Okan Buruk, Icardi-Kerem penaltısını değerlendirdi: "Saygısızlık değil"

26.09.2023 - 21:28 | Son Güncellenme: 26.09.2023 - 23:56

Galatasaray'ın, Trendyol Süper Lig 3. hafta erteleme maçında İstanbulspor'u mağlup ettiği karşılaşma sonrası teknik direktör Okan Buruk açıklamalar yaptı.

Okan Buruk, Icardi-Kerem penaltısını değerlendirdi: "Saygısızlık değil"

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig 3. hafta erteleme maçında Galatasaray, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşılaştığı İstanbulspor'u 1-0 mağlup etti. Sarı-Kırmızılı takımda teknik direktör Okan Buruk, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

"Sonlandırmada sorunlar yaşadık"

Maça çok hızlı başladıklarını söyleyen Buruk, "Çok hızlı başladık. Çok kolay şekilde rakip kaleye gittik. Bir türlü sonlandırmada sorunlar yaşadık. Son pasları daha iyi yapsak çok rahat bitirebilirdik. Gol olarak çok daha farklı bitebilecek bir maçtı. Maçın sonunda her şey olabilir. 

"Çok daha erken maçı bitirmeliydik"

İkinci yarının başında 1-2 tane pozisyon verdik. Çok daha erken maçı bitirmeliydik. Çok üst üste maç oynadık. Erken çıkarmamız gereken oyuncular vardı. Bir türlü buna ulaşamadık. 3 puanla bitirdik. Bu akşamı lider olarak bitiriyoruz. Üst üste 5 maç kazandık. Cumartesi tekrar maçımız var. Kazanmamız önemliydi. Bugün çok farklı maçı kazanabilirdik" dedi.

İlgini Çekebilir
Kerem-Icardi tarih yazamadı ama 3 puanı yazdı
Habere Git

"Icardi bunu daha önce de yapmıştı"

Icardi ve Kerem'in kaçan penaltısına değinen Buruk, "Bu uzun zamandır kendi aralarında planladıkları bir şeydi. Bugün denediler. Penaltı kaçabilir. Bu anlamda aldıkları sorumluluğa saygı duyuyorum. Direkt kuıllansa da kaçabilirdi. Maç 0-0 olduğu için stres oldu. Icardi bunu daha önce de yapmıştı. Oyuncularımın bu kararına saygı duyuyorum. Oyuncularımın yanındayım. Hiç önemli değil. Rakibimize karşı yapılmış bir saygısızlık değil. Geçen sene çok daha zorlu maçlarda bunu denemek istediler. Önemli olan kendilerine güvenmeleri. Çok kısa süre sonra Icardi gol atarak kazanmamızı sağladı" şeklinde konuştu.

"Keşke Sacha Boey'yi de dinlendirebilseydik"

Açıklamalarına devam eden Buruk, "Keşke Sacha Boey'yi de dinlendirebilseydik. 2-3 gol bulsaydık onu da dinlenedirecektik. Oynamayı da çok seviyor. Müthiş de enerji veriyor. Aynı çizgide oynuyor. Hep çalışıyor. Boey bizim için çok önemli bir isim. Savunma oyuncusunun dışında geçende attığı gol de önemliydi. Oyunun iki yönünü de iyi oynuyor" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın penaltısı dünya medyasında!
Habere Git

"Burası Şampiyonlar Ligi finali oynandığından halı gibiydi"

Atatürk Olimpiyat Stadyumu zemininin sorulması üzerine Okan Buruk, "Geçen hafta Karagümrük maçını seyretmiştim. Zeminin orada iyi olmadığını görmüştüm. Çok iyi bir zemin değildi. Genel olarak statlarımızda zemin sorunu yaşıyoruz. Aşırı sıcaklar zemini bu hale getirdi. Burası Şampiyonlar Ligi finali oynandığından halı gibiydi. Bugün çok daha gerisinde. Oyuncularım da bundan memnun değiller. Çok önemli oyuncular getiriyorsunuz, maalesef zeminlerle ilgili problemler yaşıyoruz. Ekim ayında zeminlerin toparlanacağını düşünüyorum" diye cevap verdi.

"Mauro Icardi, Türkiye Ligi için önemli bir marka değeri oldu"

Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’nin kendileri için çok önemli bir oyuncu olduğunu vurgulayan Buruk, "Türkiye Ligi için önemli bir marka değeri oldu. 7’den 70 herkesin sevdiği bir insan oldu. İnsanlığıyla da katkı sağladı. Attığı goller, takımımıza verdiği katkı önemli. Bu anlamda üzerine düşeni yapıyor. Bu sene bize geç katıldı. Oynayabildiği kadar oynamak istiyor. Skor aldıktan sonra dinlendirmeyi düşündüğüm oyuncularımdan biri" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler