunus'un çok mesafe kat ettiğini düşünüyorum. Yunus çok yetenekli ne zaman çıkacak diyorduk, maşallah iyi gidiyor." dedi.

Okan Buruk: "Her şey gol atmak değil"

Yeni transfer Victor Osimhen'in takım oyununa olan etkisini öven başarılı çalıştırıcı "Benim için Osimhen'in oynadığı oyun çok önemli. Galibiyetlerde pay sahibi olması önemli. Her şey gol atmak değil. Net gördüğü anda en yakınındakine pas atan bir oyuncu. Arkadaşlarına servis yapmayı seviyor. Takımımıza hem oyuncu hem insan olarak uydu. Onun bizde olması çok değerli. Çok mutluyuz. Günay'ın da performansı çok değerliydi. Hazır olduğunu gösterdi. Çok tecrübeli bir kaleci. Onun oyun kurmada ayağının da ne kadar önemli olduğunu söylemiştim. Geriden oyun kurmada +1 opsiyon oldu" dedi.

Okan Buruk: "Yeni formatın zevkli olacağını düşünüyorum"

UEFA'nın Avrupa Liglerine getirdiği formatları değerlendiren Buruk "Yeni format ilk açıklandığından itibaren kazanmanın daha değerli olduğu format. Bayern Münih geçen sezon 5'inci maça rotasyon yaparak çıktı. Maç sayısı arttı, bu ekstra bir yük. Avrupa Ligi önemli bir hedef. Maç sertliği Şampiyonlar Ligi'ne göre düşürebiliriz. Tüm oyuncuları kullanabiliriz. Bu formatın genel olarak zevkli olacağını düşünüyorum. Her galibiyet çok değerli" dedi.

PAOK'un tepki toplayan paylaşımı hakkında: "Biz bunlara çok takılmıyoruz. Sadece maça hazırlanıyoruz. Zaten çok değerli bir maçtı. Bu taraftarımızın motivasyonunu arttırdı diyebilirim. Biz sadece futbola odaklandık. Temiz de bir maç oldu. Kavga dövüş olmadı. İki takımı da kutlamak gerekiyor"

Icardi'nin sürelerine doktorlar karar verdi!

Arjantinli golcü Mauro Icardi'ye doktor denetiminde süre verdiklerini belirten Buruk "Icardi sakatlıktan çıktı. Doktorun istediği süre oynattık. Bir sonraki maç için değerlendireceğiz. Her maç bir yorgunluk. Seyahat etmezseniz yorgunluk azalıyor. Derbiyi İstanbul'da oynadık, bu maçı İstanbul'da oynadık. Bir sonraki maçımız İstanbul'da. Arada Antalya deplasmanı var. Şunu anlamıyorum 3 gün sonraya maçımızı koydular. Ondan sonraki maç 5 gün sonra. 4 gün sonraya koyup ortalayabilirdi TFF. Burada bizi zorlayan bir fikstür de oluşturulmaya çalışılıyor. Sadece yayıncı istiyor diye maçların takımların maç günlerine karar vermek doğru gelmiyor. Tüm dünya şu anda bundan şikayet ediyor. Sadece para üzerinden dönüyor, futbolcuları kimse düşünmüyor. Mesela ben Pazar günü gündüz oynayabilirdim, Perşembe de diğer maçımı oynayabilirdim. Bu şekilde koyulmadı. Ama her anlamda biz kadro genişliği olarak da hem Türkiye Ligi'ni hem Avrupa'yı devam ettirebiliriz" dedi.

Okan Buruk: "Riskli bir yerdeyiz, bol bol dua edeceğiz"

Sezonun çok maç barındırdığını ve takım sağlığını korumanın risk altında olduğunu belirten teknik adam "Sorun oyuncuların yorulması değil kendi kendimizi yormamızdı. Her şeyi hızlı yapıyoruz. Gol öncesi 4-5 tane nefes alacağımız yerde devamlı atak yaptık. Ana sorun yorulmak değildi. Sara ve Torreira maçı bitirdi. Bence oyunu doğru yönetemedik. Biz daha çok pozisyona girerken rakibe pozisyon verdik. Sinirlenmemin nedenlerinden biri de buydu. Top bizde kalabiliyordu, rakip baskı yapmıyordu. Bir sonraki maç için tabii ki bu önemli bir yorgunluk. Yarın dinlendireceğiz. Cuma günü kısa antrenman yapıp, bir sonraki maça çıkacağız. Kolay değil. Geçen seneyle benzer. Eylül, Ekim ayı bizim daha ritmimizi bulduğumuz aylar. İyi bir kadromuz var. Bazı pozisyonlarda rotasyon sıkıntımız olabilir. Zor olan kısım aslında ligde hep kazanmak zorundasınız. Bu maç yeni 11 çıkarayım, bu maçı nasıl olsa kazanabilirim diyebileceğiniz bir ligde değilsiniz. Çok yoğun bir yarış var. Avrupa'da da hep kazanıp ilk 8'in içine girmek zorundayız. Milli takım arasına kadar çok fazla maç oynuyoruz. Tam dinlenebileceğiniz yerde oyuncular milli takımlarına gidiyor. Burada aslında milli takım hocalarının bu oyunculara 2 maçta değil tek maçta oynatmayı düşünmesi gerekebilir. Avrupa Şampiyonası, Dünya Kupası Elemesi oynamıyorsunuz. Uluslar Ligi'nde oyuncuların idareli kullanılması daha doğru olacaktır. Oyuncular yazın da tatil yapmadı. Barış'ın, Kaan'ın, Abdülkerim'in yorgunluklarını görüyoruz. Bizim için daha zor olan aslında Afrika'ya, Güney Amerika'ya giden oyuncular. Daha sert maçlar oluyor, zeminler kötü olabiliyor. Riskli bir yerdeyiz. Bol bol dua edeceğiz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler